Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Problem s PATA diskem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Zdravim,
    na mem PC, nejvice pri hrani her, dochazi k chybovemu hlaseni ze instrukce na adrese XXX provedla chybu s pameti YYY pri pokusu o operaci read (nekdy write).. Nektere hry hodi tuto nebo obdobnou chybu popr. se znicehonic ukonci. Zkousel jsem i format systemove partition s diskem. Napadlo me ze to bude bud disk nebo ram. Nicmene RAM jsem testoval nakym programem a zdala se byt OK. U kamose jsem zjistil, ze disk u nekoho proste nevime proc nesel zapojit do systemu a navic ho mel v externim supliku, takze jsem slysel ze trosku cvaka... Muze mi nekdo prosim porad kde mam hledat problem popr. jak poradne zavadu identifikovat pro reklamaci?

    Dekuji
    Radek N.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    Ono by nezaškodilo napísať, čo je to presne za typ a jakú máš celkovo zostavu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Je to Seagate Barracuda ATA133 160GB 7200rpm 8MB cache. Jinak zakladni deska MSI KT4AV-L, AMD AthlonXP2000+ SocketA, 1024 GB RAM DDR400 A-DATA CL3... WinXP SP2. Co jeste duleziteho bych mel uvest? Zajima me hlavne jestli to vypada spis na chybu RAM nebo HDD nebo to muze byt neco jineho??
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    To vyzerá, že je to chyba v oboch možných prípadoch, takže pokiaľ nevyskúšaš inú RAM, prípadne disk, tak ti na 100% neporadím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Stáhni si memtest a sjeď ram memtestem (nebo goldmemory), pokud by prosel bez problemu mohl by to byt ten disk.

    http://www.memtest86.com/
    http://www.goldmemory.cz/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    5

    Tohle mi tez delalo, u me to byla nekompatibilita pameti.
    Mel jsem v PC gigovku A-DATA a 512Kingmax,po vyndani 512ky bylo po problemu. Zkusil jsem jak memtest tak goldmemory a nic neodhalili, takze bych moc na testy nedal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    jeste bych zkusil reinstalovat ide ovladace a
    ovladace k zakladni desce. Taky zkontrolovat,
    jestli se v pocitai neco neprehriva.
    Matyas
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Mno, ja mam prave v pocitaci je tu gigovku od A-DATA... Mam jen jeden modul. Chtel jsem zkusit memtest, vytvoril jsem tu disketu, nabootoval a porad dokola to vypisovalo registry AX,BX,CX,DX a porad stejna cisla. Nechal jsem to hodinu a pak uz jsem to nevydrzel a restartoval. Byla to chyba nebo to tak ma byt? A jak dlouho mam cekat? Disketovka porad neunavne hrabala (celou hodinu), coz nechapu proc kdyz ma disketa jen 1,4 MB... Jinak for LOGOUT: ovladacema to neni a komp se neprehriva. Kazdopadne problem stale nevyresen, ale priklonil bych se k disku kdyz s nim byli ty problemy.. Jak otestovat disk na hardwarove urovni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Memtest nevím, zkus goldmemory, která ti postupně sjede ram v celé její kráse a vypíše množství chyb. Na testování HDD existují programy jako HDTach nebo HDTune, ale jsou to spíše jen benchmarky pro disky. Zkus kouknout do smartu, jestli je vše OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    eraser

    Seagate musí mať nejakú firemnú utilitku pre otestovanie disku, skús mrknúť na ich stránkach, prípadne zagooglit. Inak RAMka by nemala byť problém, môžeš si nejaký modul požičať od kámošov.

    Ja som nedávno riešil problém s padaním PC a chyba bola práve v jednom RAM module. Počítač sa občas resetoval, inokedy hodil výpis, aký udávaš aj ty, prípadne úplne zatuhol.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Hele je pravda ze se mi uz asi 3x stalo ze ten komp se resetoval... Kazdopadne stahuju GoldMemory a uvidime, ta Ram je jeste 2 roky v zaruce, jak ji mam vysvetlit ten duvod aby mi to vzali? )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Btw tohle je ono, docela pekny utilitky!
    http://www.seagate.com/support/seatools/
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    No tak sem to projel tim GoldMemory a opravdu to vypada ze chybny modul RAM. Prisel jsem k tomu v 59 procentech a uz tam bylo 81 chyb! Takze ho zkusim reklamovat!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Při reklamaci si to ještě asi vyzkoušejí sami... pokud by nic nenašli, skus se domluvit, že jim doneseš své PC a předvedeš (nebo zkus RAM ještě v jiném PC a taktéž otestuj)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    eraser

    Odfoť si výsledok z testu a potom im ho prípadne ukáž... Prípadne ich požiadaj, aby ti dali novu RAM a vyskúšaj to. Samozrejmosťou je, že si zoberieš celú bedňu, resp. počítač.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-08-2010, 19:47
  2. Problém s diskem?
    Od stenli11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 15:34
  3. Problém si diskem WD
    Od L4mka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-09-2009, 19:35
  4. Asi problem s diskem
    Od Merik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-05-2009, 22:05
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-10-2008, 23:25