Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: zamrzající MB po POSTU

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Čau, koupil sem PC s tímto složením:

    MB GIGABYTE MA78GM-S2H 780G AM2+,DDR2,SATA2,VGA,GLAN,1394,PCIE2.0, mAT, + nejnovější BIOS*
    CPU AMD ATHLON 64 X2 4850e (1MB, socket AM2) Box 45W
    DIMM GEIL DDR2 2048MB(2x1024) 800MHz CL4.0 Ultra 4-4-4-12
    HDD SAMSUNG F1 250GB SATAII/300 16MB 7200
    ZDROJ FSP400-60GLN 80PLUS (FORTRON) 400W ATX

    problém je ovšem v tom, že když je tento disk zapojen, tak deska po POSTU zamrzne na hlášce
    Verifying DMI pool data...
    a konec, dál už na nic nereaguje.

    Pokud ovšem disk odpojím a dám tam jinej, tak PC funguje bezproblémů.

    Otestoval sem RAM, OK.

    Ten disk sem zkusil na té samé sestavě(jen už cca měsíc fungující-ale s ATA diskem) a zamrzlo to úplně stejně.
    Mám desky jak rev 1.0 tak 1.1 -na obou to zamrzlo.

    Pokud sem ten disk zapojil do PC kde je chipset P35, trvalo to delší chvilku, ale nakonec systém naběhl a disk se podle SMARTu tvářil v pohodě.

    Jednou jednikrát mi ten disk najel tak daleko že se rozběhla instalace windows, ale během chvilky ten PC zatuhl.

    -ještě vyzkouším připojit k tomu PC jinej SATA disk, ať můžu vyloučit vadnej čipset,řadič či nějakou komponentu na desce

    Nemáte zkušenosti co to způsobuje?

    * to znamená, že jsem tam nahrál i nejnovější BIOS, ale NEPOMOHLO TO
    Naposledy upraveno uživatelem Sieben: 31-10-2008 v 10:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Co zkusit novejsi bios?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    ja mam revizi desky 1.0. tam je nejnovejsi bios F5. Bral jsi bios pro spravnou revizi?
    A resetoval jsi potom ten bios do default values?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    mstejska: ano, bral sem verzi pro správnou revizi (kupodivu maj stejný číslo F5), pak tam byl ještě F5C, kterej byl první, ale měl starší datum to sem nepochopil, ale dal sem tam F5, ano, restartoval sem BIOS do default nastavení

    mě nejvíc zaráž to, že ten disk zasekne obě desky...proto soudím, že je nějakej vadnej disk, nebo mají obě desky něco špatně, můžu zkusit ještě další stejnou desku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Cez LAVY CTRL + F1 v BIOSe uvidis skryte menu. V nom by mala byt nejaka volba timeoutu pre inicializaciu HDD. Ak je tam nula, alebo nejaka hodnota, skus tam pridat.

    Ide o pocet sekund do ktorych sa ma inicializovat HDD, inak si doska moze mysliet, ze neni pripojeny.

    Taktiez by som si overil aj voltaz RAMky na ktorej ma pracovat a na ktorej je nastavena v BIOSe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Je divne, ze to na jine desce nabehlo, tak to vypada ze disk je v poradku. Asi mas zapnutou emulaci ide? a ne AHCI ci jak se to jmenuje? Vic uz me nenapada.
    PS: jeste me napadla jedna vec. Vyzkousel jsi to strkat do ruznych portu na desce?
    Neni blbej kabel?
    Naposledy upraveno uživatelem mstejska: 31-10-2008 v 11:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    kabel měněn, porty zkoušeny všechny.

    napětí RAMek je na 2.0V, defaultně je deska má nastavený na 1.8V, ručně sem zvedal na ty 2V.

    2Keosan: díkyza radu! zkusím to.
    No na čipsetu P35(jedna deska) to najelo, ale taky to trvalo dýl než je "normální". Takže by to mohlo být tímto nastavením.
    -ale kdyby nebyl HDD připojen(podle desky), tak by se snad celá nesekla, ale něco by zahlásila, a hlavně, deska disk najde... klasickej post, jako zobrazení CPU, RAM..a připojenách HDD proběhne OK, pak to skočí na další obrazovku a konečná...zamrzne

    emulace IDE je všude zapnutá, AHCI nemám zaplou (bo pak Win XP chcou drivery...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Na 90 % to bude diskem. Na té desce s P35 stáhni tu věc na testování disků od Samsungu a otestuj ho...

    ADD// vlastně už to spojili všechno do HUTILu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Neda se ten disk prepnout nejakou utilitkou na SATA1? p.s. Samsungy jsou hooodne problemove a poruchove disky. Beru jedine WD AAJS.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. zamrzající NB aspire 5552g
    Od Draken v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-12-2013, 08:36
  2. Socket AM3: AMD FX-8150 v odlehčujícím postu
    Od flanker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 19-03-2012, 15:38
  3. PC se po POSTU vypne
    Od tamarok v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-03-2010, 15:59
  4. Zamrzající a restart PC...
    Od Ponteral v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-04-2008, 11:28
  5. Zamrzající PC
    Od Smolik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 26-10-2007, 10:16