Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Sítě: Připojení WIFI a domácí bezdrátová síť

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: František

    Znění dotazu:
    Mám stolní PC připojený k netu přes WIFI (Air live 802,11G Wireless AP model WL-5460AP v2).
    Nedaří se mi pomocí Routeru D-Link (DI-524)vytvořit domácí bezdrátovou síť a připojit notebook. Prosím o radu.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ??? mam v tom trochu zmatek

    neslo by to lip popsat? jak vypada struktura te site? odkud kam vedou draty?

    jaky je ucel toho d-linku?

    bylo by mozne vypsat u jednotlivych zarizeni i IP adresy?



  3. #3
    Neregistrovaný

    Musím upozornit, že problematice příliš nerozumím. Pracuji obecně na PC metodou pokus - omyl.
    D-link by měl sloužit pouze pro domácí síť - připojení dalšího PC (notebook) kdekoli v domě. Je připojen z prvního Routeru LAN 2 do připojení 1 ( má 4 zásuvky). Zásuvka WAN je volná. Nedaří se mi dostat do konfigurace D-link přes adresu http://192.168.0.1/,
    která je naštítku uvedena.

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Millisx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Pokud tam máš ten airlive, proč se nepřipojíš notebookem přímo do něj?

    Jinak pokud se nemůžeš připojit na d-link, je možné, že je nějak nakonfigurován(třeba vypnuto DHCP). Nejlepší je d-link resetovat (tlačítko někde vzadu) a provést konfiguraci připojením přes kabel.

    Pořád mi uniká smysl toho d-linku. Pokud chceš vytvořit oddělenou síť, potom ten airlive musíš připojit právě na WAN toho d-linku.

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    mám v tom sice také těžce zmatek, ale zřejmě to bude tak nějak, jak popisuje Millisx. Příchozí signál musíš u toho DLinku připojit na WAN a pak můžeš vesele konfigurovat. Ale i mě silně uniká vůbec podstata tohoto druhého wifi routeru

    Btw už asi týden jsem majitelem právě wifi routeru D-Link DI-524 a zatím jsem spokojen

  6. #6
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Millisx Zobrazit příspěvek
    Pokud tam máš ten airlive, proč se nepřipojíš notebookem přímo do něj?

    Jinak pokud se nemůžeš připojit na d-link, je možné, že je nějak nakonfigurován(třeba vypnuto DHCP). Nejlepší je d-link resetovat (tlačítko někde vzadu) a provést konfiguraci připojením přes kabel.

    Pořád mi uniká smysl toho d-linku. Pokud chceš vytvořit oddělenou síť, potom ten airlive musíš připojit právě na WAN toho d-linku.
    Airlive je spojen kabelem s venkovní anténou WIFI a propojen kabelem na stolní PC. Připojit se druhým kabelem v Airlive notebookem by samozřejmě šlo, chci se ale připojit bezdrátově kdekoli v domě. Reset i konfiguraci přes kabel jsem už dříve zkoušel ale bez úspěchu. Připojení do WAN je mi jasné ale konfigurace by se snad měla dělat přes jedenu z těch čtyřech ostatních zdířek. Díky za trpělivost!

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Ehm, a teď mě i ostatní musí napadnout logická otázka - Proč NB nepřipojuješ bezdrátově rovnou už přes tvůj nynější Wifi router WL-5460AP v2? Na co myslíš, že má ten černej ocásek?

    Zkus si přečíst tohle, třeba ti to pomůže.

    O naši trpělivost vůbec nejde... pokud můžem, pomůžem, ale ty se zdržuješ

    Dej vědět, jak to dopadlo



  8. #8
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Ehm, a teď mě i ostatní musí napadnout logická otázka - Proč NB nepřipojuješ bezdrátově rovnou už přes tvůj nynější Wifi router WL-5460AP v2? Na co myslíš, že má ten černej ocásek?

    Zkus si přečíst tohle, třeba ti to pomůže.

    O naši trpělivost vůbec nejde... pokud můžem, pomůžem, ale ty se zdržuješ

    Dej vědět, jak to dopadlo
    Teď budu asi za naprostýho debila, ale ten první Router(Air Live) ten černý ocásek(anténu) nemá. Je připojen, jak již jsem psal výše, kabelem k venkovní anténě. Provozovatel WIFI to tímto spůsobem nainstaloval, nic dalšího k tomu nemám. Navíc se na net musím přihlašovat přes portál provozovatele, tím pádem bych musel mít zaregistrované dvě IP adresy. Ani nevím jestli to jde. Asi ano, ale musel bych asi platit dva účty. Proto jsem to chtěl vyřešit tímto spůsobem.

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Tak to má provozovatel nějakou šílenou OEM verzi (což je sice možné, ale nepravděpodovné) a nebo to nějak amatérsky zbastlil - typicky tím, že prostě odmontoval tu anténku, aby to někoho nelákalo, k čemu, že to tam vlastně je

    Spoj se se svým provozovatelem a domluv se přímo s ním. Kamarád měl na výběr, že buď chce klasický linkový "drátový" router a nebo si pár stovek připlatí rovnou za Wifi...
    Druhým routerem to imho zbytečně komplikuješ.

    Ale pokud se ti do toho takhle nechce, tak s v první řadě nastuduj návod, co najdeš na CD k DLinku. Pak prostě z toho AirLive vraž kabel do WAN na tom DLinku a hned vedle na tom DLinku připoj kabel třeba do připojení č. 1 kabel RJ45 a ten připoj do síťovky na PC. Pak bys teoreticky přes http://192.168.0.1/ nastavit IP, masku atd. a snad by to mělo i chodit.

  10. #10
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Tak to má provozovatel nějakou šílenou OEM verzi (což je sice možné, ale nepravděpodovné) a nebo to nějak amatérsky zbastlil - typicky tím, že prostě odmontoval tu anténku, aby to někoho nelákalo, k čemu, že to tam vlastně je

    Spoj se se svým provozovatelem a domluv se přímo s ním. Kamarád měl na výběr, že buď chce klasický linkový "drátový" router a nebo si pár stovek připlatí rovnou za Wifi...
    Druhým routerem to imho zbytečně komplikuješ.

    Ale pokud se ti do toho takhle nechce, tak s v první řadě nastuduj návod, co najdeš na CD k DLinku. Pak prostě z toho AirLive vraž kabel do WAN na tom DLinku a hned vedle na tom DLinku připoj kabel třeba do připojení č. 1 kabel RJ45 a ten připoj do síťovky na PC. Pak bys teoreticky přes http://192.168.0.1/ nastavit IP, masku atd. a snad by to mělo i chodit.
    No jasně. Celý problém byl v tom, že jsem D-link neměl spojený se síťovkou PC. Božínku. Už to chodí. Díky moc. To je tak, když člověku chybí naprosté základy. Ještě jednou Díky!!

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    V pohodě, od toho tu tohle fórum přece je
    Sice jsi to vyřešil kapku šalamounsky, ale hlavně že jsi to vyřešil a chodí ti to

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-03-2012, 20:07
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 18:08
  3. Sítě: Bezpečnost domácí wifi
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-10-2009, 22:24
  4. rychlost WIFI domácí sítě
    Od jarda450 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-05-2009, 21:06
  5. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-08-2008, 16:50