NB 15.4" WXGA(+), do 19k
Nazdar,
potrebuji poradit jaky notebook zvolit, protoze se v tomhle uplne neorientuju.
Moje predstava:
Intel, Core 2 Duo nebo aspon CD,
2GB Ram DDR 2,
grafiku - *integrovanou nebo i nejakou do 128mb pameti (jsem zmaten :))
display - 15.4", rozliseni nejlip 1440x900, prekousnu i 1280x800. Musi byt matny.
OS - irelevantni
NB bude vyuzivan spis ve skole - a sem tam nejaka starsi hra (vydani do 2005), filmy.
Preferuji znacky Lenovo, Dell, HP a MSI, vylozene ale nechci Acer (nebavme se prosim o duvodech). Cenu si predstavuju do tech 19 000,- CZK.
Mnohokrat diky za pomoc s vyberem.
potrebuji poradit jaky notebook zvolit, protoze se v tomhle uplne neorientuju.
Moje predstava:
Intel, Core 2 Duo nebo aspon CD,
2GB Ram DDR 2,
grafiku - *integrovanou nebo i nejakou do 128mb pameti (jsem zmaten :))
display - 15.4", rozliseni nejlip 1440x900, prekousnu i 1280x800. Musi byt matny.
OS - irelevantni
NB bude vyuzivan spis ve skole - a sem tam nejaka starsi hra (vydani do 2005), filmy.
Preferuji znacky Lenovo, Dell, HP a MSI, vylozene ale nechci Acer (nebavme se prosim o duvodech). Cenu si predstavuju do tech 19 000,- CZK.
Mnohokrat diky za pomoc s vyberem.
za ty prachy poradnou grafiku nesezenes. jestli chces hrat, priplat si aspon na 30 litru at ta grafika ma cenu, nebo ber integrovanou at ti nejaky slaby orezavatko zbytecne nezere baterku
Aha, neplanuju z toho udelat herni notebook. Tak teda dobre. Jaky vykon asi bezne mivaji integrovane grafarny?
No nesouhlasím s mach13. Jako je pravda, že v téhle cenové relaci jsou integrované nejběžnější, ale jsou NB i ATi a nVidia kartami.
Ale zase Dell a HP na tehlé ceně v podstatě začínají. ;)
No sice ASUS v preferovaných není. Ale tenhle má 3 GB RAM a ATi 3450.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale zase Dell a HP na tehlé ceně v podstatě začínají. ;)
No sice ASUS v preferovaných není. Ale tenhle má 3 GB RAM a ATi 3450.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Hmm, ten ASUS vypada docela solidne, ale disponuje lesklym displejem - to ja nesnesu. Ale diky za tip, neco takovyho si predstavuju.
Dnes je to myslím z matnými dosti bídné, ale tuším že na Dell Vostro jsem nějaký zahlédl... Jinak nevím... Uvažoval jsi i o nějakém starším Thinkpadu?
Docela uvazoval, ale Thinkpadu je moc na to, aby si nekdo s mym prehledem vybral.
Jinymi slovy: bylo by super, kdybys mohl nejaky doporucit :)
Jinymi slovy: bylo by super, kdybys mohl nejaky doporucit :)
Tak jsem si vyhlidnul [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] HP6730s, co si o nem myslite? Co postrada?
no hp6730s je dobrá volba až na tu grafiku jejíž výkon bude díky tomu jak je podtaktovaná(kdesi sem čet že jádro jen 300 a paměti 250mhz) velmi podobný intelu x4500mhd
Aha. A je treba mozny ji nejak pretaktovat (promin, jestli je to blba otazka, nerozumim tomu)?
Jestli ne, byl by rozdil ve spotrebe baterky u nejakeho z integrovanych intelu namisto te ATI 3430 nejak znatelny?
Jestli ne, byl by rozdil ve spotrebe baterky u nejakeho z integrovanych intelu namisto te ATI 3430 nejak znatelny?
přetaktovat?? někam určitě jo. jestli na standartní frekvence hd3450? možná. spíš ne(na to bych si vsadil).
co se týče výkonu ve hrách tak x4500mhd má asi poloviční výkon oproti normální hd3450 (což není vůbec špatné)
co se týče výdrže kouni na tenhle test(část výdrž baterie) rozdíl je překvapivě pouze půl hodiny 5 vs 4,5h
co se týče výkonu ve hrách tak x4500mhd má asi poloviční výkon oproti normální hd3450 (což není vůbec špatné)
co se týče výdrže kouni na tenhle test(část výdrž baterie) rozdíl je překvapivě pouze půl hodiny 5 vs 4,5h