Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Jaký MB pod dvě GTX260 ve Sli ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Ctel bych si poridit nove PC , zatim mam vybrany CPU AMD Phenom X4 Quad Core 9950 jenom porad nemuzu vyspekulovat ten nej MB aby na nem chodili dve GTX260-ky zapojene ve Sli ... prosim poradi nekdo??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Napiš, k čemu to budeš používat a kolik na to máš.
    Koupit se dá i tohle, ale...
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 26-10-2008 v 20:11 Důvod: edit
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    No v podstate na vsechno na hudbu, na hry(simulatory a online FPS) a na filmy a sem tam internet, jednoduse bych chtel proste kvalitu a vykon se kterym vydrzim jakztakz 2-4 roky, mam na to PC vyhrazeno 30-40tis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    jen se zeptám 30" lcd monitor už máš koupený? Jestli ne tak neuvažuj o 2 260gtx do sli, na 24" lcdcko bude stacit i jedna 260gtx

    zajímavě vypadá i foxconn destroyer

    ad pc na 2-4roky před 4ma rokama byla horká novinka p4 na 3,4GHz dneska je ten cpu tak do vytrýnky. Prostě herní pc je po roce pomalý, po 2letech zastaralý (aneb kde jsou dneska 7900gtx a x1900xtx)
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 26-10-2008 v 21:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    jen se zeptám 30" lcd monitor už máš koupený? Jestli ne tak neuvažuj o 2 260gtx do sli, na 24" lcdcko bude stacit i jedna 260gtx
    No právě. Tady jsem vyrobil něco, do čeho se dá strefovat.
    GPU jsem dal hóódně nabušenou, ale víme jak je to s cenama karet... Ta skříň se mi líbí, ale momentálně nemají černou. Monitor je vůbec s otazníkem, jestli tam má být, nebo nemá... BD-R jsem dal, co mají. OS je s otazníkem.
    Tak a do mě!

    EDIT: ano, je to trochu přes, ale záměrně, ať se to jen zlepšuje..
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 26-10-2008 v 21:15 Důvod: edit
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    vis jak vydrzet s vykonem 2-4 roky? ted si koupis PC se slusnym monitorem a jednou slusnou grafikou - treba jednu GTX 260. Za dva roky tu grafiku hodis do popelnice (pripadne mi ji venujes :-D), pretaktujes CPU a koupis NOVOU grafiku, protoze za 2 roky ti budou GTX 260 ve sli prdlajs platny - bude novy DX xx, budou novy hry, ovladace se budou optimalizovat na novy karty... navic si muzes koupit i nejaky normalni chipset, treba (jen a pouze) Intel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    vis jak vydrzet s vykonem 2-4 roky? ted si koupis PC se slusnym monitorem a jednou slusnou grafikou - treba jednu GTX 260. Za dva roky tu grafiku hodis do popelnice (pripadne mi ji venujes :-D), pretaktujes CPU a koupis NOVOU grafiku, protoze za 2 roky ti budou GTX 260 ve sli prdlajs platny - bude novy DX xx, budou novy hry, ovladace se budou optimalizovat na novy karty... navic si muzes koupit i nejaky normalni chipset, treba (jen a pouze) Intel.
    No asi ano, uz 4 roky mam MSI K8-neo , 2GB RAM,200GB HDD,GF6600GT 128m ,Athlon XP 3000+ a dostacuje na me potreby:hrani simulatoru IL-Sturmovik a Silent Hunter3 a Joint Operations-Typhoon Rising a hlavne pousteni filmu a hudby( ikdyz kvuli Bioshocku jsem si poridil GF8600GTS 512m)... a ted babo rad
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    No právě. Tady jsem vyrobil něco, do čeho se dá strefovat.
    GPU jsem dal hóódně nabušenou, ale víme jak je to s cenama karet... Ta skříň se mi líbí, ale momentálně nemají černou. Monitor je vůbec s otazníkem, jestli tam má být, nebo nemá... BD-R jsem dal, co mají. OS je s otazníkem.
    Tak a do mě!

    EDIT: ano, je to trochu přes, ale záměrně, ať se to jen zlepšuje..
    Když do tebe, máš to mít: máš tam málo paměti.:-)

    V sestavě za víc než 40 tisíc bych si už představoval 8 GB. Osobně totiž se 4 GB paměti narážím na limit, konkrétně u X3: Terran Conflict. Je sice fakt, že mám vypnutý swap a Vistu, ale myslím, že nebude trvat dlouho a X3:TC nebude jediná hra, která si sežere tak moc paměti.

    Při 8 GB paměti by však taky byla jasná volba OS ( jo, třeba 64b Ubuntu :-P ).

    A ještě drobnost, která je navíc otázka preferencí - přidávat 2 tisíce do monitoru, který je o 2 palce větší ( jinak nenabízí žádnou jinou změnu ) mi přijde poměrně zbytečné. 24" brácha toho Samsungu poskytne úplně to stejné na menší fyzické ploše, ale za to alespoň bude obraz díky menšímu pixelu trochu jemnější.
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 28-10-2008 v 02:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Když do tebe, máš to mít: máš tam málo paměti.:-)
    V sestavě za víc než 40 tisíc bych si už představoval 8 GB. Osobně totiž se 4 GB paměti narážím na limit, konkrétně u X3: Terran Conflict. Je sice fakt, že mám vypnutý swap a Vistu, ale myslím, že nebude trvat dlouho a X3:TC nebude jediná hra, která si sežere tak moc paměti.
    Při 8 GB paměti by však taky byla jasná volba OS ( jo, třeba 64b Ubuntu :-P ).
    A ještě drobnost, která je navíc otázka preferencí - přidávat 2 tisíce do monitoru, který je o 2 palce větší ( jinak nenabízí žádnou jinou změnu ) mi přijde poměrně zbytečné. 24" brácha toho Samsungu poskytne úplně to stejné na menší fyzické ploše, ale za to alespoň bude obraz díky menšímu pixelu trochu jemnější.
    ad monitor: tazatel se zatím nevyjádřil, jestli monitor v té sestavě má vůbec být (a to nemluvím o KB a myši). Ten Samsung jsem tam dal víceméně protože je to Samsung a má tak trochu TV vzhled. Čekal jsem nějakou reakci tazatele ("se mi nelíbí", "moc velikej", "nepotřebuju",...), která se nedostavila. Takže vařím z vody.
    O 8GB RAM jsem uvažoval, ale IMHO by spíš měl ty 4 dokoupit, až zjistí, že je potřebuje. A nebo, samozřejmě, když se ukáže, že se nebude kupovat LCD, nebo se ušetří na GPU, tak se tam dají dát hned. I když budou zkraje většinou spíš přešlapovat na místě.
    Jestli v tom má být i OS, nevím taky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    brytro panove, takze monitor bych tam take zakomponoval to 22" nejaky kompromis pro sledovani filmu a hracskym monitorem, skrin aby mela pruhlednou bocnici,zdroj nejspis nejaky Enermax,HDD: 2* Samsung F1 320GB a 1TB,Wingle:XP Home,Chladic CPU asi nejakou Noctuu a zbytek netusim...DVD mechaniku a zvukovku mam !
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Takže - nová varianta. IMHO, když se pořídí 3x640GB, vyjde to +/- finančně nastejno, budeš mít větší kapacitu a bude to rychlé a chladné. Skříň a LCD zkoukni, jestli se ti líbí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    Takže - nová varianta. IMHO, když se pořídí 3x640GB, vyjde to +/- finančně nastejno, budeš mít větší kapacitu a bude to rychlé a chladné. Skříň a LCD zkoukni, jestli se ti líbí.
    skrin je jednim slovem sqela!! a LCD nebude to pomale na FPS hry?(jinak jsem nezminil aby byl sirokouhly) jinak vypada dobre:-) p.s.nesla by slozit verze s AMD 4-jadro?
    Naposledy upraveno uživatelem Jegoretello: 28-10-2008 v 12:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Jegoretello Zobrazit příspěvek
    skrin je jednim slovem sqela!! a LCD nebude to pomale na FPS hry? jinak vypada dobre:-) p.s.nesla by slozit verze s AMD 4-jadro?
    EDIT:Jsem se překouk! Můžeš vzít i 2ms monitor. Tenhle jsem tam dal, protože je hodně vybavený. Ale i tenhle by měl stíhat.
    AMD verze
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 28-10-2008 v 12:41 Důvod: edit
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    AMD 4jadro je blbost, je to drahy a vykon nikde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    AMD 4jadro je blbost, je to drahy a vykon nikde.
    prece v tom nemuze byt takovy rozdil , mezi AMD a Intel .. vsade pisou ze AMD je sice mene vykonne nez Intel, ale zase je levnejsi!?nee?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední