Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Paměť 192

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    15

    Dobrý den.
    Vážení, prosím o info povolanější - na dětském PC jsem měl na desce jediný paměťový modul DDR 256 MB, systém mi po nějaké době začal ukazovat 192MB. Myslel jsem si, že je modul poškozen, koupil jsem proto 2 moduly po 256 MB. Když jsem instaloval první do volného slotu, systém ukazoval 448 MB (192 + 256). Bylo pro mě velkým překvapením, když po výměně původního modulu za nový mi systém stále ukazuje 448 MB. Předpokládám, že to znamená, že je nějak poškozený slot na desce. Je to opravdu tak a dá se to nějak opravit ? Nebo má tento problém jiné řešení ??
    Díky moc, nikos
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Napadá mě jen, že těch "chybějících" 64 MB si alokuje integrovaná VGA.... ale to by bylo už od začátku stejný.

    Poškozený slot být nemůže. Jakou máš desku? Máš integrovanou grafiku? Uveď sem svojí sestavu....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    spis ti bude chybet 64MB ktere si zere graficka karta nebo tak neco...

    o jakou desku se presne jedna? je tam integrovana grafika a pouziva se?

    pri vadnem slotu by to imho nefungovalo uplne jinak - mnohem hur

    EDIT: hmm... tak pozde
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    15

    Díky za reakce, přikládám popis (tedy to, co jsem našel):
    MB: MSI, PM8-M3-V (MS-7211 v4x); VIA P4M800
    CPU: Celeron D336 2800 MHz
    RAM: 2x256 MB
    VGA: na MB, VIA/S3G Unichrome Pro IGP (64 MB)

    Díky !

    nikos

    P.S.. Šlo by tu sestavu obecně LEVNĚ vylepšit ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    no, tim se vysvetluje, kam se ztraci ta pamet - prirazuje se Ti do te integrovane grafiky.
    A nic proti, ale tuhle sestavu bych uz nevylepsoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    15

    A to musí - nedá se to nějak ošvindlovat?
    dík, nikos
    P.S.: ad vylepšení) to jsem předpokládal )
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Ošvindlovat se to dá tim, že tam hodíš dedikovanou grafickou kartu, která má vlastní paměť, tedy nemusí užírat z operační paměti. Ale pokud by to nebylo někde hoodně výhodně sehnaná karta, tak se to nevyplatí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    15

    OK, děkuji všem za pomoc !
    nikos
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od Encore1106 Zobrazit příspěvek
    Ale pokud by to nebylo někde hoodně výhodně sehnaná karta, tak se to nevyplatí.
    Nejlíp(jedině) zadarmo
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Citace Původně odesláno od nikos Zobrazit příspěvek
    OK, děkuji všem za pomoc !
    nikos
    Nz, až budeš mít 15 příspěvků, můžeš nám udělit +reputační body...

    Edit: áá, pozdě... :/
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. feritová paměť PDP-11
    Od psychosalam v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-03-2012, 13:16
  2. DDR2: Paměť pro notebook T60
    Od rruuppiikk v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-11-2011, 10:13
  3. Paměť
    Od karamazin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-10-2009, 14:42
  4. 3,5" HDD SATA: Hdd má menší pamět než má mít
    Od jim.133 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 21-05-2008, 19:59
  5. Paměť v HP nx6110
    Od tubler v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-12-2007, 22:48