Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: 2x512MB nebo 1xGB? a jakou paměť

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zdravim,
    Skládám novej PC a potřeboval bych pomoct v výběrem pamětí.
    Kupuju desku Gigabyte GA-965P-DS4 a Core2 Duo E6300.
    Původně jsem chtěl koupit 2GB(2x1GB) kvůli Vistám, ale když vidim, jak šli poslední dobou ceny strašně nahoru, tak asi koupim jenom 1GB s tim, že další dokoupim později.
    Nevim ale, jestli je lepší teď koupit 2x512, nebo 1x1GB. Kdybych chtěl někdy v budoucnu dokoupit na 4GB celkový paměti, musel bych koupit gigový moduly. Nevadilo by to? Pracovali by v obě dvojice v dualu? Nebo myslíte, že 4GB nebudou hodně dlouho potřebný?
    V recenzi desky jsem četl, že prej dou v dualu i pamězi různých velikostí, tak nevim jestli je to pravda. Nebo jak to myslí.
    Taky bych vás rád požádal, jaký paměti by jste mi doporučili s dobrým poměrem cena/výkon. A aby se dali přetaktovat.
    Zatím jsem vybral Corsair DIMM 1024MB DDR II 800MHz Twin2X1024-6400C4
    Moc díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od kachel
    Zdravim,
    Skládám novej PC a potřeboval bych pomoct v výběrem pamětí.
    Kupuju desku Gigabyte GA-965P-DS4 a Core2 Duo E6300.
    Původně jsem chtěl koupit 2GB(2x1GB) kvůli Vistám, ale když vidim, jak šli poslední dobou ceny strašně nahoru, tak asi koupim jenom 1GB s tim, že další dokoupim později.
    Nevim ale, jestli je lepší teď koupit 2x512, nebo 1x1GB. Kdybych chtěl někdy v budoucnu dokoupit na 4GB celkový paměti, musel bych koupit gigový moduly. Nevadilo by to? Pracovali by v obě dvojice v dualu? Nebo myslíte, že 4GB nebudou hodně dlouho potřebný?
    V recenzi desky jsem četl, že prej dou v dualu i pamězi různých velikostí, tak nevim jestli je to pravda. Nebo jak to myslí.
    Taky bych vás rád požádal, jaký paměti by jste mi doporučili s dobrým poměrem cena/výkon. A aby se dali přetaktovat.
    Zatím jsem vybral Corsair DIMM 1024MB DDR II 800MHz Twin2X1024-6400C4
    Moc díky za každou radu.
    Klidně kup 1*1GB, rozdíl v dualu je vidět tak akorát v benchmarcíh, kor u tak paměťově nazávislýho procesoru, jak je C2D.
    Co to je dokoupit v budoucnu? Aby ti je ještě vyráběli... a riskovat, že dva jiný moduly spolu nepůjdou. S tim souvisí i otázka na 4GB: můj názor možná tak za rok a půl, ale otázka je jestli nebude v tej době přejít rovnou na DDR3 než kupovat 4GB DDR2.
    Jo dualchannel ti pude i s 512MB a 256MB nebo s 1GB a 512MB apod., ale nárůst výkonu bude pravděpodobně ještě menší než u plnohodnotnýho dualchannelu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Myslím si, že 4GB jsou už zbytečné, 2GB jsou fajn a pro budoucnost tak akorát. Jinak, pokud bys chtěl jet na 2GB, spíš bych to viděl na dva 1GB moduly, bude to lepší, než čtyři 512MB.

    Zmíněné Corsairy vypadají moc dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od kachel
    Zdravim,
    Skládám novej PC a potřeboval bych pomoct v výběrem pamětí.
    Kupuju desku Gigabyte GA-965P-DS4 a Core2 Duo E6300.
    Původně jsem chtěl koupit 2GB(2x1GB) kvůli Vistám, ale když vidim, jak šli poslední dobou ceny strašně nahoru, tak asi koupim jenom 1GB s tim, že další dokoupim později.
    Nevim ale, jestli je lepší teď koupit 2x512, nebo 1x1GB. Kdybych chtěl někdy v budoucnu dokoupit na 4GB celkový paměti, musel bych koupit gigový moduly. Nevadilo by to? Pracovali by v obě dvojice v dualu? Nebo myslíte, že 4GB nebudou hodně dlouho potřebný?
    V recenzi desky jsem četl, že prej dou v dualu i pamězi různých velikostí, tak nevim jestli je to pravda. Nebo jak to myslí.
    Taky bych vás rád požádal, jaký paměti by jste mi doporučili s dobrým poměrem cena/výkon. A aby se dali přetaktovat.
    Zatím jsem vybral Corsair DIMM 1024MB DDR II 800MHz Twin2X1024-6400C4
    Moc díky za každou radu.
    Takže ty Corsairy jsi vůbec nevybral špatně, já mám doma Corsair TWINX DDRII 675MHz a zvládají i takty přes 1GHz. 1GB modul bych vzal jen v případě, že budeš kupovat ten další v brzké - dohledné době (maximálně tak 3 měsíce). Může se totiž stát, že ty si koupíš třeba 1GB DDRII 800MHz Corsair s tím, že za půl roku si koupíš další, tu samou paměť. Jenže výrobce může zatím klidně na tu samou paměť začít používat jiné čipy a ty pak můžeš bejt pěkně nahranej, protože v DUALu se nemusí snést. To, že někomu fungují v duálu i dvě na pohled rozdílné paměti je sice pravda, ale je to velká sázka do loterie. Takže má rada je taková, že pokud si hodláš velmi brzy dokoupit další modul, klidně do toho jdi, jinak vezmi radši 2x512MB. 4GB RAM se v PC určitě v budoucnu neztratí, ale je otázka jak rychle se rozjedou Visty, jak rychle stoupnou nároky na paměť... Těžko říct, kdy se člověk opravdu neobejde bez 4GB RAM v PC... Imho 2GB je i na Vistu plně dostačující
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Díky za rady. Vidim to tak že koupim 2x512. Zatim by to mělo stačit a až nebude, tak bych dokoupil 2x1GB. Takže bych měl celkem 3GB a ty dvojice by měli chodit v dualu, jestli jsem to dobře pochopil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od kachel
    Díky za rady. Vidim to tak že koupim 2x512. Zatim by to mělo stačit a až nebude, tak bych dokoupil 2x1GB. Takže bych měl celkem 3GB a ty dvojice by měli chodit v dualu, jestli jsem to dobře pochopil.
    Jo s dualem by neměl být problém
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: Jakou pamět.
    Od ondrah v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 21-09-2009, 14:10
  2. Paměti: Volba ? 1GB nebo 2x512MB (DDR SDRAM)
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-08-2008, 15:32
  3. DDR2: Jakou paměť?
    Od bigosh v sekci Operační paměti
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 11-05-2008, 19:23
  4. DDR2: 1GB na 800MHz nebo 2x512MB na 667MHz????
    Od Honziik v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-10-2006, 09:42