Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: 4jadro - rozne teploty pri 100%

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    62

    zdravim vsetkych,
    mam na vas otazocku ohladom chladenia intel q9550 @3,4GHz. pri vytazeni vsetkych jadier na 100% (3ds max), su teploty jedier rozne. a to tak , ze core0 ma najnizsiu teplotu a core 3 najvyssiu teplotu.
    napr: c0:50°C, c1:53°C, c2:52°C, c3:58°C
    a ked je aplikacia ktora vytazi c0 a c3 vobec, c3 ma teplotu aj tak vzdy vacsiu.
    moze to suvisiet s nerovnomernou vrstvou teplovodivej pasty? daval som vodne chladenie, ale pasty som dal dostatok.

    dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Ne, pasta by na tohle mela minimalni vliv. Je to zcela normalni jev na jehoz existenci muze mit vliv vice faktoru. Neni ovsem nutne se tim znepokojovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    62

    njn, ale zda sa mi to velky rozdiel ked aj v idle je tam rozdiel 5-7°C. totiz som nechal bezat prime95 hodne dlho (cca 4hodiny), c0-c2 mali teplotu okolo 63°C a c3 failed pri teplote nad 75°C... opticky sa mi javi vodny blok nasadeny dobre, ale asi neuvidim ci je nad c3 podvihnuty o najake tie mikrometre...
    ved na to je tam ta paste, nie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od yxus Zobrazit příspěvek
    njn, ale zda sa mi to velky rozdiel ked aj v idle je tam rozdiel 5-7°C. totiz som nechal bezat prime95 hodne dlho (cca 4hodiny), c0-c2 mali teplotu okolo 63°C a c3 failed pri teplote nad 75°C... opticky sa mi javi vodny blok nasadeny dobre, ale asi neuvidim ci je nad c3 podvihnuty o najake tie mikrometre...
    ved na to je tam ta paste, nie?
    Ok, tak ja to zopakuju:

    Je to normalni jev. Nedelej si s tim starosti. Rozdil 7 stupnu neni vubec nic. strasnyho. A jenom pasta v tom roli nehraje. Muze byt krivej ihs, ihs muze hur dolehat na jedno z jader, samotny jedno dvoujadro muze byt horsi kus atd. Rozdil teplot i 10 stupnu u c2q neni nicim vyjmecny.

    Mimochodem, pri vysoke teplote by cpu nemelo hazet errory ale zacit throtlovat, pokud si v biosu nevypnul TM2.

    Jestli chces, vylapuj si povrch cpu (prijdes ale o zaruku) a ani tak neni jiste ze ti to k srovnani teplot moc pomuze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    62

    tak ok, dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele GUGA74
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    105

    Mam AMD Phenom 9750 a rozdilne teploty jsou v norme.Delal sem zatezovy test na 100% a teplota celeho CPU byla 80st. a to jeste s chlazenim pribale vyrobcem.Jinak je taky normalni,kdyz nektere jadro pracuje vice,takze rozdilne teploty temu muzou odpovidat.Jen je treba mit poradne chlazeni,Phenom dost "topi"
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. teploty cpu
    Od hugostieglitz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-07-2011, 13:46
  2. MSI 870A-G54 - 2 rozne graficke karty
    Od dragoboarder v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-04-2011, 21:27
  3. Teploty pc
    Od Honza.4.ever v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-02-2011, 13:53
  4. 4jádro nebo 2jádro na hry
    Od suder v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 17-11-2007, 20:41