Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: DoladĚnÍ BedÝnky Kolem 30000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    20

    Procesor: Core 2 Quad Q9400 6200
    (1.Má smysl vůbec uvažovat nad Q9450 kvuli 12 MB L2 cache?)

    Chladič: Noctua NH-U12P 1400

    Grafika: ATI Radeon HD 4870 Toxic 512MB 7200
    (2.Má smysl uvažovat nad 1GB DDR5 verzí?)
    (3.Nevyplatí se rovnou 4870 X2?)

    RAM: Corsair Dominator DHX 4GB (Kit 2x2GB) 1066MHz DDR2 2600

    HDD: WD VELOCIRAPTOR 150GB 4600


    CASE: Gigabyte 3D Aurora 570 nebo Thermaltake VH8000SWA 3500

    ZDROJ: Enermax MODU82+ 625W 3200

    Základní Deska: ???????????????????????????? 3-5000


    Odkaz na košík: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?eid=1041K5
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...OA01I4N01G0E01

    Využití: Mám asi 6 let starý PC, na kterém se nedá nic dělat. Od nového PC si slibuju,že mi nějaký ten rok vydrží. Hlavně jsem si koupil full HD plazmu,takže chci stahovat a přes HDMI pouštět HD FILMY a nechci,aby se jakkoli sekali.
    U komponentů mi vůbec nezáleží na spotřebě nebo na teplotě-naopak budu rád,když mi trochu přitopí .

    Hlavně bych chtěl dát přednost značkovým a kvalitním komponentů,za které si rád připlatím.

    mockrát DĚKUJU za rady, odkazy a odpovědi na otázky !!!!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele bandolier.wz
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    105

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    ty, bandoliere, prestan prosim vsude cpat ten Phenom, diky.
    Ta 4870 Toxic je nevyhodna, bud kup nejakou obycejnou, nebo nVidiu GTX 260/280
    Pameti BOHATE staci obycejne A-DATA Vitesta EE
    Desku bych vzal novou Gigabyte z UD rady.
    A to 4jadro imho nevyuzijes - nebyl by lepsi E8500 ?
    BTW: spechas na to ? Co Nehalem ?


    /// treba takhle ... http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...IJ01G0E01FNH01
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 28-10-2008 v 16:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,041

    Jestli nebudeš chtít X2 grafiku, tak je předimenzovanej zdroj, lepší než raptor je pro plynulost mít 2HDD, na jednom systém, na druhym filmy (nehledě na to, že ten raptor by se Ti brzo zaplnil).
    Jinak souhlas s mlokem :-).

    PS: Vitesta jsou obyčejné cenou, jinak maj s nima lidi často lepší zkušenosti než se "značkovejma"
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    16

    to Salamander

    nemůžu rozběhat A-DATA Vitesta EE na 1066 MHz 2x2GB s procesorem E8500. Při startu hlásí ledka na MB, že CPU má problém a komp se opakovaně dokola resetuje.Paměti každá solo jede normálně. Vím, že se v tomto vlákně hodnotí sestava Alzerouse, ale zmiňuješ tuto kombinaci. Napadá Tě nějaká příčina těchto potíží, please.

    MB GA EP45-DS4, Vista 32bit,Radeon 4870, HD Samsung Spinpoint 750GB, Enermax 720W Infiniti

    Děkuji za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    Citace Původně odesláno od Zouzel Zobrazit příspěvek
    Napadá Tě nějaká příčina těchto potíží, please.
    Aktualizuj BIOS na desce....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    sestava je ok
    jen ty RAMky se mi zdají trochu dražší - vzal bych již zmíněné A-DATA (s časováním CL5 se dají pohodlně přetaktovat na frekvenci kolem 1000Mhz a ušetří se 1000,-)
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TW0ALFNH
    Já bych radši vzal nejlevnější 4870 + Accelero a 120mm fan
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...o&SearchType=1
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...a&SearchType=1
    Ještě je taky otázka, na čem se bude hrát. Jestli se bude hrát na monitoru s rozlišením 1680x1050, tak bych nechal 4870. Jestli se bude hrát na monitoru/TV s rozlišením 1920x1200, tak bych vzal 4870X2 (jelikož jsi psal, že chceš aby ti to nějaký rok zase vydrželo). Jestli se hrát hry ale nebudou, tak stačí daleko levnější grafika.
    Co se týše q9450, tak ten se mi zdá, že zmizel z nabídky a připlácet za něj se imho nevyplatí.

    /edit: předpokládám, že máš doma nějaký velký disk (alespoň 500GB) a ten Raptor má být pouze na systém, jelikož na HD filmy je 150GB velmi málo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    20

    4870 Toxic jsem vybral kvůli chlazení a teda hlučnosti,ale si máte pravdu...
    Disky asi koupím opravdu 2,ale ten druhý až časem,protože mám svůj starší 200GB,kterej použiju.
    Core Quad asi fakt nevyžuju-to mi taky říká každej.
    Desku bych chtěl ASUS-je to hloupý,ale tak nějak se mi víc líbí a mám v tu značku větší důvěru.

    Jinka PC pořizuju výhledově do 14 dnů,ale o Core i7 jsem se zatím nedočetl nic,co by mě přesvědčilo dál čekat.

    Chci jakoby zdůraznit,že to PC budu mít na pár let a chci,aby mi vydrželo. Proto chci spíš kvalitu a ne kompromisy- zazdím v tom dost pěněz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    20

    Monitor mám Samsung 2232BW takže klasika 1680x1050. A plazmu panasonic, v plánu mám hrát,ale jen na LCD.

    Jestli ještě můžu poprosit o názor na paměť u těch karet: Má smysl kupovat 4870 1GB verzi nebo stačí 512?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, jak jsem rikal nahore, radeji nez predrazeny Toxic kup levnejsi 4870 a k ni Acellero, ale imho by byla lepsi nVidia GTX260
    sestava viz. muj horni post
    pamet kdyztak 512MB, vetsi pamet neprinasi vetsi vykon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    souhlasím se salamandrem - 1GB se nevyplatí - někde je lepší a někde zase horší, proto bych vzal radši 512MB.
    Jinak já osobně bych vzal taky Nvidii - GTX260.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    20

    Vím,že to patří jinam,ale co tak sleduju testy graf. karet-hlavně na SHW,tak ati 4870 je vy vyšších rozlišeních lepší než Nvidia GTX260.
    Je něco konkrétního proč Nvidii???
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Nvidie mývá lépe vyladěné ovladače. Dost lidí si teď např. stěžovalo na problémy při hraní Far Cry 2 - nevykreslené objekty, při zapnutém AA (teď nevím jestli 8x nebo 4x) nějaké další problémy atd. S nvidií nikdo moc velké problémy nemá.
    Je to jen osobní názor a nikomu to nevnucuji. Ale je pravda, že to beru jen jako rozhodování při stejné ceně - připlácet 1000,- za GTX260 nemá cenu a je lepší vzít 4870.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od b-o-s-s Zobrazit příspěvek
    Vím,že to patří jinam,ale co tak sleduju testy graf. karet-hlavně na SHW,tak ati 4870 je vy vyšších rozlišeních lepší než Nvidia GTX260.
    Je něco konkrétního proč Nvidii???
    To vis, my nVidioti - nVidia ma prece jenom odladenejsi ovladace, nemusis menit vetrak, podpora CUDA je docela zajimava.
    Ten rozdil ve vykonu je minimalni, a ATI HD4870 je vyborna karta, takze pokud Ti nevadi vymena chladice (ten Toxic fakt neber, imho jsou to vyhozeny penize), tak do ni klidne bez.
    // no jo, zase pozde
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    CUDA je sice zajímavá věc, ale kdo to využije? zajímavá je ale taky podpora PhysX
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední