Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Stačí Core 2 duo E6400 na nový hry???

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli stačí, Core 2 duo E6400na nejnovější gamesky?!?! A jak je s porovnáním s ostatníma dvoujádrovýma procesorama??? A jestli mám počkat s koupí až na čtyřjádrový procáky... děkuji za odpovědi!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od Stoupa07
    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli stačí, Core 2 duo E6400na nejnovější gamesky?!?! A jak je s porovnáním s ostatníma dvoujádrovýma procesorama??? A jestli mám počkat s koupí až na čtyřjádrový procáky... děkuji za odpovědi!!!!
    Jenom samotny procesor na novy hry nestaci. Zalezi z daleko vetsi casti na pouzite graficke karte. -> Tim, ze jsi se v jinym vlaknu ptal na nVidii 8800, budu prepodkladat, ze ti jde o spojeni Core 2 Duo s touto grafikou. A takove v takovem spojeni si myslim jak CPU, tak GPU bude libovat .
    Na quad core procesory nema podle me moc smysl cekat, protoze jsou zatim ponekud drahy a jejich vyuziti u her je zatim spise sporadicke (podpora byla ohlasena snad jen u pripravovane hry Alan Wake).
    Naposledy upraveno uživatelem tequilla: 09-11-2006 v 14:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    36

    Citace Původně odesláno od Stoupa07
    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli stačí, Core 2 duo E6400na nejnovější gamesky?!?! A jak je s porovnáním s ostatníma dvoujádrovýma procesorama??? A jestli mám počkat s koupí až na čtyřjádrový procáky... děkuji za odpovědi!!!!
    V absolútnej väčšine prípadov ťa procesor rozhodne brzdiť nebude. V dnešných hrách je to skôr úloha grafickej karty. Rozdiely medzi procesormi sa s rastúcim rozlíšením stierajú a napr. v takom 1280x1024 už sú si frameraty veľmi blízke, resp. rovnaké na akomkoľvek procesore. Samozrejme že veľa záleží na konrétnej hre a konkrétnej hernej situácii...
    Odpoveď: Áno, E6400 bude úplne dostačujúce!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    OK, díky vám oběma mooc jste mi pomohli
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    E6400 je uplne dostacujuce, ale ak by si chcel taktovat tak ti je zbytocne pretoze je to to iste ako E6300 len ma o 270MHz vyssiu frekvenciu (a vyssi nasobic). Naco by si mal priplacat 1 000 Kč za to ze ti to nataktuje Intel ked si tych 270MHz mozes nataktovat sam ZADARMO? Ale ako uz bolo povedane zalezi hlavne na grafickej karte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Taj je teda pravda že E6300 jde přetaktovat stejně efektivně jak E6400???
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od Stoupa07
    Taj je teda pravda že E6300 jde přetaktovat stejně efektivně jak E6400???
    Víceméně ano, takty budou téměř stejný a tisícovku ušetříš nebo můžeš strčit do lepších pamětí apod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Díki za radu ušetřil jsi mi litra...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    Hps Hps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Hps
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    113

    No E6400 je ve skutečnosti k přetaktování vhodnější díky vyššímu násobiči, ale ber E6300 s kvalitními pamětmi...to se ten litr vyplatí ušetřit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Hps
    No E6400 je ve skutečnosti k přetaktování vhodnější díky vyššímu násobiči, ale ber E6300 s kvalitními pamětmi...to se ten litr vyplatí ušetřit.
    Myslím, že by Ti E6300 mohl vyhovovat. Jen si pořiď slušnej chladič, minimálně AC Freezer. Já se s tímhle CPU vyšplhal až na 3,40GHz, dál mě limituje deska (FSB).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    E6400 je vhodna len pre ludi co nechcu taktovat. Rozdiel medzi pretaktovanou E6300 a pretaktovanou E6400 je cca 200MHz v prospech E6400, ale v pripade architektury C2D je rozdiel napr. medzi 3,2GHz a 3,4GHz uplne bezvyznamny, pretoze C2D ma aj na 2GHz brutalny vykon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    v kombinácii s dobrou grafickou kartou je to procesor aj na najnovšie hry, toho sa báť nemusíš. Procesor ťa v tomto prípade obmedzovať nebude. E6400 - ked mas peniaze na zvyš tak to ber. Ja by som však bral E6300.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od BC
    E6400 je vhodna len pre ludi co nechcu taktovat. Rozdiel medzi pretaktovanou E6300 a pretaktovanou E6400 je cca 200MHz v prospech E6400, ale v pripade architektury C2D je rozdiel napr. medzi 3,2GHz a 3,4GHz uplne bezvyznamny, pretoze C2D ma aj na 2GHz brutalny vykon.
    Todle nemusí být pravda (ale může, záleží na tom co chytneš za kus), teoreticky:

    E6300 - násobič 7 => při 480MHz FSB => 3360MHz
    E6400 - násobič 8 => při 480MHz FSB => 3840MHz

    Tj. rozdíl jedné frekvence FSB = 480MHz. Takže teoreticky při stejném FSB dostaneš z E6400 víc, teď už záleží na chlazení. Navíc pokud budeš mít horší desku, tak dosáhneš s E6400 vyšších frekvencí. Ale stále si myslim, že když to vrazíš do kvalitnějších pamětí, tak se můžeš dostat s E6300 výš než s E6400. Nebo to ušetři a doufej, že chytneš dobrý kusy.

    E6300
    + dobrý OC s dobrou deskou a pamětmi
    + levnější
    - OC je dost závislý na desce a paměti

    E6400
    +vyšší výkon při nižší FSB
    -1000kč dražší

    Takže vše záleží na penězích (jako vždy ), pokud jich nemáš na rozdávání ber E6300.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Todle nemusí být pravda (ale může, záleží na tom co chytneš za kus), teoreticky:

    E6300 - násobič 7 => při 480MHz FSB => 3360MHz
    E6400 - násobič 8 => při 480MHz FSB => 3840MHz

    Tj. rozdíl jedné frekvence FSB = 480MHz. Takže teoreticky při stejném FSB dostaneš z E6400 víc, teď už záleží na chlazení. Navíc pokud budeš mít horší desku, tak dosáhneš s E6400 vyšších frekvencí. Ale stále si myslim, že když to vrazíš do kvalitnějších pamětí, tak se můžeš dostat s E6300 výš než s E6400. Nebo to ušetři a doufej, že chytneš dobrý kusy.

    E6300
    + dobrý OC s dobrou deskou a pamětmi
    + levnější
    - OC je dost závislý na desce a paměti

    E6400
    +vyšší výkon při nižší FSB
    -1000kč dražší

    Takže vše záleží na penězích (jako vždy ), pokud jich nemáš na rozdávání ber E6300.
    Souhlasím s Tebou, hezky shrnuto, já jen přispěji svou praktickou zkušeností, tan CPU co mám doma (E6300) mi běží na 3,40GHz napětí v BIOSu nastaveno na 1,36V. Strejda chtěl stejnou sestavu jako já, tak ji má, jen s tím rozdílem, že si připlatil a vzal si E6400 a levnější paměti. Ten CPU jsem u něj dostal s AC Freezerem na 2,90GHz při napětí 1,47V. Dál už jsem nelezl, kvůli teplotám. Takže jen doplním P@piho, že na tom jakej člověk chytne kousek záleží opravdu hodně
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Todle nemusí být pravda (ale může, záleží na tom co chytneš za kus), teoreticky:

    E6300 - násobič 7 => při 480MHz FSB => 3360MHz
    E6400 - násobič 8 => při 480MHz FSB => 3840MHz

    Tj. rozdíl jedné frekvence FSB = 480MHz. Takže teoreticky při stejném FSB dostaneš z E6400 víc, teď už záleží na chlazení. Navíc pokud budeš mít horší desku, tak dosáhneš s E6400 vyšších frekvencí. Ale stále si myslim, že když to vrazíš do kvalitnějších pamětí, tak se můžeš dostat s E6300 výš než s E6400. Nebo to ušetři a doufej, že chytneš dobrý kusy.

    E6300
    + dobrý OC s dobrou deskou a pamětmi
    + levnější
    - OC je dost závislý na desce a paměti

    E6400
    +vyšší výkon při nižší FSB
    -1000kč dražší

    Takže vše záleží na penězích (jako vždy ), pokud jich nemáš na rozdávání ber E6300.
    Myslel som to tak ze ak na danych nastaveniach v BIOSe (CPU Voltage atd). pretaktujes s E6300 na napr. 480MHz FSB, tak na tych istych nastaveniach nepretaktujes na 480MHz FSB s E6400. Je to proste tak ze cim vyssi nasobic, tym nizsie FSB. A aj pri tych istych reviziach je vzdy rozdiel taktnuteho E6300 a taktnuteho E6400 okolo 200MHz core speed, cize zanedbatelny rozdiel.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-05-2012, 06:47
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-02-2009, 17:29