Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: Prosím o radu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    43

    Ahoj všem,mám problém s pc,respektive při hraní her po netu,mám starší pc a minulý týden jsem si do něj zakoupil starší grafiku s domění,že se hraní po netu zlepší,ale když hraju např. Mohaa Spearhead tak mám nízké FPS (cca 40) a hra laguje.Zde jsem si vyjel z Everestu stručný popis mého pc,pokud v něm někdo nenajde nějaký problém anebo řešení,tak předem děkuji za informaci.Pokud bude někdo chtít vyjet s Everestu něco jiného tak dejte vědět.....díky.

    Přehled informací:

    Počítač
    Operační systém Microsoft Windows XP Professional
    Service Pack OS Service Pack 2
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    Jméno počítače XX-03TFYJHRWQ9H
    Jméno uživatele Milďas

    Základní deska
    CPU typ AMD Duron, 1600 MHz (12 x 133)
    Název základní desky DFI KM400-MLV (3 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video, LAN)
    Čipová sada základní desky VIA VT8378 UniChrome KM400
    Pracovní paměť 384 MB (DDR SDRAM)
    BIOS Typ Award (02/20/04)
    Komunikační porty (COM a LPT) Komunikační port (COM1)
    Komunikační porty (COM a LPT) Port tiskárny (LPT1)

    Zobrazení
    Grafická karta ATI Radeon 9600/9550/X1050 Series - Secondary (128 MB)
    Grafická karta ATI Radeon 9600/9550/X1050 Series (128 MB)
    3D-akcelerátor ATI Radeon 9600 (RV350)

    Multimédia
    Zvuková karta VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

    Nosiče dat
    Ovladač IDE Řadič VIA rozhraní IDE ke sběrnici PCI v režimu Bus Master
    Ovladač SCSI/RAID VIA Serial ATA RAID Controller
    Pevný disk ST3802110A (74 GB, IDE)
    Pevný disk ST340014A (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
    Pevný disk WDC WD400EB-00CPF0 (37 GB, IDE)
    Optická mechanika TEAC DV-W58G-A (DVD+RW:8x/4x, DVD-RW:8x/4x, DVD-ROM:12x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW)
    SMART-status pevného disku OK

    Oddíly
    C: (NTFS) 38154 MB (28640 MB volných)
    D: (NTFS) 76308 MB (27747 MB volných)
    E: (NTFS) 38162 MB (27976 MB volných)
    Kap.celkem 149.0 GB (82.4 GB volných)

    Vstupní zařízení
    Klávesnice Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
    Myš Myš standardu HID

    Síť
    Síťová karta VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter (192.168.1.2)

    Periferní zařízení
    Tiskárna Microsoft Office Document Image Writer
    Ovladač USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller
    Ovladač USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller
    Ovladač USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller
    Ovladač USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller
    Ovladač USB2 VIA USB 2.0 Enhanced Host Controller
    USB-zařízení Zařízení USB standardu HID
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Duron je opravdu slaby procesor. a 384 mb ram je strasne malo. Popremyslej spise o upgradu procesoru + deska + ram, Pokud budes setrit tak se ti tyhle 3 komponenty nove vlezou i do 4 tisic. A vykon bude radove jinde
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    TO: mstejska Mohaa Spearhead je 5 let stará hra, její požadavky ten pc splňuje úplně v pohodě
    HW nároky jsou oficiální, ale přesto většinou jsou individuální:
    Minimální:
    ›› Procesor: 450 MHz
    ›› RAM: 128MB a více
    ›› Grafická karta: 3D 16 MB
    ›› OS: Windows XP / Windows NT / Windows 98
    Optimální:
    ›› Procesor: 800 MHz
    ›› RAM: 256MB a více
    ›› Grafická karta: 3D 32 MB
    ›› OS: Windows XP / Windows NT / Windows 98
    TO: milees co bylo v tom pc za grafiku předtím? jaké jsou tam teď ovladače?
    bych zkusil jiný ovladače (starší řekněme z roku 2004), případně reinstal widlí (pokuď jsou tam víc než rok tak je to jasný)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    TO: mstejska Mohaa Spearhead je 5 let stará hra, její požadavky ten pc splňuje úplně v pohodě
    Jenze pred peti lety se daly winxp provozovat aj na systemu s 128MB ram. Sp2 zvysil naroky na kapacitu ram, prihod k tomu nejakej novejsi AV a CCC a jses s 384MB ram totalne v haji, takze si osobne myslim ze hlavni problem bude hlavne v kapacite ram.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    TO: mstejska Mohaa Spearhead je 5 let stará hra, její požadavky ten pc splňuje úplně v pohodě


    TO: milees co bylo v tom pc za grafiku předtím? jaké jsou tam teď ovladače?
    bych zkusil jiný ovladače (starší řekněme z roku 2004), případně reinstal widlí (pokuď jsou tam víc než rok tak je to jasný)
    Stale si myslim ze problem je ve velikosti pameti, Pokud tam dal nove catalysty tak musi mit rozjety DOT.NET a ten plus catalysty, zerou pameti dost. K tomu par sluzeb na pozadi a o svapovani je postarano.
    Jinak souhlasim reinstall + vypnuti nepotrebnych sluzeb. A neinstaluj Cele CCC. Staci ti pouze drivery.
    EDIT: To cool.user. Psal jsi rychleji ,ale je skoda abych to mazal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    TO: mstejska Mohaa Spearhead je 5 let stará hra, její požadavky ten pc splňuje úplně v pohodě


    TO: milees co bylo v tom pc za grafiku předtím? jaké jsou tam teď ovladače?
    bych zkusil jiný ovladače (starší řekněme z roku 2004), případně reinstal widlí (pokuď jsou tam víc než rok tak je to jasný)
    Před tím jsem tam měl Inno3D GeForce4 MX 440/440SE,ovladače jsem stáhl zde http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...=xp/radeonx-xp protože grafika je zakoupená z aukra bez ovladače.Ty Xp asi přeinstaluji,mám je tam asi rok.Nemůže to sekání při hraní po netu dělat to,že mám v pc 3 HDD a pc je tím zatížený?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od milees Zobrazit příspěvek
    Před tím jsem tam měl Inno3D GeForce4 MX 440/440SE,ovladače jsem stáhl zde http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...=xp/radeonx-xp protože grafika je zakoupená z aukra bez ovladače.Ty Xp asi přeinstaluji,mám je tam asi rok.Nemůže to sekání při hraní po netu dělat to,že mám v pc 3 HDD a pc je tím zatížený?
    Predpokladam zes nainstaloval catalyst control centrum ze?


    Jinak 3HDD pc vubec nezatezuje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Jenze pred peti lety se daly winxp provozovat aj na systemu s 128MB ram. Sp2 zvysil naroky na kapacitu ram, prihod k tomu nejakej novejsi AV a CCC a jses s 384MB ram totalne v haji, takze si osobne myslim ze hlavni problem bude hlavne v kapacite ram.
    dle mrkvosoftu z 32mb na 64mb
    realně asi víc (co sem koukal tak na pc s 512mb se vejdou do 256mb i s firewalem a antivirem), ale stejně si myslím, že by těch 128mb se najít mohlo (ale je pravda, že co má tazatel nahráno ve win netuším)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Predpokladam zes nainstaloval catalyst control centrum ze?


    Jinak 3HDD pc vubec nezatezuje.
    Ne,pouze driver.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Disky zerou kazdy max 20W (to jsem asi hodne prehnal). Ale muzes zkusit nektery vypnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Pokud se nepletu, každé PC dneska má kontrolku HDD.;-) Pokud je problém v nedostatku paměti a lagy způsobuje swap, bude při každém lagu chrastit ( a taky svítit ) disk. Stačí to tedy jenom pozorovat.

    Možná by to ještě chtělo trochu víc popsat ten lag. Kdy přesně nastane, za jakých situací, jestli je pravidelný apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Pokud se nepletu, každé PC dneska má kontrolku HDD.;-) Pokud je problém v nedostatku paměti a lagy způsobuje swap, bude při každém lagu chrastit ( a taky svítit ) disk. Stačí to tedy jenom pozorovat.

    Možná by to ještě chtělo trochu víc popsat ten lag. Kdy přesně nastane, za jakých situací, jestli je pravidelný apod.
    Na některých zahraničních serverech Moha mám cca 40 fps a na některých max.25 fps a lagy jsou nepravidelné,někdy mi stoupne i ping,ale nikdy jsem neměl takové problémy,až za posledních půl rok.Jinak co se týče těch HDD,tak je fakt,že někdy se rozsvítí,ale ne naplné světlo,jen tak mlhavě probliká a pak zase je vše v klidu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    43

    Zítra to přeinstaluji a uvidím jestli se něco zlepší.Je nutné mít na tu grafiku nainstalovaný Catalyst anebo stačí pouze driver?Pokud ano,tak jakou asi verzi bych měl k té grafice dát.....thx.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od milees Zobrazit příspěvek
    Zítra to přeinstaluji a uvidím jestli se něco zlepší.Je nutné mít na tu grafiku nainstalovaný Catalyst anebo stačí pouze driver?Pokud ano,tak jakou asi verzi bych měl k té grafice dát.....thx.
    Staci pouze driver a osobne bych instaloval radsi nejakou starsi verzi. Treba 5.13 se mi jevila jako pomerne povedena verze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele matheasek
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    145

    co se XPček týče na notebooku jsem měl 256MB SDRAM 133Mhz a XP SP2 běhaly perfektně, a to jsem tam měl běhat celkem hodně programů:-P
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Prosím o radu.
    Od eWort v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-08-2012, 11:06
  2. Prosím o radu
    Od mafra72 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 15:27
  3. LCD: prosim o radu
    Od ludekj v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-12-2007, 19:29
  4. Prosim o radu
    Od magnum55 v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-11-2007, 21:04
  5. Prosim o radu
    Od Gling-glo v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 13-03-2007, 16:35