Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 14 z 33 PrvníPrvní ... 4121314151624 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 196 až 210 z 492

Téma: Přetaktování Core 2 Duo E8400 (výsledky/nastavení)

  1. #196
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Mně stačí se dostat na těch 3.6 GHz,někde jsem slyšel že je to prý optimální hodnota.
    Udělal jsem screen té děličky,tak doufám že je to takhle správně
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC01493.JPG 
Zobrazení: 213 
Velikost: 476.2 KB 
ID: 9058  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #197
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Udělal jsem screen té děličky,tak doufám že je to takhle správně
    Jj, máš ramky na 800 MHz.... Rozklikni tu položku "System Memory Multiplier", tam budeš mít ty další děličky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #198
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    už jsem to nastavil na tu hodnotu 2.00B,viz ten screen,původně tam bylo nastaveno Auto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #199
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    už jsem to nastavil na tu hodnotu 2.00B,viz ten screen,původně tam bylo nastaveno Auto.
    Jj, to je vidět i na tom screenu (Memory Frequency 800).... já myslel, aby ses podíval pro zajímavost

    No a teď šup pořádně otestovat....

    Btw. EIST a C1E si nechal zapnutý? Podtaktovává se ti CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #200
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    jj podtaktovává se mi násobič na 6
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #201
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A voltáž taky? Protože jestli se ti nemění i voltáž, tak podtaktování jako takový celkem ztrácí smysl (z pohledu úspory energie, teplot CPU atd.)....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #202
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    voltáž taky,takže OK
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #203
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jak OK, pořádně otestovat....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #204
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Vracím to zpět na původní hodnoty,v GTA 4 jsem se žádného navýšení fps nedočkal a naopak mě to začlo padat do win.
    jinak Orthos v pohodě.
    Tak jsem nakonec zjistil,že se sice násobič snižuje na 6 ale napětí kolísí kolem 1.3 V takže mi to přijde že je EIST je v tomto případě k ničemu.
    Naposledy upraveno uživatelem Honza23: 17-01-2009 v 19:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #205
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Stejně mě to ale pořád láká,zkusit to ještě přetaktovat.Nemůže mi někdo poradit,jaký hodnoty přesně nastavit v BIOSu aby mi to jelo na 400*9.
    Všiml jsem si,že se mi tedy násobič snižuje ale napští už ne.Fanýnek tady psal,že mu DES snižujě napětí,ale to mně snižoval jak EIST tak i C1E a DES jsem měl vždycky vypnutý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #206
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Zapnutý DES by ti vůbec neměl umožnit taktování, respektive není možné ho zapnout na OClém kompu. EIST a C1E mohou být zapnuté.
    Přesné hodnoty ti nikdo nedá. O tom to taktování je. Každý kus křemíku i deska jsou trochu jiné a to je právě ta podstata, že si optimální nastavení musíš najít sám. Jinak by tu tohle vlákno obsahovalo jeden příspěvek s tabulkou nastavení pro různé takty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #207
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Mně jde hlavně o to,jestli se vám taky snižovalo napětí při snížení násobiče na 6,a jestli mám v BIOSu nastavit natvrdo napěti CPU 1.225 nebo to nechat všechno na auto.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #208
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Mně jde hlavně o to,jestli se vám taky snižovalo napětí při snížení násobiče na 6,a jestli mám v BIOSu nastavit natvrdo napěti CPU 1.225 nebo to nechat všechno na auto.
    1. Funkce EIST a C1E sníží jak násobič, tak Vcore.
    2. Klidně nech tyto fce zapnuté (při extrémnějším OC je vypínám)
    3. Voltáže dej z Auto na manual a nastav třeba Vcore 1,2500V-1,2650, což by mělo pro takových 3,6GHz stačit.
    4. Při volbě na Auto tam deska ze začátku při OC cpe zbytečně moc napětí a později zase málo, takže to padá.
    5. Všimni si, že i když nastavíš manuálně Vcore, tak se bude při přechodu do zátěže a zpět lehce měnit. (např. ORTHOS). Způsobuje to funkce Loadline Calibration (ochrana před napěťovými skoky), kterou dej na Enabled.
    \EDIT\ DES při OC naběhne pouze s informativní hláškou, že prostě při OC nelze spustit, či ci to píše a zmizí.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 18-01-2009 v 19:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #209
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    není to napětí zbytečně moc vysoký ?Nestačilo by třeba jen 1.225-1.235 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #210
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    není to napětí zbytečně moc vysoký ?Nestačilo by třeba jen 1.225-1.235 ?
    Eh...sory. Mám tam na 3,6GHz 1,2250V, jak píšeš. Díval jsem se na jinej screen. Ničemu by to ale taky neuškodilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 14 z 33 PrvníPrvní ... 4121314151624 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Přetaktování E8400
    Od kadett v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 18:18
  2. Socket 775: E8400 OC nastaveni v Biosu..MSI V7.3
    Od Ferror v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-03-2009, 19:17
  3. Socket 775: Pretaktovani E8400 na desce GIGABYTE GA-X48-DQ6 s DDR2 2x2GB a jeho napeti aj.
    Od Subtech v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 28-01-2009, 08:06
  4. Radeony: Výsledky přetaktování Asus 1950Pro
    Od Polsonside v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-10-2007, 07:03
  5. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 21-09-2007, 09:57