Error
Zdarec all,mám jenom menší dotaz,nevíte někdo co je toto za chybu??
ERROR: System Fan Has Failed. Service PC to prevent damage to the system
Press to continue.
Předem děkuji za odpovědi,snad to nebude nic hrozného..
ERROR: System Fan Has Failed. Service PC to prevent damage to the system
Press
Předem děkuji za odpovědi,snad to nebude nic hrozného..
nejde ti nějakej větrák - udajně systemovej
otevři case a budd ho vimen nebo ho očisti a skus ho jestli pude
popřípadě v BIOSU vypni Speed Fan control bo něco v tom slova smyslu
muže to být spusobeno i nejakým programem na snížení otáček ventilátoru
muže to být spusobeno i nejakým programem na snížení otáček ventilátoru
[QUOTE=Jiziii;179003]nejde ti nějakej větrák - udajně systemovej
muže to být spusobeno i nejakým programem na snížení otáček ventilátoru[/QUOTE]
Takže case jsem otevřel,vyhnal myši a hodil oko na větráčky,žádnej nestojí..Skusim se na to ještě podívat jinde no
muže to být spusobeno i nejakým programem na snížení otáček ventilátoru[/QUOTE]
Takže case jsem otevřel,vyhnal myši a hodil oko na větráčky,žádnej nestojí..Skusim se na to ještě podívat jinde no
vetrak ma asi moc nizky otacky na to, aby to deska dobre detekovala a tak hlasi chybu. prislusny monitoring v biosu vypni...
nekdy se taky stane, ze se vetrak toci ale nefunguje mu monitoring nebo deska zjisti ze se vetrak netoci hned po zapnuti ale vetrak se rozjede...
nebo jestli jsi se v tom vrtal tak jsi zapnul warning na konektoru kde ani zadny vetrak neni
nebo jestli jsi se v tom vrtal tak jsi zapnul warning na konektoru kde ani zadny vetrak neni
Zkusil bych za vypnutého chodu potočit větráky ručně. Pokud půjde cítit odpor, daný ventilátor bych vyměnil.
[QUOTE=Jiří Nowak;179304]Zkusil bych za vypnutého chodu potočit větráky ručně. Pokud půjde cítit odpor, daný ventilátor bych vyměnil.[/QUOTE]
Nic takovýho,zkoušel jsem také,jinak se nemůžu dostat do biosu..prostě hned po startu pc mi to hodí tu chybu s tou F2..jak se tam jinak dostanu z OS??
Nic takovýho,zkoušel jsem také,jinak se nemůžu dostat do biosu..prostě hned po startu pc mi to hodí tu chybu s tou F2..jak se tam jinak dostanu z OS??
[QUOTE=HolyMord;179514]Nic takovýho,zkoušel jsem také,jinak se nemůžu dostat do biosu..prostě hned po startu pc mi to hodí tu chybu s tou F2..jak se tam jinak dostanu z OS??[/QUOTE]
Hned po statu mačkej Delete a mělo by tě to hodit do BIOSU
bo mačkej tlačítko který máš napsaný v manuálu některý to nemaj přes Delete
z windowsu se do biosu nedostaneš
Hned po statu mačkej Delete a mělo by tě to hodit do BIOSU
z windowsu se do biosu nedostaneš
[QUOTE=Jiziii;179518]Hned po statu mačkej Delete a mělo by tě to hodit do BIOSU
z windowsu se do biosu nedostaneš[/QUOTE]
Tušil jsem to že z osu se do biosu nedostanu,to je i logický,zkusím ten delete..kdyžtak se podívám na oficiální stránky mý sestavy.
z windowsu se do biosu nedostaneš[/QUOTE]
Tušil jsem to že z osu se do biosu nedostanu,to je i logický,zkusím ten delete..kdyžtak se podívám na oficiální stránky mý sestavy.
Na ASUS P5K Deluxe mi spríjemňoval život takýmito hláškami FAN na CPU. Po zapnutí PC sa roztočil, na chvíľku sa pozastavil, vybehla podobná hláška na CPU FAN a ventilátor sa veselo točil ďalej.
Konkrétne aká základná doska je v PC?
Koľko konektorov pre System FAN je na nej a v koľkých je pripojený ventilátor?
Konkrétne aká základná doska je v PC?
Koľko konektorov pre System FAN je na nej a v koľkých je pripojený ventilátor?
[QUOTE=Logout;179567]Nemáš taky ventilátory zapojený na jiný konektory a systemfan volnej?[/QUOTE]
Ne,system fan mám obsazenej správně..,nevím v šem to vězí,bude to ale o tom nastavení v biosu,dá se do něj dostat ale jenom do pomocných programů,ne přímo do něj..Např. jsem projel pc pc-doctorem-všechno v pohodě...Bude to o nastavení,zapojený je to správně a konektory taky fachaj.
Ne,system fan mám obsazenej správně..,nevím v šem to vězí,bude to ale o tom nastavení v biosu,dá se do něj dostat ale jenom do pomocných programů,ne přímo do něj..Např. jsem projel pc pc-doctorem-všechno v pohodě...Bude to o nastavení,zapojený je to správně a konektory taky fachaj.
Do biosu se dostaneš jedině stiskem klávesy del při startu. Zkus ji prostě při startu držet, když vybafne ta f2 tak ji stisknout taky, nebo del chvíli pustit, zmáčnout f2 a hned zas držet del, určitě se tam dostaneš...
[QUOTE=Logout;180088]Do biosu se dostaneš jedině stiskem klávesy del při startu. Zkus ji prostě při startu držet, když vybafne ta f2 tak ji stisknout taky, nebo del chvíli pustit, zmáčnout f2 a hned zas držet del, určitě se tam dostaneš...[/QUOTE]
Tak nevím,jestli mám inteligenci lentilky nebo ne.Ale ani na 5 pokus jsem se do BIOSU nedostal..Zapnul jsem compa a držím delete naskočí pochvilce to s tou F2-říkám si nepolevím budu držet delete dále a nakonec naběhly normálně OSy :D.Druhý pokus byl úplně stejný jenom s tím rozdílem že jsem delete chvílemi držel a mačkal a zase nic :D..Už jsem chytal nervy,přece nikde nemůžu napsat že se tam nemohu dostat...Tak jsem to zkusil ještě 3 krát a dopadlo to stejně,prostě můžu s klidem říci že pomocí delete se tam nedostanu,nějakou Fněco by to možná šlo,četl jsem o tom i něco na netu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tak nevím,jestli mám inteligenci lentilky nebo ne.Ale ani na 5 pokus jsem se do BIOSU nedostal..Zapnul jsem compa a držím delete naskočí pochvilce to s tou F2-říkám si nepolevím budu držet delete dále a nakonec naběhly normálně OSy :D.Druhý pokus byl úplně stejný jenom s tím rozdílem že jsem delete chvílemi držel a mačkal a zase nic :D..Už jsem chytal nervy,přece nikde nemůžu napsat že se tam nemohu dostat...Tak jsem to zkusil ještě 3 krát a dopadlo to stejně,prostě můžu s klidem říci že pomocí delete se tam nedostanu,nějakou Fněco by to možná šlo,četl jsem o tom i něco na netu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=Logout;180123]a co to je za desku?[/QUOTE]
EVEREST mi napsal že to je základní deska ASUS IPIBL-LB (Benicia)
Do BIOSU jsem se už dostal,ted jenom podle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tohodle to dělám.
EVEREST mi napsal že to je základní deska ASUS IPIBL-LB (Benicia)
tohodle to dělám.
[QUOTE=HolyMord;180125]EVEREST mi napsal že to je základní deska ASUS IPIBL-LB (Benicia)
tohodle to dělám.[/QUOTE]
Snažil jsem se to dělat podle toho návodu na netu,ale bohužel jsem tam nic z toho co tam píšou nenašel,BIOS jsem i updatoval a i potom když jsem F10 vstoupil do BIOSU tak jsem tam v menu advanced nenašel to co píšou na netu,divné...hledal jsem v něm asi půl hodiny,nic,jsou tam jenom informace o discích a procesorech atd..
tohodle to dělám.[/QUOTE]
Snažil jsem se to dělat podle toho návodu na netu,ale bohužel jsem tam nic z toho co tam píšou nenašel,BIOS jsem i updatoval a i potom když jsem F10 vstoupil do BIOSU tak jsem tam v menu advanced nenašel to co píšou na netu,divné...hledal jsem v něm asi půl hodiny,nic,jsou tam jenom informace o discích a procesorech atd..