Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Počítač do 25.000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    22

    Ahoj,

    rád bych si sestavil počítač a chtěl bych se včetně monitoru (10 tisíc korun) a OS vejít do 25.000 Kč.

    Něco jsem sestavil, ale chtěl bych ještě trochu ubrat, nevím však kde. Představa použití počítače je následující: Hra HL 2, MS Office, Photoshop, kódování webů, občas film, internet
    Monitor bude 24 palců, tak bych rád, aby s tím grafika neměla problémy.

    Základní deska: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54042
    Procesor: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51827
    Grafická karta: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59420
    RAMka: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33858
    Zdroj: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49154 (nemám ponětí, jaký by měl mít příkon)
    Skříň: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37209
    Mechanika: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55727
    Disk: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46867

    Děkuji za jakékoli připomínky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Jo, vypada to vcelku dobre
    jen disk radsi 320GB Samsung / WD
    A zdroj by stacil bohate 400W, nejaky lepsi (ihmo i Ener PRO82+ 385W)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Bude sa taktovať? ak tak CPU by stačil E7300 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57801
    pamete niektoré A-Daty (pri dnešných cenách by som bral 4GB) buď Vitesty EE alebo GS http://www.alfacomp.cz/php/index.php...t+zatr%9Een%E9
    Tá grafika na 24" monitore nebude žiadna sláva poobzeraj sa po Radeonoch 4830(len tá dotupnosť) alebo 4850
    zdroj Enermax 82+Pro 425W http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4308O0V4000H3L
    a disk 320GB Samsung SpinPoint F1
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    22

    Má ten mnou vybranej disk nějakou "závadu"? Vybral jsem 250 GB, jelikož pro mě je i 160 GB na notesu téměř nezaplnitelné. Zdrojový kódy nezaberou moc místa. :-)

    Jinak zdroj jsem prostě střelil, nevím, podle čeho se řídí, aby příkon byl dostatečný.
    A co grafika? Bude stačit?

    EDIT: Taktovat nehodlám, prostě chci sestavit a fungovat, žádné vylepšováky. Jinak 4 GB nevyužiju, jelikož mám jen 32bitový OS a přes PAE ani nevím, jestli by to šlo.
    Naposledy upraveno uživatelem mantisa: 28-10-2008 v 17:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    ten samsung je tichší, rýchlejší a dokonca lacnejší než ten, čo si tu dal ty http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H1TZ000HHJ
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    22

    Nevím no, pár lidí si na Samsung disk stěžovalo, že vibruje. A jinak ten Seagate je prý taky tichý. Ale rád si nechám poradit. Tak skoro bych to už měl v kupě, jen nevím tu grafickou kartu ještě. Chci, aby v pohodě utáhla 24palcový monitor.
    Naposledy upraveno uživatelem mantisa: 28-10-2008 v 17:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Jo, nebude to na Crysis a tak, ale zminovany HL2 by mel jet dobre
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    22

    I na plné rozlišení 1920 x 1200 px?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    já osobně bych to vzal takhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...UO01HHJ01J2X01
    podívej se na to (máš to pro inspiraci), je to výkonnější a do budoucna to má lepší výkon. Monitor je tam jen pro orientaci ceny (já osobně jsem s ním spokojený). Grafika utáhne i novější hry a tenhle CPU se dá v budoucnu krásně přetaktovat (vím, že jsi psal, že momentálně nehodláš taktovat - třeba časem změníš názor).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jestli se bojíš samsunga že vybruje, tak vem WD3200AAKS - v alfě prej už maj nový (aspoň tady někdo psal že kupoval a přišel novej).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Jestli se bojíš samsunga že vybruje, tak vem WD3200AAKS - v alfě prej už maj nový (aspoň tady někdo psal že kupoval a přišel novej).
    To jsem byl ja, ale musel jsem si o nej rict
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    22

    Tak jsem ještě koukal na skříň, kterou tu uvádím a asi to není úplně to nejlepší. Doporučil by mi, prosím, někdo nějakou v podobné cenové relaci, se kterou má zkušenost? Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele bandolier.wz
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    105
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    To jsem byl ja, ale musel jsem si o nej rict
    Nekteri lidi si stezuji i na ty westerny. Treba ja, zdal se mi moc hlucny. Mozna mam spatny kus, protoze vsichni co maji WD si je pochvaluji.
    PS: ted uz ho neslysim, graficka karta spolehlive prerve vsechno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od bandolier.wz Zobrazit příspěvek
    za tu cenu bude lepsi AMD
    Bohuzel si to nemyslim, Intel Core2Duo E7300 s P35 chipsetem bude podle me dobra volba.
    Navic je modernejsi (45nm)
    Jsou samozrejme pripady, kdyz se AMD vyplati, ale nemyslim si, ze je to tenhle pripad
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. počítač
    Od veenca v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-09-2010, 07:57
  2. Pracovní počítač
    Od pavel.lib v sekci PC - archiv
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-03-2009, 23:25