Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 33 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 492

Téma: Přetaktování Core 2 Duo E8400 (výsledky/nastavení)

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    EDIT//Na 3,5GHz při defaultním Vcore podle mě může na 100% zapomenout.
    Nemusí, záleží na kousku.... ten můj tak jede
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Tak za prvé: Tohle CPU mám a znám ho jak svý boty. Takže vím, co říkám.
    Za druhé: 1,225Vcore je nějakých 1,2V real (projeví se Vdroop) a je to naprosto bezpečné napětí, při kterém téměř nestoupá teplota oproti def.
    Za třetí: Vyhne se zbytečným samovolným restartům při POSTu a "zadisablování" sekce M.I.T. v BIOSu, kdyby mu fakt defaultní napětí nestačilo.
    Za čtvrté:Potom může zkoušet jít dolů, dokud to bude stabilní. Tím si tak nějak oťuká, jak je na tom ten jeho kousek s potřebou napájení a přizpůsobí se tomu později, kdy půjde s frekvencí výš a CPU začne být nenažraný.
    Howg, domluvil jsem.
    EDIT//Na 3,5GHz při defaultním Vcore podle mě může na 100% zapomenout.
    VID, nebo jak se to startovní (defaultní napětí nadává) je u těchhle procesorů právě někde kolem 1,225V. (viz screen) To, že třeba jede v loadu na 1,072V a v burnu na 1,136V při def fr. 3GHz je už věcí každýho kousku křemíku.
    [Nic ve zlým Samečku....jen jsem měl potřebu to uvést na pravou míru. ]
    To,že znáš svůj CPU jako vlastní boty neznamená,že znáš celou řadou.Každej cpu je jedinečnej kus křemíku,takže taky vím co říkám.Podle mě je zbytečný cpát kamokoliv napětí když předem nevíš na 100%,že to napětí je potřebný.Tím,že přidá napětí si absolutně nic neoťuká,to by poznal až u vyších frekvencích a vyššího napětí.Já vímže si svůj CPU s pomocích ostatních dostal vysoko,ale to neznamená,že teď znáš chování všech E8400 na všech napětí atd..
    Taky nic ve zlim,ale s metodou přidávání napětí když to neni nutný fakt nesouhlasim.I když jde o takhle málo,tak je to prostě zbytečný..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    ... To, že třeba jede v loadu na 1,072V a v burnu na 1,136V při def fr. 3GHz je už věcí každýho kousku křemíku...
    Myslel jsi asi iddle (v klidu) a v burnu (zatezi).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    EDIT: když to dopadne dobře, zvýším FSB a půjdu zase do násobiče 6 postupně nahoru. Je tak?
    Stačí, když dáš FSB na 400MHz, Mem. Multiplier 2 (RAM 800MHz) CL4 a testneš to při násobiči 6x na stabilitu práce NB a RAM.
    Potom zvedneš násobič na 8x (3,2GHz CPU) a uvidíš, jak bude chtít krmit a test. No a pak dáš 9x (CPU 3,6GHz) a znovu.
    Jinak já při OC CPU mám na tvrdo nastaveno CL5, ať nemusím řešit paměti. Při tomhle časování dají 1000Mhz (FSB 500MHz) jako nic.

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Nemusí, záleží na kousku.... ten můj tak jede
    Já to beru z mýho úhlu pohledu, kdy def. V mýho CPU je někde na 1,136V a s tím to holt nedám. 3,6GHz mi stable chodí myslím někde kolem 1,225V BIOS (real je níž, že kvůli úbytkům Vdrop a ochraně Vdroop), takže něco jako ty.
    Tady vidíš, že pojem defaultní napětí je dost relativní pojem.

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    .......?
    Sry. Oprava: IDLE na 1,072V / LOAD 1,136V při def. frekvenci.

    Ale všeobecně pravda je, že jak píše Samec "Každej cpu je jedinečnej kus křemíku.....", ale tohle fllame kolem zvýšení Vcore, který jsem mu doporučil je úplně zbytečný, protože tím jen v podstatě nastaví na pevno jeho standartní napětí. Koneckonců myslím, že u každýho CPU Intel uvádí na krabičce startovní VID a maximální Vcore (1,375V).
    Přidávat napětí všude na potkání je samozřejmě hovadina, ale tohle je kurňa normální napětí tohodle CPU (viz Husky-píše 3,6GHz při def. napětí 1,2V!), tak vo co go? Stejně mu v realu o něco "klesne", takže výsledných nebude ani tolik.
    Dohadovat se v deseti příspěvcích o setiny voltů nemá smysl. Snad chceme deeeanovi pomoct s OC. Ne?

    @deeean: Ať uděláme konec zbytečný debatě o defaultním Vcore, napiš sem, jaký je to tvoje při def. fr. 3GHz a jestli ti to dalo i při tom OC na 3,15GHz.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 22-11-2008 v 09:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Imho nejlepší OC pro dlouhodobej provoz u tohohle CPU je nejvyšší frekvence dosažená při těch 1,2 V real....

    Takže zhruba to, co psal fanynek:
    - FSB na 400 (s násobičem 6x a zkoušením stability se nemusíš zabejvat, tahle deska dá 400FSB levou zadní)
    - násobič CPU na 8x (3,2 GHz) a voltáž nenechávej na Auto, dej tam natvrdo těch 1,225 V
    - ramky na 2x (800 MHz) - můžeš zkusit CL4, ale na Intelu je to celkem zbytečný, jestli nehraješ Everest nebo Sandru
    - ostatní voltáž nech jak je

    Tohle imho pojede naprosto s přehledem, takže můžeš zkusit zvednout násobič na 9x (nebo na 8,5x, jestli máš novější BIOS )

    Btw. PCIe na 110 MHz je úplně zbytečný, to je tak pro ATIny. Můžeš pro jistotu nastavit 101 nebo 102 MHz....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Btw. PCIe na 110 MHz je úplně zbytečný, to je tak pro ATIny. Můžeš pro jistotu nastavit 101 nebo 102 MHz....
    Jj. toho jsem si nevšiml. Při takhle nízkým OC jsem nikdy neměl problém ani s nastavením Auto.
    EDIT// To testování při FSB 400MHz a RAM 800MHz CL4 je spíš jen pro klid duše, že to fakt vysí a padá jen a jen na CPU. (kdyby to náhodou haprovalo)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Takže hezké ráno! (hezké moc ne, lítám jak blbec) OCCT provedeno, prošlo. Teploty cca 55°C, pozvýšení na 900RPM kolem 50°C.
    Teď zvednu FSB na těch 400 a dám teda rovnou násobič 8. Nemám nechat tu děličku na 2,5 (875MHz)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    Nemám nechat tu děličku na 2,5 (875MHz)?
    Teď určitě ne, napřed vyzkoušej CPU, takže ramky nastav co nejníž (na 2x). Zvýšit můžeš zkusit potom, ale na 875 MHz už budou potřebovat tak 2,0-2,1 V
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Takže máme 8x400, dělička 1:1 (800MHz), běží Orthos. Chtěl bych se podělit o pár detailů. Orthos mi momentálně ukazuje CPU speed 3599MHz . OCCT ukazuje o cca 5°C víc než CoreTemp a ostatní utility. Napětí VCORE jsem nastavil manuálně na 1,225V, ale CPU-Z i HW Monitor ukazují průběžně 1,168 nebo 1,184 atp...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Výborně. Tak to bychom měli.
    Věřil bych daleko víc CoreTempu a Everestu, než OCCT a taky to dělám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Taky bych určitě věřil víc Core Tempu.Napětí Bios/Real je naprosto normální viz Fanynek.Dobrá práce
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    Takže máme 8x400, dělička 1:1 (800MHz), běží Orthos..... Orthos mi momentálně ukazuje CPU speed 3599MHz .
    Divný, něco máš nastavený jinak.... Jaký takty ukazujou ostatní utility, třeba Coretemp, Everest atd.?

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    OCCT ukazuje o cca 5°C víc než CoreTemp a ostatní utility.
    Jak už psali přede mnou, Coretemp....

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    Napětí VCORE jsem nastavil manuálně na 1,225V, ale CPU-Z i HW Monitor ukazují průběžně 1,168 nebo 1,184 atp...
    To může být tím, že je to v zátěži. Co ukazuje BIOS v PC Health Status?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Divný, něco máš nastavený jinak.... Jaký takty ukazujou ostatní utility, třeba Coretemp, Everest atd.?
    Všechno ostatní ukazuje 3,2GHz... Asi ňáká šméčka
    Jinak OCCT pass. Přitlačím na 9 a ozvu se.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    Přitlačím na 9 a ozvu se.
    Jen tvrdě do toho
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Nejak mi unika ta "zazracna" pretaktovatelnost intelu.
    Pokud mas ze 3GHz na 3.5 to je 16%. Na tom svem kousku kremiku (ci germania, kdo vi co je tam vsechno primichano) Athlon X2 mam zvedle frekvence ze 2.3 na 2.76GHz tj o 20% bez zvyseni napeti a se zapnutym C&Q.
    1) Nebo to jeste nekoncis? I kdyz 3.5GHz je vykon, ktery tezko utahas.
    2) Tech 3.5GHz teda jedes s vypnutym EISTem?
    3) A kdyz ho mas zapnuty, jak vysoko ho dostanes?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 33 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Přetaktování E8400
    Od kadett v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 18:18
  2. Socket 775: E8400 OC nastaveni v Biosu..MSI V7.3
    Od Ferror v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-03-2009, 19:17
  3. Socket 775: Pretaktovani E8400 na desce GIGABYTE GA-X48-DQ6 s DDR2 2x2GB a jeho napeti aj.
    Od Subtech v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 28-01-2009, 08:06
  4. Radeony: Výsledky přetaktování Asus 1950Pro
    Od Polsonside v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-10-2007, 07:03
  5. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 21-09-2007, 09:57