Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 4 z 4

Téma: Nevite jak to udelat v MS Excel..

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    50

    To co chci umim jednoduse naprogramovat ve VBA. Ale soubor pak s sebou obsahuje makra a tak se chci zeptat zda to nejde udelat nejak jednoduse prostredky primo v Excelu.

    SITUACE:
    1. Sheet1 obsahuje napr. tabulku zamestnancu. Zahlavi je treba takoveto: |JMENO|PRIJMENI|MZDA|RC|atd.
    2. Sheet2 tam chci mit ComboBox, ktery bude obsahovat list s prijmenimi zamestancu (lze provest napr. metodou DataValidation, nebo datasheet combobox, nikoliv Activex control), neni problem.

    PROBLEM:
    To co nevim je, JAK pri vyberu daneho zamestnance v ComboBoxu na Sheet2 dostanu data z odpovidajiciho radku z tabulky zamestnancu Sheet1 do nejakych bunek Sheet2. Napr. v Combu vyberu PEPU a chci do Sheetu2 dostat data radku nalezici PEPOVI.

    Napsane ve VBA to je trifka ale nevite, jde to bez maker?
    Diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Funkce Lookup() parametry nevim z hlavy
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    69

    Lookup() nebo nejaky svyhledat, pozvyhledat (klepnout na tlacitko funkce v zadavacim radku, vybrat vyhledavaci funkce a pak to projet co vyhovuje) - trosku problem tam je v tom, ze to dobre pracuje na serazenych datech, jinak to hleda nejak divne priblizne.

    - nebo me napadla jeste uchylarna: Zapnout nahravani makra, zvolit ten sheet ve kterem vyhledavam pepu,
    vyhledat pepu, vybrat polozky a pak ctrl+c ctrl+v a vlepit je kam potrebuju. Pak otevrit editor vbs a upravit to nahrane makro aby to spravne fachalo jak ma ))))))).

    P.S. Nevim jaky inteligentni clovek dostal napad prelozit do cestiny i funkce v excelu ... fakt sranda
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    31

    Combobox vrací číslo ze sezmanu, nikoliv hodnotu buňky. proto už jde jenom udělat odkaz pomocí funkce INDEX - funkce INDEX ( označení oblasti dat kde hledáte; číslo vrácené ComboBoxem) .. nehrozí tak problémy s vyhledáváním a funguje to rychle
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nevíte jak zjistit web klíč??
    Od schurys v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-09-2009, 15:45
  2. jek udělat image
    Od macicek.sv v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-03-2009, 20:25
  3. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 19-02-2009, 11:53
  4. Jde s tím něco udělat?
    Od gObla v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-09-2008, 21:08
  5. Jak z Wifi karty udelat AP?
    Od Axeli_Machal v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-09-2007, 23:14