Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: AMD Geode NX2001? Realita nebo podvod?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    V nabídce Alzasoftu jsem našel novinku: AMD Geode NX2001, viz http://www.alzasoft.cz/amd-geode-nx2...t-a-d63620.htm

    Procesor do Socketu A údajně s frekvencí 2200 MHz. Vypadá to opravdu zajímavě, ale problém je v tom, že na stránkách AMD jsem nic takového nenašel. Rodina procesorů Geode NX obsahuje pouze 3 CPU s frekvencemi 667 MHz, 1 GHz a 1,4 GHz, viz http://www.amd.com/us-en/Connectivit..._10837,00.html

    Google také nic neobjevil, dokud jsem nezadal produktové číslo výrobce: ANXA2001FKC3G - potom to najde několik polských e-shopů.

    Co vy na to, nemá někdo informace o tomhle CPU? Není to nějaký podraz? A jestli ne, jsou někde dostupné podrobnější specifikace? Zajímalo by mě, jaké vyžaduje napájení a samozřejmě zkušenosti s kompatibilitou... Děkuji za odpovědi.
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 22-05-2009 v 19:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    taky mě zajímá co je to zač...též sem se to dozvěděl na alzasoftu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Eagle
    Geode je přejmenovaný K7 (... dnes dodávaný ze skladových zásob, neboť AMD už nemá výrobní linku, na které by ho mohlo vyrobit). Nicméně 2200 modulo 166 != 0, takže je tam někde chyba.
    Děkuji, takže to znamená, že je to obyčejný Athlon XP a popisovaná energetická a tepelná nenáročnost jsou jen povídačky? Ta frekvence se mi zdá dost drsná, protože 2200 MHz by odpovídalo Athlonu XP 3200+ (i když ten má samozřejmě FSB 200 MHz a ne 166).

    Jinak to, že 2200 modulo 166 není nula IMHO ještě nic neznamená, protože clock multiplier nemusí být celé číslo. Fakt je, že to nevychází ani na polovinu. Ale v jednom z těch polských e-shopů uvádějí frekvenci 2250, a to už vycházelo akorát na 13,5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    3

    Spotreba nemusi byt identicka, kdyz existuji verze XP-M (mobile)...
    Zajimave je vsak uz samotne kodove oznaceni ANXA2001FKC3G
    K na druhem miste po typovem oznaceni znamena voltaz 1.65
    G na konci (rychlost FSB) je uplny nesmysl protoze takove FSB neexistuje

    viz
    http://fab51.com/cpu/guide/opn-xp-e.html
    http://fab51.com/mobile/tbred/geode_nx-e12.html
    http://fab51.com/cpu/guide/attention_xp-e.html

    na polskem foru tento procak testovali a identifikuje se jako xp2800+ a vykonove se chova jako xp 3200+ (a jede na 1.65 v)
    http://www.frazpc.pl/b/142403

    No skoda sam bych ten geode bral... i treba pretaktovany ale u nas se snad vubec samostatne neprodava
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    3

    PS Koukal sem se a na Alzasoftu behem dneska zmenili u popisu procesoru
    frekvenci na 1800 ... mno psal jsem jim mail, co to vlastne je za procesor. tak sem zvedavej .)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Popis maji ted v Alzasoftu celkem podrobny. Frekvence 1800 MHz, FSB 133 MHz, takze je to takovy ekvivalent Athlonu XP 2200+. Ma pry nizke napajeci napeti: jen 1.25V a maximalne snese 1.35V, takze spousta desek si s nim neporadi. Co se vykonu tyka, tak je to vystrizliveni, na druhou stranu ho zase zlevnili o 3 stovky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    3

    Trochu protichudna je reakce zde
    http://www.alzasoft.cz/Discussion.asp?line=0&dpg=63620
    Na muj mail ohledne tohoto procaku nikdo samozrejme nereagoval
    Mno nevim jestli to muze byt pretakrtovany procesor Geode 1750
    nebo co to vlastne je. I kdyz pokud tvrdi ze to jede na 1.25 V tak bys moh reklamovat kdyby to neslo. Mno nic kup to a pak se pochlub
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od maslo
    No LOL: "Frekvence tohoto procesoru skutečně 2,2MHz." :-D Obávám se, že to jsou staré informace, protože ten příspěvek byl vložen 13.6., zatímco popis měnili 15. a 16.

    Citace Původně odesláno od maslo
    Mno nevim jestli to muze byt pretakrtovany procesor Geode 1750
    nebo co to vlastne je. I kdyz pokud tvrdi ze to jede na 1.25 V tak bys moh reklamovat kdyby to neslo. Mno nic kup to a pak se pochlub
    Spíš to bude nějaký mobilní Athlon. Objednávku jsem storoval, protože už teď mám Athlona 2200+, což je frekvenčně přesně totéž. Navíc moje deska umí nejmenší napětí asi 1.55 V, takže bych to CPU leda tak odpálil. Ať zkusí štěstí někdo jiný :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    12

    Tak som to riskol a kupil som ho. Mam dosku EPOX 8RDA+, ktora ma napajanie od 1,4V
    Postupoval som podla navodu - nastavil som 1,4V a dal som prec sempron 2800+.
    Chytil sa na prvy sup - je to vlastne klasicky Thoroughbred s FSB 133. Chladic som dal Thermaltake celomedeny. Skusal som ist hore s FSB aj s napatim - skoncil som na -celkovo 2240 MHz - FSB 166 a napajanie 1,65V (napajanie desktopovych t-bredov), vyssie som nesiel. Stabilny, 24 hodin bezal einstein@home Doska ho pretaktovany detekuje ako XP 2800+
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Globální oteplovací podvod
    Od trodas v sekci Volná témata
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-05-2013, 10:31
  2. Víkendová diskuze: Virtuální realita
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-03-2013, 15:41
  3. Důkaz, že Apollo mise na Měsíc jsou podvod
    Od trodas v sekci Volná témata
    Reakcí: 63
    Poslední příspěvek: 01-09-2012, 02:09
  4. Jak poznám, zda-li mám SATA , nebo SATAII, nebo eSATA, jestli mám "I" , nebo "L"
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 16:38
  5. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 00:37