Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jakou "24"?

mantisa (22)|26.10.2008 20:49
Ahoj,

rád bych si pořídil 24palcový monitor. Užití obecné - trochu grafiky, kancelář, sem tam hry (málo) a občas nějaký film. Chtěl bych něco lepšího než TN, ale nevím jak s cenou, maximálně bych do něj chtěl dát 14 tisíc, ale lepší by bylo 12 tisíc.

Zaujal mě tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale popravdě se mi nechce moc kalibrovat (četl jsem problémy s "přesycenou" červenou a s nerovnoměrným podsvícením).

Rád bych něco bez lesklého rámečku, také by měl být alespoň trochu polohovatelný. Měl by mít DVI i HDMI.

Tak teď nevím, co bych vzal. Díky za rady a náměty.

Petr
mstejska (2912)|26.10.2008 21:40
Tenhle monitor je v teto cenove kategorii spicka, nic lepsiho asi nenajdes (za tuhle cenu)
viz zde: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/20782-hp-lp2475w
Intri (3490)|26.10.2008 21:42
O těch problémech jsem taky četl, ale z toho, co jsem vyčetl, bych si troufl tvrdit, že jde spíš o mnohem věrohodnější podání červené, než je běžné. Což lidi, kteří si už stačili zvyknout na nepříliš dokonalé barvy LCD monitorů, trochu zaskočilo. Chtělo by to srovnání s CRT, ale o tom jsem nikde nečetl.

Nicméně za tu cenu toho asi mnoho lepšího neseženeš. Můžeš mrknout i na LG L245WP-BN ( MVAčko ), ale S-IPS by se mi zamlouvalo víc.
mantisa (22)|26.10.2008 21:48
Ahoj, právě toto vlákno jsem přečetl celé, ale bojím se té přesycené červené a nerovnoměrného podsvícení.
Sondu nemám, abych to kloudně kalibroval.

Jinak sice TN, ale zaujal mě: https://www.svethardware.cz/recenze-samsung-2493hm-ctyriadvacet-palcu-s-tn-technologii/23465

Akorát nevím co přesně znamená to zdvojování hran u HL 2 (https://www.svethardware.cz/recenze-samsung-2493hm-ctyriadvacet-palcu-s-tn-technologii/23465-3) a jak moc to vadí. Zrovna tuhle hru bych chtěl hrát. :-)
mstejska (2912)|26.10.2008 21:56
Podivej, v tom vlakne se resi vyvazeni barev pro fotografie atd (tj hledaji na dlani chlup). Lepsi monitor fakt nenajdes.
mantisa (22)|26.10.2008 22:00
No, někteří docela nadávají a jelikož monitor hodlám objednávat, tak se mi zas nechce vracet. Jde mi o to, aby, když ho pustím, mi to nevyšlehlo oči. Také bych nerad, aby mě z toho oči bolely, po delší práci na tom. No, zkrátka se bojím, jelikož ke konci vlákna už monitor mnozí kritizují. :-)

Každopádně za názor děkuji.
Intri (3490)|26.10.2008 22:08
No, poslední LCD, které mám doma a běžně s ním pracuju, je sice 4 roky staré, ale myslím, že i ty dnešní umožňují regulovat jas.:-) 24" při plném jasu hodně svítí, to bezpochyb, ale že by ti to vyšlehlo oči, to bych se nebál.:-) A kdyby ten jas byl nepříjemný, zeslabit jej můžeš.
Vitop (2)|27.10.2008 15:54
No já jsem zhruba stejný uživatel jako Ty a mám to HP a nusím říct že super.Je pravdou že to tovární nastavení nic moc,ale trochu to pošteluješ k obrazu svému a budeš určitě spokojen.
Logout (4018)|27.10.2008 16:08
Intri: no ne úplně. Samsung, co mam já, mam teď jas 0 kontrast 17 a jas bych uvítal ještě nižší.... Regulovat uměj, ale občas to rozmezí je úplně na nic...