Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Problém - nestabilita v několika hrách

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    Zdravím Vás,
    mám Intel C2D E8400 3,0GHz
    gigabite EP43-DS3L
    A-Data EE 4GB 800+
    WD 640GB
    Ati sapphire Radeon HD 4870 512MB
    Windows Vista Home Premium 32-bit

    Když hraju Mafii nebo World of Warcraft, PC zamrzne oběví se čtverečky na obrazovce a nezbývá mi nic jiného než restart. Nevíte někdo čím to může být??
    pozn. stává se to u těchto her u novějších např. Crysis jede vše bez problému
    Předem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    vadna/prehrivajici se grafika nebo slaby zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    zdroj Enermax 525 V a teplota v case 45 stupnu,
    dela to prakticky jen u Mafie a Wow, crysis jedu na ultra high a 8 antialyzing a v pohode
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    vadna/prehrivajici se grafika nebo slaby zdroj.
    A co když v tom je skřítek neposeda, kterej to restartuje.? Hm...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkus přeinstalovat ovladače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    ovladače aktualní
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No zkus je úplně odebrat ze systému a znova přidat, možná se s nima něco stalo. Ale je pravda, že tendle typ pádu spíš vypadá na nějakou HW záležitost. Možná zkus grafiku i graf. paměti podtaktovat a zkusit to. Když Ti to nespadne, tak je to 100%hardwarem - asi přehříváním karty - a karta je na reklamaci. Když to bude padat i tak, tak spíš SW chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jako další věc bych otestoval paměti. Velmi podobně se u kamaráda ve WOWku projevovala jedna vadná pamět z 4Gb Geil Black dragon setu. S tim rozdílem že se rozsypaly textury (barvy, pozice atd) ale po přepnutí do win a zpátky se to srovnalo (na chvíli). Spousta jiných her a OS běžel bez problémů. Memtest to pak potvrdil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    17

    Ty kostičky jso tzv. artifaktry=vadná grafická karta (nebo příliš přetaktovaná), možná také slabý zdroj. Pro tuto konfiguraci bych volil minimálně 500W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    ... tuto konfiguraci bych volil minimálně 500W....
    Viz prispevek 3# Ma ho
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    17

    Juj, jsem přehlíd pomocí ctrl+f jsem hledal W
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Aka je voltaz RAMiek ? Specialne RAMky casto robievaju problem. Bud maju agresivne casovanie a nepohodnu sa s doskou, alebo zabudnu ludia na nich nastavit vyssiu voltaz /aka je tam nastavena voltaz - treba si overit u vyrobcu a nastavit taku. Pripadne nastavit horsie casovanie a o chlp vyssiu voltaz, alebo skusit ine, ale standardizovane RAMky - DDR2-800 CL5 s voltazou 1.8V/.

    Podrobnejsie nastavenia napr. pre casovanie RAM by u Gigabyte dosiek mali byt dostupne v BIOSe cez kombinaciu klaves LAVY CTRL + F1
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 06-11-2008 v 16:59
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Problém s ,, fullscreen .. ve hrách
    Od Vpazourek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-10-2013, 17:56
  2. Obrovský problém s PC, nestabilita, BSOD....
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 03-08-2012, 22:51
  3. Problem s grafikou ve hrach
    Od lamicek0076 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-11-2010, 19:26
  4. Windows 7: Problém s rozlišením ve hrách
    Od Paloucek v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-09-2010, 15:20
  5. Zapne se pc ,až po několika zapnutí
    Od Ripperman v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-03-2010, 11:43