Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Error

HolyMord (92)|5.11.2008 17:09
Zdarec all,mám jenom menší dotaz,nevíte někdo co je toto za chybu??

ERROR: System Fan Has Failed. Service PC to prevent damage to the system
Press to continue.

Předem děkuji za odpovědi,snad to nebude nic hrozného..
Salamander (6177)|5.11.2008 17:33
bylo detekovano zastaveni vetracku, otevri case a mrkni se, jestli nejaky vetrak nestoji :thumb
Jiziii (796)|5.11.2008 17:34
nejde ti nějakej větrák - udajně systemovej
otevři case a budd ho vimen nebo ho očisti a skus ho jestli pude
popřípadě v BIOSU vypni Speed Fan control bo něco v tom slova smyslu
muže to být spusobeno i nejakým programem na snížení otáček ventilátoru
HolyMord (92)|5.11.2008 17:42
[QUOTE=Jiziii;179003]nejde ti nějakej větrák - udajně systemovej
otevři case a budd ho vimen nebo ho očisti a skus ho jestli pude
popřípadě v BIOSU vypni Speed Fan control bo něco v tom slova smyslu
muže to být spusobeno i nejakým programem na snížení otáček ventilátoru[/QUOTE]

Takže case jsem otevřel,vyhnal myši a hodil oko na větráčky,žádnej nestojí..Skusim se na to ještě podívat jinde no
ICEBOSS (3435)|5.11.2008 17:43
vetrak ma asi moc nizky otacky na to, aby to deska dobre detekovala a tak hlasi chybu. prislusny monitoring v biosu vypni...
mech13 (5526)|5.11.2008 18:17
nekdy se taky stane, ze se vetrak toci ale nefunguje mu monitoring nebo deska zjisti ze se vetrak netoci hned po zapnuti ale vetrak se rozjede...

nebo jestli jsi se v tom vrtal tak jsi zapnul warning na konektoru kde ani zadny vetrak neni
Jiří Nowak (17)|6.11.2008 13:43
Zkusil bych za vypnutého chodu potočit větráky ručně. Pokud půjde cítit odpor, daný ventilátor bych vyměnil.
HolyMord (92)|6.11.2008 21:05
[QUOTE=Jiří Nowak;179304]Zkusil bych za vypnutého chodu potočit větráky ručně. Pokud půjde cítit odpor, daný ventilátor bych vyměnil.[/QUOTE]

Nic takovýho,zkoušel jsem také,jinak se nemůžu dostat do biosu..prostě hned po startu pc mi to hodí tu chybu s tou F2..jak se tam jinak dostanu z OS??
Jiziii (796)|6.11.2008 21:11
[QUOTE=HolyMord;179514]Nic takovýho,zkoušel jsem také,jinak se nemůžu dostat do biosu..prostě hned po startu pc mi to hodí tu chybu s tou F2..jak se tam jinak dostanu z OS??[/QUOTE]

Hned po statu mačkej Delete a mělo by tě to hodit do BIOSU
bo mačkej tlačítko který máš napsaný v manuálu některý to nemaj přes Delete
z windowsu se do biosu nedostaneš
HolyMord (92)|6.11.2008 21:21
[QUOTE=Jiziii;179518]Hned po statu mačkej Delete a mělo by tě to hodit do BIOSU
bo mačkej tlačítko který máš napsaný v manuálu některý to nemaj přes Delete
z windowsu se do biosu nedostaneš[/QUOTE]

Tušil jsem to že z osu se do biosu nedostanu,to je i logický,zkusím ten delete..kdyžtak se podívám na oficiální stránky mý sestavy.
MiBa (195)|6.11.2008 22:01
Na ASUS P5K Deluxe mi spríjemňoval život takýmito hláškami FAN na CPU. Po zapnutí PC sa roztočil, na chvíľku sa pozastavil, vybehla podobná hláška na CPU FAN a ventilátor sa veselo točil ďalej.

Konkrétne aká základná doska je v PC?
Koľko konektorov pre System FAN je na nej a v koľkých je pripojený ventilátor?
Logout (4018)|6.11.2008 22:31
Nemáš taky ventilátory zapojený na jiný konektory a systemfan volnej?
HolyMord (92)|7.11.2008 18:19
[QUOTE=Logout;179567]Nemáš taky ventilátory zapojený na jiný konektory a systemfan volnej?[/QUOTE]

Ne,system fan mám obsazenej správně..,nevím v šem to vězí,bude to ale o tom nastavení v biosu,dá se do něj dostat ale jenom do pomocných programů,ne přímo do něj..Např. jsem projel pc pc-doctorem-všechno v pohodě...Bude to o nastavení,zapojený je to správně a konektory taky fachaj.
Logout (4018)|8.11.2008 14:52
Do biosu se dostaneš jedině stiskem klávesy del při startu. Zkus ji prostě při startu držet, když vybafne ta f2 tak ji stisknout taky, nebo del chvíli pustit, zmáčnout f2 a hned zas držet del, určitě se tam dostaneš...
HolyMord (92)|8.11.2008 16:32
[QUOTE=Logout;180088]Do biosu se dostaneš jedině stiskem klávesy del při startu. Zkus ji prostě při startu držet, když vybafne ta f2 tak ji stisknout taky, nebo del chvíli pustit, zmáčnout f2 a hned zas držet del, určitě se tam dostaneš...[/QUOTE]

Tak nevím,jestli mám inteligenci lentilky nebo ne.Ale ani na 5 pokus jsem se do BIOSU nedostal..Zapnul jsem compa a držím delete naskočí pochvilce to s tou F2-říkám si nepolevím budu držet delete dále a nakonec naběhly normálně OSy :D.Druhý pokus byl úplně stejný jenom s tím rozdílem že jsem delete chvílemi držel a mačkal a zase nic :D..Už jsem chytal nervy,přece nikde nemůžu napsat že se tam nemohu dostat...Tak jsem to zkusil ještě 3 krát a dopadlo to stejně,prostě můžu s klidem říci že pomocí delete se tam nedostanu,nějakou Fněco by to možná šlo,četl jsem o tom i něco na netu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Logout (4018)|8.11.2008 16:33
a co to je za desku?
HolyMord (92)|8.11.2008 16:53
[QUOTE=Logout;180123]a co to je za desku?[/QUOTE]

EVEREST mi napsal že to je základní deska ASUS IPIBL-LB (Benicia)
Do BIOSU jsem se už dostal,ted jenom podle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tohodle to dělám.
HolyMord (92)|9.11.2008 12:36
[QUOTE=HolyMord;180125]EVEREST mi napsal že to je základní deska ASUS IPIBL-LB (Benicia)
Do BIOSU jsem se už dostal,ted jenom podle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tohodle to dělám.[/QUOTE]

Snažil jsem se to dělat podle toho návodu na netu,ale bohužel jsem tam nic z toho co tam píšou nenašel,BIOS jsem i updatoval a i potom když jsem F10 vstoupil do BIOSU tak jsem tam v menu advanced nenašel to co píšou na netu,divné...hledal jsem v něm asi půl hodiny,nic,jsou tam jenom informace o discích a procesorech atd..