Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: neznámá hláška

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    16

    Zdravím všechny, rád bych se s Vámi podělil o svůj problém s pc. Koupil jsem manželce novou pc bednu, vše jsem řádně ze staré bedny přendal a zapojil dle předchozího nastavení, ale při startu počítače mi to píše hlášku. Systém Windows nefunguje správně. Soubor system32/drivers/ntfs.sys je poškozen. Připojím jiný disk na kterém mám též winXP a ten dosavadní co byl(ve staré bedně odpojím) a stane se to samé.
    A ještě jedna drobnost, vyměnil jsem starý a hlučný chladič na cpu za novější a mám dojem, že tam nesedl úplně jak měl, protože teď to ani nenaběhne, ozve se pípající tón a toď vše.

    Díky moc za vaše rady.

    David
    Naposledy upraveno uživatelem Dave82: 07-11-2008 v 01:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od Dave82 Zobrazit příspěvek
    Připojím jiný disk na kterém mám též winXP a ten dosavadní co byl(ve staré bedně odpojím) a stane se to samé.
    Téhle větě až tak nerozumím. Jak že to zapojíš?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Hmm, pípající tón bývá nejčastějc indikací nějaký HW chyby - v takovymdle případě nejčastějc nedocvaknutý paměti do slotu apod. Všechno zkontrolovat (grafickou kartu, paměti...), nejlíp vyndat a zase zandat. Teda zrovna CPU snad ani špatně bejt danej nemůže. Navíc kdyby špatně dosedal chladič, tak to (alespon při prvním startu po nějaký době) chvíli trvá než se to přehřeje a kiksne,

    Neznamená náhodou nová bedna i další novej hardware? Pokud ano, tak se holt musí přeinstalovat windows, pomohlo by i při přeinstalaci zvolit takzvanou opravu systému (to sice neni tak důkladný,
    ale často to stačí).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Téhle větě až tak nerozumím. Jak že to zapojíš?
    Mám ještě jeden pc, kde jsem měl nainstalované xp, chtěl jsem jen zkusit, zda to bude psát stejnou hlášku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Hmm, pípající tón bývá nejčastějc indikací nějaký HW chyby - v takovymdle případě nejčastějc nedocvaknutý paměti do slotu apod. Všechno zkontrolovat (grafickou kartu, paměti...), nejlíp vyndat a zase zandat. Teda zrovna CPU snad ani špatně bejt danej nemůže. Navíc kdyby špatně dosedal chladič, tak to (alespon při prvním startu po nějaký době) chvíli trvá než se to přehřeje a kiksne,

    Neznamená náhodou nová bedna i další novej hardware? Pokud ano, tak se holt musí přeinstalovat windows, pomohlo by i při přeinstalaci zvolit takzvanou opravu systému (to sice neni tak důkladný,
    ale často to stačí).
    Vše projdu, to už se mi(mám dojem) jednou stalo. Možná jsem to špatně napsal, je mi jasný, že cpu nemůže být špatně zandaný, ale chladič na něm, protože před tím, to alespoň naběhlo. Nová bedna je pouze klasická case, nic jinýho, v té staré byl strašně hlučný zdroj. Žádný hardware jsem nepřidával, spíše jsem ubíral(disketovou mechaniku, a přídavné usb 2.0).

    Díky za pomoc.

    David
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od Dave82 Zobrazit příspěvek
    Vše projdu, to už se mi(mám dojem) jednou stalo. Možná jsem to špatně napsal, je mi jasný, že cpu nemůže být špatně zandaný, ale chladič na něm, protože před tím, to alespoň naběhlo. Nová bedna je pouze klasická case, nic jinýho, v té staré byl strašně hlučný zdroj. Žádný hardware jsem nepřidával, spíše jsem ubíral(disketovou mechaniku, a přídavné usb 2.0).

    Díky za pomoc.

    David
    A co jsi psal, že by to chtělo opravit, to mě i vybízí, ale problém je v tom, že tam lupnu jakýkoliv instal cd winXP a po pár sekundách to vyhodí hlášku, že je něco špatně, budu se snažit jí opsat, večer to projdu a určitě napíšu.

    D
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jak je to s chladičem poznáš snadno v biosu: vlez do něj (klávesa del při startu), bejvá tam položka system health nebo tak něco a v tý jsou teploty. Tak se koukni na teplotu CPU, do 50° stupňů úplně vpohode, do 60° furt dobrý. A taky, když necháš PC odpočinout a máš opravdu špatně chladič, tak by při spuštění měli furt a poměrně rychle růst.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    16

    Dobrý večer všem, tak se mi již povedlo, počítač rozběhnout(již se dostanu, alespoň do biosu), ale problém je s načtením xp. Nabídne mi to nouzový režim a poté s tmavne obrazovka a nic se neděje. Když dám bootování z cd, tak mi to napíše chybu. Instalace nebyla dokončena. Soubor setupdd.sys se nepodařilo načíst. Kód chyby je 4. Jsem z toho totálně tumpachovej, ženská si neudělala zálohu a tak nevím, jak to rozchodit. Prosím vás zasvěcené o radu, děkuji David.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Dave82 Zobrazit příspěvek
    Dobrý večer všem, tak se mi již povedlo, počítač rozběhnout(již se dostanu, alespoň do biosu), ale problém je s načtením xp. Nabídne mi to nouzový režim a poté s tmavne obrazovka a nic se neděje. Když dám bootování z cd, tak mi to napíše chybu. Instalace nebyla dokončena. Soubor setupdd.sys se nepodařilo načíst. Kód chyby je 4. Jsem z toho totálně tumpachovej, ženská si neudělala zálohu a tak nevím, jak to rozchodit. Prosím vás zasvěcené o radu, děkuji David.
    ahoj, tak to nechapu... A neslo by ten disk zapojit v jinym pocitaci nebootovat z nej a jen z nej stahnout manzelcina dulezita data?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Ten PC normalne fungoval, nez jsi jej dezintegroval? Proste jsi dal vypnout Windows a pak to prehodil? Zkus to vsechno hodit zase zpatky do puvodniho kejsu s puvodnim zdrojem, nebo jenom tak polozit MB na stul. Bacha na zkraty pod MB. Jinak ta hlaska vypada na pevny disk. Pipani pameti.
    p.s. kvuli hlucnemu zdroji jej neni treba menit. Staci vymenit ventilator. Kazdy elektronik to zvladne levou zadni (pokud ji ma a je k dispozici).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od pcmaker Zobrazit příspěvek
    Ten PC normalne fungoval, nez jsi jej dezintegroval? Proste jsi dal vypnout Windows a pak to prehodil? Zkus to vsechno hodit zase zpatky do puvodniho kejsu s puvodnim zdrojem, nebo jenom tak polozit MB na stul. Bacha na zkraty pod MB. Jinak ta hlaska vypada na pevny disk. Pipani pameti.
    p.s. kvuli hlucnemu zdroji jej neni treba menit. Staci vymenit ventilator. Kazdy elektronik to zvladne levou zadni (pokud ji ma a je k dispozici).
    Ano fungoval, paměť nepípá. Vím, dalo se to vyřešit jinak, ale kupoval jsem ještě nový lcd, tak jsem k tomu vzal i bednu v barvě. Je to zvláštní. Nikdy jsem se s tím nesetkal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    ahoj, tak to nechapu... A neslo by ten disk zapojit v jinym pocitaci nebootovat z nej a jen z nej stahnout manzelcina dulezita data?
    To právě udělám v nejkrajnějším případě, nevím proč to nenačte. Nikdy s diskem problémy nebyly. Díky za info.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No a co jsi vlastně udělal, že ses dostal dál?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od pcmaker
    p.s. kvuli hlucnemu zdroji jej neni treba menit. Staci vymenit ventilator. Kazdy elektronik to zvladne levou zadni (pokud ji ma a je k dispozici).
    Jinak pokud to byl zdroj nějaký EC, tak je jedině dobře, žes ho vyměnil

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    No a co jsi vlastně udělal, že ses dostal dál?
    Ano, jak jsi to rozjel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Citace Původně odesláno od Dave82 Zobrazit příspěvek
    Jsem z toho totálně tumpachovej ...
    Tak vitaj teda v rodine, nevedel som, že mám ďalšieho príbuzného
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Neznama chyba...
    Od mike033 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 23-04-2012, 14:17
  2. Chybová hláška
    Od Rendl2 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-09-2011, 20:23
  3. GeForce: Neznámá grafická karta
    Od zox v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 24-07-2011, 11:07
  4. bios hláška
    Od lupero7 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-07-2011, 23:09
  5. Hláška
    Od Jork v sekci Internet
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 27-05-2007, 00:26