Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 75

Téma: Zostava

  1. #46
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Já uved jako jeden z argumentů to co máš v podpisu a ty tomu říkáš ubohost? Ok,tvůj problém,je to tvůj podpis.Jde o to jestli ty AM3 Phenomy budou už konečně za něco stát,nebo jestli i starý Intel Core 2 Quad budou pořád výkonnější..No oba jsme si své k tematu řekli a teď záleží na tom co si z téhle konverzace vzal milan.b a jak se rozhodne..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    Taky bych šel v téhle době do Intelu momentálně nic moc nehraje pro AMD (škoda no)
    Phenom má po přetaktu o dost vyší spotřebu než Q6600 a výkonem je stále o něco pozadu.
    Pokud bych ale bral PC s int. grafikou šáhnu po 780G a X2 4850+
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Core duo taky bude ještě pěknou dobu v obchodech - a naopak to, že nástupce phenomu bude kompatibilní jistý neni (fyzicky asi jo, ale bude k dispozici novej bios). Takže nakonec může bejt C2D upgradovatelnější.

    Co se týče spotřeby, tak IMHO Athlon bude mít větší. Přímý porovnání jsem nenašel, ale koukni se sem:
    http://www.xbitlabs.com/articles/cpu..._12.html#sect0
    6000+ má o víc než 60W v zátěži větší spotřebu. O tolik zas 6000+ větší TDP nemá. Nebo
    http://www.zdnet.de/enterprise/clien...96089-4,00.htm
    je porovnání s 4850+ s 65nm, ten dopadá jen o kousek hůř, stejně jako tady:
    http://www.hwupgrade.it/articoli/cpu...nfronto_9.html
    Prostě spotřebu budou mít +- autobus, to že Intel k e5200 píše stejně jako ke všem dvoujádrům TDP 65W
    neznamená, že tolik žere.

    AMD más smysl volit, pokud člověk nepotřebuje výkon a chce hodně ušetřit, nebo chce spolehlivou desku s dobrou integrovanou grafikou. Pokud chce člověk nejlepší poměr cena/výkon, je to dneska e5200.

    Chhipsety nvidie bych ale taky spíš nedoporučil - maj každou chvíli nějakej problém. I když ta 9300 a 9400 může bejt po nějaký době hodně zajímavej chipset (pokud bude dost chladnej).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Já bych to asi nakonec shrnul takhle:
    pokud si milan.b vybere integrovanou grafiku, tak ať si vezme AMD
    pokud bude chtít samostatnou grafiku, ať si koupí Intel

    pokud už tam bude grafika, tak nemá cenu řešit, který procesor si vezme o 5W víc...

    Až tady bude AM3 a bude chtít upgrade, tak už tady může být USB 3 nebo věci, které bude chtít a stejně bude kupovat novou základní desku. Takže kupovat AMD jenom kvůli tomu, že za 2 roky ušetří 1 500,- se mi zdá nesmysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Asi tak nějak
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    41

    Dakujem vsetkym za rady, dost ste ma nahlodali, lebo na zaciatku som bol odhodlany pokracovat v AMD tradicii - moje doterajsie kompy mali vzdy AMD.
    Este stale rozmyslam co kupit a vidim to tak, ze si to necham prejst este hlavou, presurfujem este lepsie tunajsie vody a uvidim.

    Trochu viac som rozmyslal co je pre mna v novom PC dolezite. Ked som si to utriedil tak to vychadza hlavne na pracu - ked nieco robim, tak nie je nic vynimocne, ze mam spustenych aj 12 aplikacii. Textove, tabulkove, graficke editory, web, hudba, programovanie v nejakom IDE, pdf + nejaky P2P program. To predpokladam, ze stiha hociktora z tychto zostav.
    Dalsou vecou je pozeranie filmov, obcas nejake DVD skopcim do PC, obcas nieco konvertujem na DivX, tiez predpokladam, ze z hociktorou s doporucenych zostav to v primeranom case sa da zvladnut.
    A sme pri hrach - zahram si rad, ako som uz pisal su to hlavne strategie, ked najdem dobru hru, tak idem aj do nejakej tej strielacky (kedysi sa mi pacila medal of honnor, soldier of fortune2 a pod.) - nehravam ich vela a na grafickych detailoch az tak nebazirujem, len potial aby to bolo v poho hratelne - su pekne, ale najprv je pointa hry.
    Ostatne veci ako praca s multimediami - fotky, videa z fotaku, konektivita k tlaciarni a podobne veci su dnes samozrejmostou.

    Ked to tak zhrniem, tak prvorady je vykon v aplikaciach - tam asi potrebujem dost velku ramku - bezim na win xp sp3 32b verzia, tam asi nema zmysel brat viac ako 3GB ram, podla toho co ste napisali tak asi 800MHz, este by som sa spytal - ci brat tri moduly po 1GB, alebo dva moduly 2GB + 1GB.

    Zdroj nechcem menit za novy - tento sluzi celkom dobre (klop, klop, klop na drevo). Takze sa s prikonom musim spratat do 350W deklarovanych zdrojom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Vzhledem k tomuhle příspěvku se mi sestava v příloze zdá jako ideální..Kdyby jsi časem pocítil málo pamětí můžeš dokoupit další 2GB..3GB nemá cenu kupovat..
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pc.png 
Zobrazení: 78 
Velikost: 129.6 KB 
ID: 8091  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    souhlas se Samcem
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    Vzal bych jen jeden 2GB modul a časem koupil druhý
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    41

    este otazka,

    ako som uz pisal, mam zdroj fortron fsp350-60pn(pf) - cital som, ze ak chcem 2 jadrovy procak, tak musi zdroj splnat normu atx2.2 a mat nejaky 8pinovy konektor pre procak, ale na mojom zdroji to nevidim (ma uz zo 3 roky), da sa to dokupit formou nejakej redukcie, alebo tento zdroj je uz na to nepouzitelny?

    MiB
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    Rači bych koupil jinný.
    350W je docela málo ještě když má naběháno kolem 3let
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od milan.b Zobrazit příspěvek
    este otazka,

    ako som uz pisal, mam zdroj fortron fsp350-60pn(pf) - cital som, ze ak chcem 2 jadrovy procak, tak musi zdroj splnat normu atx2.2 a mat nejaky 8pinovy konektor pre procak, ale na mojom zdroji to nevidim (ma uz zo 3 roky), da sa to dokupit formou nejakej redukcie, alebo tento zdroj je uz na to nepouzitelny?

    MiB
    8pin pro 2jádro není třeba
    tomu tvojemu zdroji chybi 24pin napájení pro desku (dá se to sice řešit redukcí, ale ...)

    BTW v tý sestavě od SamecP
    bych změnil desku na něco s p43 v alze vypadá zajímavě MSI P43 NEO3-FR (nějak nevedou asusky s p43)
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 02-11-2008 v 12:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Jj, dobre by bylo koupit nejaky novy (treba Corsair CX 400W)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    bych změnil desku na něco s p43 v alze vypadá zajímavě MSI P43 NEO3-FR (nějak nevedou asusky s p43)
    Chipset P35 bych klidně nechal,ale to je otázka názoru.MSI bych nebral.To radči GIGABYTE EP43-DS3L.Mam s Gigabytem lepší zkušenosti než s MSI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    P35 je lepší než P43 na OC výbava tak nějak nastejno.
    Gigabyte je kvalitnější než MSI a proto bych vzal P35 DS3(L)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zostava za ± 52k
    Od pavol.t v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 09-12-2010, 00:26
  2. Zostava do 18 000 Sk
    Od Gling-glo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-06-2008, 09:11
  3. !!! Zostava Za Cca 40 000,- Skk !!!
    Od romcoo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-05-2008, 22:04
  4. Zostava. Čo vy na ňu?
    Od Gling-glo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-08-2007, 09:35