Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: WD6400AAKS jak vypnout aam

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    30

    Prosim jak muzu vypnout AAM? 6400AAKS ma pristupovou dobu prez 16 ms
    zkousel jsem to v hdtune a dycky nejaky error
    dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    stahni si hdparm a potom ho spust je tam parametr ktery nastavuje AAM. Je to ale z prikazoveho radku. Nepoveda se ti zobrazi myslim hdparm /?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Jde to nastavit i přes HD Tune Pro. Sice je to shareware, ale na 15 dní a za tu dobu to určitě zvládneš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Nebo WinAAM, je zde i někde v downloadech ... ale závisí to na řadiči a ovladačích. Třeba kombinace Intel ICH9R + AHCI nefunguje. Takže pak hdparm v nějakém live-linuxu (sysresccd, finnix, snad slax) nebo bootovací disketa s nějakým toolem ze stránek výrobce pevného disku, pokud je k dispozici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    Třeba kombinace Intel ICH9R + AHCI nefunguje.
    Me tuhle kombinaci levou zadni zvlad hddscan 3.1
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    ... Takže pak hdparm v nějakém live-linuxu (sysresccd, finnix, snad slax) ....
    hdparm bezi i ve windowsech z command line
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    A nebo take pro WD disky pouzivany Hitachi Feature Tool
    http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Me tuhle kombinaci levou zadni zvlad hddscan 3.1
    WTF, a to máš předpokládám taky Vista SP1. No zkusím také...
    Oficiální vyjádření autora WinAAM se kterým jsem na jaře komunikoval ohledně pár drobných chyb a námětů k vylepšení a nakonec jsem byl požádán k překladu:
    > By the way since I installed Intel Matrix RAID driver for ICH9R in AHCI mode instead of Windows default ATA driver and upgraded to Vista SP1, I always recieve "Es wurde keine ATA-Festplatte gefunden, die 'Acoustic Management' unterst??tzt!" error. I don't know if it's problem of SP1 or Intel drivers, but new drivers solved some important issues (BSODs after wake up, eSATA hotplug, poor system response during writing of large files to disk).

    That's a problem of the Intel drivers. They don't allow to send ATA commands to the hard disk.
    You could try to use Vista's safe mode while booting. This should lead to the Microsoft drivers
    being used, so you can try out WinAAM with the Czech messages.

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    hdparm bezi i ve windowsech z command line
    Já vím, jen mám tušení, že pokud je to věc driveru tak nefunguje nic. Aspoň mě, zase jsem zkoušel jen WinAAM, HDTune a pak si nevzpomenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Co znamená u disku AAM?Pro informaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Advanced Acustic Management. Trochu zpomali pohyb hlavicek. (Tak to chapu ja)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od r-a-k Zobrazit příspěvek
    Co znamená u disku AAM?Pro informaci
    slovník, známe?

    http://www.svethardware.cz/slovnik/
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Teď už jo

    Jestli jsem to tedy pochopil správně tak každý HDD má nastavený AAM a je možno ty hodnoty změnit přes utility. A přes bios nelze,nebo tak něco? Neumožňujou tuto volbu výrobci HDD?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Přes BIOS čeho? Základní desky? Tak to opravdu nejde.

    Neumožňujou tuto volbu výrobci HDD?
    Vždyť o tom se tu celou dobu bavíme, ano, umožňují to, pokud by to neumožňovali, tak si nic nepřepneš. Nechápu trochu dotaz, není snad jedno jestli si to přepneš utilitou od výrobce nebo od nějaké třetí strany?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Přes BIOS čeho? Základní desky? Tak to opravdu nejde.



    Vždyť o tom se tu celou dobu bavíme, ano, umožňují to, pokud by to neumožňovali, tak si nic nepřepneš. Nechápu trochu dotaz, není snad jedno jestli si to přepneš utilitou od výrobce nebo od nějaké třetí strany?
    Ano myslel jsem bios desky(v biosu jdou nastavovat různý věci ohledně HDD,tak jsem se ptal jestli to nejde třeba i tam a ne jen přes utilitu).Nic víc
    A pravdu máš v tom že je jedno jestli to přepneš tak či onak
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Přes BIOS čeho? Základní desky? Tak to opravdu nejde.
    Vždyť o tom se tu celou dobu bavíme, ano, umožňují to, pokud by to neumožňovali, tak si nic nepřepneš. Nechápu trochu dotaz, není snad jedno jestli si to přepneš utilitou od výrobce nebo od nějaké třetí strany?
    Budu jen lehce oponovat :-), ale napriklad u nekterych desktopu DELL to mozne pres BIOS desky je, ale DELL je preci jen specificky a obecne to samozrejme mozne neni.

    Jinak se mi vzdy osvedcil WinAAM a pripadne tool od Hitashi, ktery vetsinou fungoval i na jine disky a navic ma fukci pro demostraci vysledku, kde nuti disk seekovat a tim demostrovat hlucnost aktualniho nastaveni. Vetsina vyrobcu, ale dava k dispozici vlastni tooly a pokud takovy existuje, je podle me nejlepsi pouzit primo ten. A na zaver jen upozornim, ze u Seagate vetsinou nastaveni AAM nelze menit vubec.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problem s HDD -WD6400AAKS
    Od amidamaru95 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-10-2009, 21:12
  2. 3,5" HDD SATA: Zapojeni SMART u WD6400AAKS
    Od lastsaves v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-03-2009, 23:36
  3. 3,5" HDD SATA: Malý testík WD6400AAKS
    Od johny__g v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 14-01-2009, 23:18
  4. 3,5" HDD SATA: Vadný disk WD6400AAKS ???
    Od Tico_BJ v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 15-09-2008, 21:39
  5. Superfetch jak vypnout
    Od xSten19 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 23:01