Strana 33 z 33 PrvníPrvní ... 23313233
Zobrazené výsledky: 481 až 492 z 492

Téma: Přetaktování Core 2 Duo E8400 (výsledky/nastavení)

  1. #481
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    23

    (CPU Host Frequency (Mhz) 419MHz FSB,
    CPU násobič 9x (3.77 GHz),
    napětí CPU (CPU Vcore) 1,3V,
    RAM 838MHz, dělička 2.00B (333Mhz), časování 5-5-5-18,
    napětí (DRAM Voltage) 2,0V

    max 48 stupnu v zatezi

    vic jak FSB 419Mhz nedam deska mi to proste nedovoli :-/

    takze to je asi konecna zkousel sem vsechno :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #482
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak ještě zkus nastavit pro zajímavost fsb na 430, 440 a 450 MHz, násobič cpu jen 6x, co to udělá. ..
    Je možné, že při té fsb kolem 420MHz jen desce nesednou nejake dělící poměry. Taky jsem to už zažil...
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 28-10-2013 v 15:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #483
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    23

    Jo jo to jsem zkosel na 450 a nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #484
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3

    Ahojte,

    dotáhnul jsem si domů na "hraní" desku a RAMky, přidal k tomu svůj E8400 a grafickou kartu s tím, že si pohraju s OC.

    Asus Maximum Formula - bios 1302
    Intel E8400 rev C0
    RAM GEIL 4x 2GB
    AIT 7700


    Screeny https://www.dropbox.com/sh/rwup0xkxncud4xz/RsForxo3LP

    - v první řadě mě udivilo, že doporučené časování je na dvou ze čtyř modulů jiné - všechny moduly jsou stejné a přitom takový rozdíl

    Jako bod jedna jsem chtěl zjistit, jakou max FSB z desky dostanu - dal jsem násobič na 6. Podle internetu by neměl být problém s FSB kolem 440 - 450 a přitom pokud dám větší než 420, tak pc nenaběhne. Jakmile se má načíst Windows, PC zamrzne. Nejsem si jist, ale nemůže na to mít vliv, že mám dva 500GB disky v raidu? Zatím jsem se dostal na max 410MHz FSB

    - pokud dám v BIOSu RAM na větší fekvenci než cca 900, tak pc nenaběhne, ale přitom by měly zvládat i 1066 ne?
    - vím, že procesor je teď podtaktovaný, dal jsem jen "auto" v BIOSU, abych vás požádal o radu
    - když jsem například na netu mrknul na http://www.techpowerup.com/forums/th...-thread.57098/ a nastavil jsem bios podle toho, tak jsem dopadl stejně - při startu Windows PC zamrzne.

    Je to trochu chaotické, pokud nějaké informace chybí, dejte vědět díky moc !
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #485
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3

    Tak už jsem zjistil, že byl problém v jednom z RAM modulů. Vyměnil jsem ho za A-data a perfektně stabilně jedu na 4GHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #486
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    2

    Možná teď zrovna vypadám jako lama, ale může mi někdo prosím ujasnit následující? Procesor E8400 je dvoujádro s frekvencí jádra 3GHz, to znamená 2x 3GHz nebo 2x 1.5GHz??? :-) Dostal jsem se do jedné diskuze a dotyčný mě tak zblbnul, že sám už nevím, čí jsem :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #487
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    každé jádro běží na dané frekvenci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #488
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    2

    Krásná práce, děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #489
    Nováček
    Registrace
    May 2013
    Příspěvků
    1

    Sice je to staré téma, ale i tak přizpěju, snad nesklidím kritiku.. mam procesor E8400 a desku DP43BF a 6GB RAM 1333Mzh ... FSB jsem měl původní asi 333 a dostal jsem to až na 352 x 9 = cca 3,2 Ghz dál už mě deska nepustila, a intelacky biosy taky žádnej zázrak ani voltáž nejde zvednout-je to automaticky...přihazuju screen.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: teplota.jpg 
Zobrazení: 143 
Velikost: 53.4 KB 
ID: 29887   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: overclocking.jpg 
Zobrazení: 164 
Velikost: 81.6 KB 
ID: 29886  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #490
    Nováček
    Registrace
    Jul 2014
    Příspěvků
    1

    Sice starší téma, ale přispěju...

    Dnes jsem vyměnil e7200 za e8400, revizi E0 a jal se taktovat. Výsledek přikládám. Podotýkám, že ostatní důležitý volty (NB, paměti...) jsou manuálně, ale Vcore je na AUTO. To nechápu sám, ale deska to prostě nějak zvládá. U e7200 to nešlo...
    Teplota jader nejde přes 70 (chladím vzduchem! Xigmatek Loki...) ani při delší max zátěži.

    Sestava (podstatné části):

    E8400 á 4.05GHz (stable, zatím ozkoušeno dvě hoďky v prime95)
    Gigabyte EP45-DS3R
    4GB Patriot 6400LL Series na 900Mhz (časování shozeno z 4-4-4-12 na 5-5-5-15 abych nemusel šílet s voltama)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: OC.jpg 
Zobrazení: 191 
Velikost: 82.7 KB 
ID: 29972  
    Naposledy upraveno uživatelem Sniperererer: 26-07-2014 v 03:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #491
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    1

    Rád by som taktol aj moje CPU, ale potreboval by som trochu postrčiť správnym smerom. Pozeral som veľa návodov, ale nikde nieje kombinácia e8400 a DDR3 pamätí. Preto by som potreboval trochu pomôcť. Dostal som sa na FSB 370 bez zvyšovania voltáže alebo niečoho iného. Podľa Prime95 som sa dostal na stabilných 3329MHz. Pri navýšení na FSB 380 mi Prime95 vypíše pri jednom jadre worker stopped a ostane pracovať len druhé jadro procesora.
    http://upnito.sk/imggal.php?viewImag...1be6492527a6cd
    Mohol by mi niekto vysvetlit čo je násobič CPU a čo je delička na screene z môjho biosu?
    http://upnito.sk/imggal.php?viewImag...9bf48af2a0c23d
    Ako nastaviť ramky a všetko k tomu potrebné?
    Moc by som Vám bol vďačný
    Hardware - MB: Asus P5KC, RAM: Corsair Dominator 2x2GB DDR3 1600MHz.
    Naposledy upraveno uživatelem Mike_99: 12-08-2014 v 20:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #492
    Nováček
    Registrace
    Feb 2015
    Příspěvků
    1

    Zdravím, mám p35 DS3L a pří taktování nad FSB 425 nejde počítač probudit z režimu spánku. Začne se chovat jakoby měl CPU nedostatečné napájení(proběhne několikrát pokus o start a pak se nahodí def. hodnoty v biosu) přitom když CPU(e8400) testuju v orthosu tak je stabilní. Zkoušel jsem zvedat napětí na severním můstku i napětí na DDR2 modulech ale výsledek je stále stejný.

    K tomu napětí na procesoru:
    při 3,6 GHz, FSB400 x9 mám napětí nastaveno 1,200 V, vše je stabilní (testováno dvě hodiny orthosem), z režimu spánku se pc probudí
    při 3,825 GHz, FSB 425 x9 to zvládlo orthos i s 1,225 V, ALE už se mi počítač neprobudí z režimu spánku, zkoušel jsem jít až na hodnotu 1,3 V ale výsledek stále stejný

    Bios mám F8, flashování se trochu obávám, ale mám takové podezření že by ten FLASH mohl nejspíš pomoci. Jen předtím jak budu flashovat se chci zeptat jestli s tímhle chováním nemáte náhodou zkušenost ať neflashuju zbytečně kdyby to bylo něčím jiným. Díky
    Naposledy upraveno uživatelem Kuxy: 08-02-2015 v 19:26
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 33 z 33 PrvníPrvní ... 23313233