Strana 31 z 33 PrvníPrvní ... 212930313233 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 451 až 465 z 492

Téma: Přetaktování Core 2 Duo E8400 (výsledky/nastavení)

  1. #451
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    A zkoušel sis pohrát s tím MCH Frequency Latch?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #452
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    23

    jojo mhc vlastne nic neni... pac kdyz se podivas na ten obrazek tak ja tam mas na pravo A,B,C a D tak kdyz u toho MCH dam treba 400Mhz tak mi to v multiplier (SPD) da pouze na vyber ruzny hodnoty jen z D (rekvence) a zas kdyz dam treba v MCH 333Mhz tak v SPD mi to nabidne pouze B hodnoty...

    btw kdyz tam u MCH necham auto tak v SPD mam vsechny hodonoty ze vsech frekvenci A,B,C a D snad si pochopil :-)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20131026_120458.jpg 
Zobrazení: 122 
Velikost: 3.01 MB 
ID: 29164  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #453
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    23

    a jeste co kdybych dal u RAMEK CL4 ? 4,4,4,12 ? pak by me to treba pustilo na 840mhz ne ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #454
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Přetaktování je o hledání limitů. Přesné hodnoty ti nikdo neřekne. Musíš je po krůčcích najít sám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #455
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    23

    vsak ja sem je nasel ale ram mi vic jak pres 836Mhz nejde ale to je divny normalne by to melo jit zkousel sem to s maximalnim napetim a def. taktem u CPU a porad nic


    a ty ramky proste museji jit vis tady se to i pise :-/

    Každý modul má kapacitu celých 2048 MB s typickou latencí CL4 (4-4-4-12) při napájecím napětí 1.8V a efektivní pracovní frekvencí 800 MHz (odpovídá PC6400). Paměti je též možná taktovat a se zvýšeným napětím 2.1V provozovat na frekvenci i 850 MHz bez zvýšení latence. Skvělou výsadou je podpora nVidia EPP technologie.

    850Mhz bez zvyseni latence s 2.1V a ja mel dokonce 2.2V a nedostal sem se ani na 840Mhz :-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #456
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Koukal jsem co deska vlastně umí a vypadá to, že si narazil na FSB wall (dle různých zdrojů je někde okolo FSB 420). Problém tedy není v pamětech, ale limitu desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #457
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Je to divný. Ty RAMky musí dát něco k 900MHz, i kdyby s CL5... Teoreticky to může být i limit FSB desky, ale to se mi zdá blbost, páč já to tlačíval přes 500MHz a hlavně takhle to nepoznáš. Zkus vyndat jeden pam. modul a zkus to jen s jedním.
    Opět: CPU zvýšené Vcore, násobič pouze 6x, RAM dělička 2.0, zvýšené VRAM na 2,28V, přidal bych 0,1V i na FSB.

    zase pomalejší...
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 27-10-2013 v 13:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #458
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    23

    tak jsem zkousel jak si rekl jen s jednou ramkou a porad nic... btw na ramce mam nalepeno CL4 4.4.4.12 2T co je to 2T? jinak rad bych pridal 0,1V na FSB ale to jsem nikde nenasel :-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #459
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Taky to tam nemůžu najít...
    Tak nic, poslouchej dobře, najdeme strop pamětem, ať víme, že problém není v nich: nastav nízkou FSB (do 300Mhz... to ta deska dává, že jo :-) ). Nastav co nejnižší násobič CPU a Vcore klidně na auto. A teď nastav pamětem časování 5-5-5-18. A teď pomocí děličky nastav frekvenci pamětí na +-900Mhz (např. FSB 300MHz a dělička 3). A teď ještě nastav V RAM na 2,28V a jde se testovat.
    Výsledkem bude Fr CPU 1,8GHz, RAm 900MHz CL5 a FSB 300Mhz. Chapiš?

    Víš, co se mi taky stávalo? Že při kombinaci určité FSB a určité děličky to kravlo, jak prase i při nižších frekvencích, než když jsem tam měl potom daleko vyšší fr. s jinýmy fr. poměry.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 27-10-2013 v 14:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #460
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    23

    joo tak takhle mi to funguje... co dal ? :-)) btw mohl bych snizit voltaz u ram ?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: dimm (2).jpg 
Zobrazení: 115 
Velikost: 2.51 MB 
ID: 29165   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DIMM.jpg 
Zobrazení: 116 
Velikost: 163.9 KB 
ID: 29166  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #461
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Zkus nechat voltáž a změň časování na 4-4-4-12. Když to bude OK, potom postupně snižuj voltáž při tomhle časování CL4.
    Když to neudrží při časování CL4 ani při 2,3V, tak nech 5-5-5-18 a potom snižuj volty.
    Najdeme max. stabilní nastavení RAM při těch 900MHz a pak se můžeme vrtat v BIOSu a zkusit pomoct té desce, aby zvládla vyšší FSB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #462
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    23

    na kolik bych se mel dostat ? s tema voltama ? cca... abych vedel
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #463
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Podle testů je limit těchto modulů při 2.3V a CL5 zhruba mezi 1070-1100 MHz. Každopádně si mohl chytit kus s horšími čipy, které na tom jsou podstatně hůře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #464
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    To netusim, to je kus od kusu. Musis zkouset. Treba po 0,1V dolů a uvidíš...
    Prvně zkus, jestli ti dají to CL4 při 900MHz, s nějakým slušným napětím. To by bylo echt fajné.

    To reaktor: tyhle fr. imho řešit nemusí, bo mu to ta deska stopro nedá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #465
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    23

    tak CL4 pri napeti 2.3V se nespusti a pri CL5 pri def. napeti 1.8 spusti ale zamrzne takze sem to dal na 2.0V a vse ok
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 31 z 33 PrvníPrvní ... 212930313233 PosledníPoslední