Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Rada - jakej zdroj????

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Chtěl bych se zeptat jakej zdroj mi stačí na sestavu:
    - AMD Athlon 2200+ ,1.8GHz
    - GeForce 4MX 64mb/bit
    - HDD - 80GB
    - DVD/CD-RW
    - Sound Blasted live 24.bit
    Poradte pls jakej zdroj by mi stacil na tuto sestavu, dík!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Konnor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    284

    myslím, že na tohle by stačil celkem obyčejný 350W zdroj. Doporučuji nějaký s 12cm větrákem, aby nebyl hlučný. Tato sestava není nijak energeticky náročná,... (akorát se vyhni naprostým no name zdrojům dodávaným ke starším bednám,...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Konnor
    myslím, že na tohle by stačil celkem obyčejný 350W zdroj. Doporučuji nějaký s 12cm větrákem, aby nebyl hlučný. Tato sestava není nijak energeticky náročná,... (akorát se vyhni naprostým no name zdrojům dodávaným ke starším bednám,...)
    350W Eurocase Super Silent za pár korun poslouží dobře
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    ok, díky moc za radu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    8

    Tak téměř tuto samou sestavu jsem provozoval asi rok s 250W zdrojem bez naprosto žádných problémů, a to jsem tam navíc jel dost aktivně PCI kartu s FireWire na svou videokameru. Připojuji se ovšem k radě - vyhnout se neznámým výrobcům a to zvlášť EuroCase - ta mi sama od sebe při zapnutí počítače (byla to jiná sestava) vyhořela, a to byla jen cca půl roku používaná. Naštěstí ssebou nevzala žádnou další komponentu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1

    Mám ted skoro to samý jen tam mám dva disky s menší kapacitou a běží to bezproblémově na 300 W na takový horší značce, dyt co si budem povídat zrovna dělo to neni:-) ale úplných no-name bych se vyvaroval na zdroji se nevyplácí šetřit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele salatnet
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Stoupa07
    Chtěl bych se zeptat jakej zdroj mi stačí na sestavu:
    - AMD Athlon 2200+ ,1.8GHz
    - GeForce 4MX 64mb/bit
    - HDD - 80GB
    - DVD/CD-RW
    - Sound Blasted live 24.bit
    Poradte pls jakej zdroj by mi stacil na tuto sestavu, dík!
    nevím jak moc ti na zdroji záleží a kolik do toho chceš investovat, ale jestli máš alespoň trochu možnost tak kup něco kvalitnějšího, vyhneš se tak možným problémům. vyšší cena je sice smutná, ovšem nekvalitní zdroj tě může stát hodně nervů a taky hodně peněz až ti to celé blafne. Mysli taky na případný upgrade... teď možná ušetříš pár stovek a za rok si budeš trhat vlasy...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    Hps Hps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Hps
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    113

    Přesně tak, Fortron 400W to jistí. Pokud se doporučuje na něčem nešetřit, tak je to zdroj. A navíc, jak už napsal salat, se ti může hodit při případném upgradu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od salat
    nevím jak moc ti na zdroji záleží a kolik do toho chceš investovat, ale jestli máš alespoň trochu možnost tak kup něco kvalitnějšího, vyhneš se tak možným problémům. vyšší cena je sice smutná, ovšem nekvalitní zdroj tě může stát hodně nervů a taky hodně peněz až ti to celé blafne. Mysli taky na případný upgrade... teď možná ušetříš pár stovek a za rok si budeš trhat vlasy...
    Zbytečně ho strašíte, samozřejmě je lepší koupit značkový, dražší zdroj, ale uznejte, že Seasonic 430W se svou cenou budu hodně blížit celkové hodnotě sestavy... Pokud EC odejde, což se čas od času může stát každému, i značkovému zdroji, tak sebou na 99% nevezme nic dalšího. To se stávalo dříve, u starších zdrojů, dnes se to stane jen zcela vyjímečně. I Blesk, který postihl jednoho mého známého, nepřežilo mu z elektroniky doma vůbec nic (pračka, lednička, 3 televize, hi-Fi, satelit, Wifina na střeše, router, měl i dva PC, oba s Eurocase zdroji, jeden ten PC dokonce při té bouřce běžel a v obou kromě zdroje neodešlo vůbec nic.
    A mysli na případný upgrade... Maximálně tam může koupit novou grafickou kartu a nějakou x1600Pro ten zdroj zvládne taky. Zkrátka mi přijde naprosto zbytečné kupovat k této sestavě dražší zdroj. Rozhodně se vyvaruj no-name, levných 300W a 350W "papíráků" s 8cm ventilátorem, vem ten Eurocase nebo Colorsit. Jsou to prakticky identické zdroje. Kdyby náhodou odešel, v obchodě kde jsi ho koupil Ti ho vymnění nebo vyreklamují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od boboco
    Zbytečně ho strašíte, samozřejmě je lepší koupit značkový, dražší zdroj, ale uznejte, že Seasonic 430W se svou cenou budu hodně blížit celkové hodnotě sestavy... Pokud EC odejde, což se čas od času může stát každému, i značkovému zdroji, tak sebou na 99% nevezme nic dalšího. To se stávalo dříve, u starších zdrojů, dnes se to stane jen zcela vyjímečně. I Blesk, který postihl jednoho mého známého, nepřežilo mu z elektroniky doma vůbec nic (pračka, lednička, 3 televize, hi-Fi, satelit, Wifina na střeše, router, měl i dva PC, oba s Eurocase zdroji, jeden ten PC dokonce při té bouřce běžel a v obou kromě zdroje neodešlo vůbec nic.
    A mysli na případný upgrade... Maximálně tam může koupit novou grafickou kartu a nějakou x1600Pro ten zdroj zvládne taky. Zkrátka mi přijde naprosto zbytečné kupovat k této sestavě dražší zdroj. Rozhodně se vyvaruj no-name, levných 300W a 350W "papíráků" s 8cm ventilátorem, vem ten Eurocase nebo Colorsit. Jsou to prakticky identické zdroje. Kdyby náhodou odešel, v obchodě kde jsi ho koupil Ti ho vymnění nebo vyreklamují.
    S tím si dovolím nesouhlasit. Ten Super Silent moc silent není (hučí víc než ty nejlevnější ASUSY s 8 cm větrákem), tedy záleží od jaké firmy zrovna bude. A hlavně pořád je to Eurocase....tedy je pravda, že většinou sebou nic nevezmou, ale zdroje mají tendence odcházet zrovna v tu nejméně vhodnou chvíli...holt zákon schválnosti, tak mu nebudem vycházet vstříc, ne? ;-)Opravdu bych se přiklonil k tomu fortronu stačí 300-350W. Prostě je to jistota. Nebo třeba ten ASUS, ale nevím, jestli je někde prodávají samostatně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od SmartMole
    S tím si dovolím nesouhlasit. Ten Super Silent moc silent není (hučí víc než ty nejlevnější ASUSY s 8 cm větrákem), tedy záleží od jaké firmy zrovna bude. A hlavně pořád je to Eurocase....tedy je pravda, že většinou sebou nic nevezmou, ale zdroje mají tendence odcházet zrovna v tu nejméně vhodnou chvíli...holt zákon schválnosti, tak mu nebudem vycházet vstříc, ne? ;-)Opravdu bych se přiklonil k tomu fortronu stačí 300-350W. Prostě je to jistota. Nebo třeba ten ASUS, ale nevím, jestli je někde prodávají samostatně.
    Tak to nevim, co za EC 350W SuperSilent si slyšel, ale u mně prakticky nepoznáš jestli ho zastavíš nebo ne a tak z 10cm už neni slyšet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Tak to nevim, co za EC 350W SuperSilent si slyšel, ale u mně prakticky nepoznáš jestli ho zastavíš nebo ne a tak z 10cm už neni slyšet.
    Měl jsem takový se žlutou nálepokou...nevím co to bylo za firmu, už je to přes rok, každopádně to byl solidní hučák. Slyšet byl na pár metrů. Pak jsem si pořídil Nexuse a to je jiné kafe, ale i jiná cena.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od SmartMole
    Měl jsem takový se žlutou nálepokou...nevím co to bylo za firmu, už je to přes rok, každopádně to byl solidní hučák. Slyšet byl na pár metrů. Pak jsem si pořídil Nexuse a to je jiné kafe, ale i jiná cena.
    To asi nebyl EC. Ale to je jedno, je to Tvůj názor. Ostatně, investice do 300W Fortrona s 12cm ventilátorem by nebyla špatná. Dá se sehnat lehce přes 600,- CZK i s DPH, takže chce to zvážit
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od boboco
    To asi nebyl EC. Ale to je jedno, je to Tvůj názor. Ostatně, investice do 300W Fortrona s 12cm ventilátorem by nebyla špatná. Dá se sehnat lehce přes 600,- CZK i s DPH, takže chce to zvážit
    Kurňa, snad mi nechceš naznačit, že jsem nesvéprávnej a nevím co jsem si koupil!
    Byl to konkrétně tento. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26632
    Jestli chceš, naskenuju ti i fakturu, abys věřil. Fotku zdroje se štítkem eurocase ti však bohužel nepošlu, naštěstí ho už nemám, a do zálohy jsem si ji nenafotil, protože jsem nepředpokládal, že budu muset někoho přesvědčovat, že je to eurocase. Ostatně myslím, že i diskuzi na CzC se to řešilo... ;-) Takže to evidentně není jen můj názor...prostě bych tento zdroj nedoporučoval :-)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Rada ohledně nových komponent + zdroj
    Od charonbobo88 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 24-01-2014, 22:05
  2. Jakej procesor?
    Od legomen v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-12-2009, 20:01
  3. LCD: Jakej monitor do 3.700 Kč s Dph?
    Od Lobobery v sekci Monitory
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-07-2009, 10:01
  4. Prosím jakej Zdroj!
    Od petr800 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 02-12-2007, 12:07