Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Odesílání souborů přez ICQ & Ares

Gripstone (27)|27.10.2008 00:46
Zdravim vsechny...
Zase nechce nic fungovat, tak si vyleju svuj problem tady :-)

Takze jen ve zkratce a jednoduse... Vyuzivam ICQ i QIP a ani za Boha nemuzu odesilat soubory pritelkyni a naopak. Figl je v tom, ze ja jinak soubory muzu posilat komukoliv, krom ji a u ni to same, proste jen mezi nama to nejde, nechapu smysl veci... Jinak ona ma zjevne Karneval, protoze OV a ja O2 8MB/512kbps k tomu ZyXel P-660HW T3 s vypnutym firewallem, pouzivam NOD Smart Security, takze i Windows firewall mam vypnuty, kdyby to s tim neco melo spolecneho...

To same program Ares. Co si pamatuju, vzdycky fungoval normalne, ted najednou se nechce pripojit. Jinak co se tyce netu, vsechno funguje... Uz jsem skousel vypnout veskerou ochranu a proste nic...

Nejake dobre tipy a rady? Dekuji panove, prijemny den... :thumb
kevin00 (10238)|27.10.2008 19:36
Co se týče přenosu dat IM klientů. tak jsi nenapsal celkem to nejpodstatnější a to je, jakýho klienta používáš ty a jakého tvá přítelkyně. Pokud posíláš data ICQ - QIP či opačně, tak je celkem velká pravděpodobnost, že to nepůjde z tohoto důvodu. Mám QIP a odesílání dat na ICQ 5 a ICQ 6 mi funguje bez problémů, ale pouze 2 lidem z CL nemohu pomocí QIP něco poslat, ale oni mě ano. Tohle prostě nevyřešíš. Záleží to také jakou IP máš (veřejná či neveřejná). Co se týká přenosů dat mezi těmito klienty, dá se říci, že je to náhodné. Jinak doporučuji pročíst http://qipim.cz/, je tam tato problematika dobře popsána.
Gripstone (27)|29.10.2008 23:30
Mame oba ICQ6 z Atlas.cz, ale vetsinou pouzivam prave QIP... Prave na qipim.cz uz jsem hledal. Jinak odesilani QIP - ICQ mi taky funguje vetsinou bez problemu a kdyz to nejde, proste to poslu prez serever, nebo si prehodim na ICQ :-) Proste za Boha na to nemuzu prijit a IP mam myslim neverejnou, protoze mam pocit, ze Telefonica to tak ma...
bright (95)|9.11.2008 12:07
Telefonica poskytuje, pokud se nemýlím, dynamicky IP adresy z veřejného rozsahu. Zkuste pro diagnostiku problému vypnout dočasně pro přenos jakékoli programy, které přenos mohou zablokovat - firewall, antivir aj. Pokud přenos stále nejde, možná bude problém v přenosu souborů přes NAT - toto by mělo řešit nastavení proxy serveru či nastavení QIPu. QIP od určité verze posílá soubory přes ICQ server, myslím, že to je QIP Infinium.
kevin00 (10238)|10.11.2008 08:16
Přenosy QIP (i když je to Infium) na ICQ moc nechodí. Poslední dobou samotný protokol ICQ není moc stálý a stále padá. Pokud si nainstaluješ QIP Infium, musíš se zaregistrovat na ruským IRC účtu, přes ten je pak možno poslat cokoliv a příjemci přijde odkaz na ruský Rapid odkud si soubor stáhne. Takto to řeším já. Funguje to se všemi klienty, neboť to není posíláno přes žádný protokol a upload trvá pár vteřin :thumb