Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 5 PrvníPrvní ... 345
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 75

Téma: Zostava

  1. #61
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    P35 méně topí,takže vyšší OC je pravděpodobnější,ale stejně spíš záleží na kusu desky..A milan.b myslim psal,že taktovat nebude.P43 zase má PCIe 2.0 což je do budoucnosti teoreticky výhoda,teď ho nevyužije.Osobně bych se asi taky přikláněl ještě k P35 ,ale ani s P43 chybu neudělá.Výrobce bych bral taky nejlépe Gigabyte nebo ještě Asus,MSI bych osobně nebral.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    [OT]12 desek P35 z toho 10 na OC idealních ty 2 nesnesly vyší FSB, 7 desek P43 desky spíš dobrý pro marketing a pár P45 když se narazí na dobrou tak má max FSB docela dost vysoko jinak teda žádná sláva.
    38 dobý tak pro CF[/OT]

    P35 je dobrá volba jak GA tak Asus ja píše SamecP
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Vzhledem k tomu, že taktovat se nebude, vůbec bych to neřešil. Ale jsem spíš pro P35, je levnější. MSI klidně, tam spíš bývá problém právě v tom, že desky nejsou moc dimenzované a taktovat nejde, na běžný kancelářský provoz bych se MSI nebál. S dobrým průvanem ve skříni samozřejmě, trochu šetřívají na chladičích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Taky bych se přiklonil radši k P35. Ale vzal bych 4GB RAM. Při dnešní ceně RAMek se to vyplatí. 32bit systém dokáže adresovat 4096MB paměti a do toho se počítá například i 512MB paměti na grafice, RAMky apod. Například já mám 2x 2048MB RAM, ale systém mi adresuje jen 3568MB RAM.

    Ten zdroj bych já osobně asi taky radši vyměnil, aspoň za tenhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V41NKC5D
    ideálně za tenhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V41NKH3L
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    32bit system zpracuje jek kolem 3.5GB to jo ale co to má společného s grafikou ?
    Zdroj Forton nic moc, Enermax už zas zbytečnej na tuto sestavu, vzal bych za 1k Seasonica 400W OEM
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Limit je 9000Sk,to neni moc takže se někde ušetřit musí..Zdroj to zatim utáhne,pak se může koupit koupit novej.Ramky to samí.Ty sice máš 4GB,ale podle tvé vga bych řek,že dost hraješ,on bude hrát příležitostně takže nedostatek ram možná ani nepocítí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od traxiiik Zobrazit příspěvek
    32bit system zpracuje jek kolem 3.5GB to jo ale co to má společného s grafikou ?
    Zdroj Forton nic moc, Enermax už zas zbytečnej na tuto sestavu, vzal bych za 1k Seasonica 400W OEM
    Procesor typu X86-32 adresuje 2^32 bytů dat, což je přesně 4 GB. V tom je zahrnuta veškerá paměť, tzn. frame buffer grafické karty, cache v CPU, GPU a pevném disku a další. Výsledná využitelná kapacita operační paměti je pak právě 4 096 MB - ostatní paměti.

    Jestli se má někde šestřit, tak bych vzal OEM paměti. BOX je ofoukne, takže se není čeho bát.

    SamecP: co se té spotřeby týče, tak X2 6000+ (Winsdor) má TDP 125 W, zatímco 4850e EE má 45 W, takže 4850e EE má méně jak poloviční spotřebu jako řemen, tak nevykládej, že ne. A už je to tady, přidá se toto, přidá tamto, výkon bude stále o těch 500 MHz větší a cena je už bůhvíkde. Řekni mi, v čem je krom těch 500 MHz na procesoru sestava níže horší, je-li o tisícku levnější a má-li 4 GB pamětí ?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: kosik.PNG 
Zobrazení: 64 
Velikost: 24.7 KB 
ID: 8097  
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 02-11-2008 v 14:06
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Procesor typu X86-32 adresuje 2^32 bytů dat, což je přesně 4 GB. V tom je zahrnuta veškerá paměť, tzn. frame buffer grafické karty, cache v CPU, GPU a pevném disku a další. Výsledná využitelná kapacita operační paměti je pak právě 4 096 MB - ostatní paměti.
    Ajo takto myšleno špatně jsem to z postu Raziela pochopil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, x2 6000+ Winsdor má TDP (spotřeba je otázka) dvojnásobnou jako 4850ee - a to ještě není jasný, jestli tam jako konkurent nebyl 6000+ s TDP 89W. Prostě e4850ee má spotřebu +- pár vatů zhruba stejnou jako e5200.

    Pokud chce aby byly střílečky hratelný, tak potřebuje lepší grafiku než integrovanou - a na občasný hraní je ta 4670 ideální volba. A pak se už AMD nevyplatí. Nehledě že když přestane stačit výkon, tak OC možnosti intelu jsou jinde. Mě to štve, ale bohužel AMD teď toho moc co nabídnout nemá.

    Jinak taky bych rozhodně byl pro P35 spíš než P43 (ledaže by P43 byl levnější), a ramku rozhodně 2GB moduly, jeden nebo dva dle financí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak jsem si uvědomil, že 740G má vlastně též SB700 a tak stačí 740G, zůstalo tedy na Seasonic. Jestli mi teď řeknete, že navrhovaná sestava od SamecP je lepší, když má jen 2 GB RAM a bez zdroje (hlavně že tam je E5200 ), tak už nevím, co na to říct, jedině, že PR Intelu funguje dost dobře.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: kosik.PNG 
Zobrazení: 66 
Velikost: 29.2 KB 
ID: 8098  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    10

    Souhlasím s Pavel Boček, za 9000sk je tam všechno a nebudeš nic časem muset dokupovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    A co takhle, když už tedy stavíme na platformě AMD, se zatím na samostatnou grafiku vykašlat a přitlačit na tu integrovanou koupí třeba GIGABYTE MA78G-DS3H - je to klasická ATX deska, HDMI navíc, více místa a slotů (nevim teda co máš za case ) a chladič NB je také bytelnější.
    Zatím ušetříš a sám si pak podle zkušeností určíš, jestli si koupíš ještě i výkonnější grafiku.

    Jinak se zdrojem se nehazarduje! Neříkám, že ten tvůj stávající je špatný, ale pokud je jen nějaká možnost ho prodat, tak si kup nový, to bez diskuze.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    teď jsem to počítal a s tímto rozpočtem bude opravdu asi lepší ta sestava od P.Bočka. Vyjde cenově opravdu celkem dobře a levně a i s kvaliním a tichým zdrojem
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Já myslim, že je to jasný. Pokud stačí výkon 4850 a integrovaný grafiky, tak rozhodně AMD. Pokud cokoli z toho nestačí, tak e5200. Ty sestavy prostě nejsou lepší nebo horší - jedna je výkonnější, druhá je levnější, míň žere a teda nepotřebuje novej zdroj (vše díky použitelný integrovaný grafice, jinak by to bylo plus mínu autobus).

    Neni třeba se hádat, ať si milan vybere, která se mu hodí. Na integrovaný grafice hrozí, že si některý nový hry nezahraje a video bude převádět dýl, jinak výkonem by měla dostačovat.

    Co se týče 740G/780G, 740 má grafickej výkon skoro poloviční oproti 780, je otázka, zdali se nevyplatí čtyři stovky přidat (respektive jestli chce milan hrát nový hry tak asi jo, jinak ne).
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 02-11-2008 v 16:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Souhlas, sestava od PB je za tuhle cenu ideální. Slušná grafika, dostačný výkon (nějaké OC to kdyžtak zvládne taky), 4gb ram a zdroj za který by se nemuselo stydět 95% tesco a jiných sestav.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 5 PrvníPrvní ... 345

Podobná témata

  1. Zostava za ± 52k
    Od pavol.t v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 09-12-2010, 00:26
  2. Zostava do 18 000 Sk
    Od Gling-glo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-06-2008, 09:11
  3. !!! Zostava Za Cca 40 000,- Skk !!!
    Od romcoo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-05-2008, 22:04
  4. Zostava. Čo vy na ňu?
    Od Gling-glo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-08-2007, 09:35