Sestava Core i7
Zdar,
už dlouho po vyhoření kompa zvažuju o sestavení nového :)
Chci vaše připomínky, názory, poznámky atd.. k této sestavě:
INTEL Core i7 - 940 (2,93 GHz, frek. sběr. 1600MHz, cache 8MB)
ASUS P6T Deluxe - (triple channel ;) )
Sapphire ATI Radeon HD 4870 1GB (frek. jádra 750MHz, frek. paměti 3,6GHz)
OCZ 6GB Platinium XTC (kit 3x 2GB) 1333MHz - 1,65V
Western Digital Caviar Black 3.5" 640GB - (640GB, 7200ot./min., 32MB cache, přístup. doba 8.9ms)
Dal bych do toho Vistu Home Premium
Co tomu říkáte?
už dlouho po vyhoření kompa zvažuju o sestavení nového :)
Chci vaše připomínky, názory, poznámky atd.. k této sestavě:
INTEL Core i7 - 940 (2,93 GHz, frek. sběr. 1600MHz, cache 8MB)
ASUS P6T Deluxe - (triple channel ;) )
Sapphire ATI Radeon HD 4870 1GB (frek. jádra 750MHz, frek. paměti 3,6GHz)
OCZ 6GB Platinium XTC (kit 3x 2GB) 1333MHz - 1,65V
Western Digital Caviar Black 3.5" 640GB - (640GB, 7200ot./min., 32MB cache, přístup. doba 8.9ms)
Dal bych do toho Vistu Home Premium
Co tomu říkáte?
Vista samozřejmě 64-bitová, zapomněl jsem se zmínit o zdroji, protože nevím, jaký - hraje mně roli cena a kvalita
Děkuji za případné tipy a rady
Děkuji za případné tipy a rady
[QUOTE=Salamander;180627]Co pouziti ?[/QUOTE]
na procesor náročné aplikace, převody, komprese apod?
[QUOTE=Salamander;180627] Cenovy limit ?[/QUOTE]
vysoký?
Pak to má podle mě význam.
na procesor náročné aplikace, převody, komprese apod?
[QUOTE=Salamander;180627] Cenovy limit ?[/QUOTE]
vysoký?
Pak to má podle mě význam.
Použití: hry, programy, myslim ze u tyhle soustavy na tom ani nezálezí - proste na výkon :)
cenový limit- max 35 tis - zatim se drzim radeji u 30 tis
cenový limit- max 35 tis - zatim se drzim radeji u 30 tis
[QUOTE=Janyk1;180636]na procesor náročné aplikace, převody, komprese apod?
vysoký?
Pak to má podle mě význam.[/QUOTE]
Jj, přesně tak
vysoký?
Pak to má podle mě význam.[/QUOTE]
Jj, přesně tak
jeste nemam, to az potom, ale predpokladam 20" 1680x1050
vim, ze by 512MB na tu velikost melo bohate stacit, ale nevim do budoucna
vim, ze by 512MB na tu velikost melo bohate stacit, ale nevim do budoucna
spis 22" nebo 24" by byla lepsi, ke Core i7 (vem 920, ta staci) bych dal radsi rovnou nVidiu GTX 280 ...
podle me kupovat i7 je uplna zbytecnost vykon je rovny serverovymu PC a pri hrach ho stejnak minimalne 2 roky nevyuzijes, cena i7 bude hrozne vysoka, kdyz uz teda kupovat tenhle procak tak si pockej az ho slevi. A jak psal Salamnder bohate by stacil quad a nebo duo
Visty 64??? na 64 nerozjedes nektery programy co pracuji na 32 bitech....a jestli ti muzu poradit, pockej az vyjde Windows 7 nebude tak chybova jako Vista a vykonnost bude taky vyssi ;)
Visty 64??? na 64 nerozjedes nektery programy co pracuji na 32 bitech....a jestli ti muzu poradit, pockej az vyjde Windows 7 nebude tak chybova jako Vista a vykonnost bude taky vyssi ;)
[QUOTE=hladas94;180645]jeste nemam, to az potom, ale predpokladam 20" 1680x1050
vim, ze by 512MB na tu velikost melo bohate stacit, ale nevim do budoucna[/QUOTE]
S tvými nároky vem v klidu za polovinu peněz Core 2, Nehalen bude jako novinka předražený jako prase :rolleyes:
Ale jak už bylo popsáno výše - jsou to tvoje prachy :)
vim, ze by 512MB na tu velikost melo bohate stacit, ale nevim do budoucna[/QUOTE]
S tvými nároky vem v klidu za polovinu peněz Core 2, Nehalen bude jako novinka předražený jako prase :rolleyes:
Ale jak už bylo popsáno výše - jsou to tvoje prachy :)
No, já nevím, ale co jsem viděl testy, i7 na hry až tak moc není, respektive když porovnám poměry cena/výkon u něj a u dvoujádra, je zatím Nehalem vyhozenýma penězma. Jó, to práce s videem, to je jiná... V žádném případě ti to nechci rozmlouvat, jen mi to příjde teď při těchhle cenách zbytečný... Možná bych radši přitlačil na GPU a LCD, tam IMHO bude rozdíl znatelnější. 20" je u takhle nabušený sestavy prostě málo. Jako když postavíš Ferrari na kola od Škodovky (nic proti Škodovce). Jo, a ještě bych vzal kvalitní skříň, ta na hodnotě neztratí, stejně jako zdroj. Asi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], výkon podle GPU.
Já teda osobně jsem zastáncem ATi - proč radši nVidii, když má 4.0 Shader - Ati 4.1, Direct 10 - Ati 10.1, výrobní technologie 65nm - ATi 55nm, spojení dvou karet SLI - ATi Crossfire (vyspělější, ale nechci nikoho urazit), jediné co jsem vypozoroval u nVidie je vyšší paměťová sběrnice - Ati vyrábí karty pouze s 256bit
[QUOTE=deeean;180666]No, já nevím, ale co jsem viděl testy, i7 na hry až tak moc není, respektive když porovnám poměry cena/výkon u něj a u dvoujádra, je zatím Nehalem vyhozenýma penězma. Jó, to práce s videem, to je jiná... V žádném případě ti to nechci rozmlouvat, jen mi to příjde teď při těchhle cenách zbytečný... Možná bych radši přitlačil na GPU a LCD, tam IMHO bude rozdíl znatelnější. 20" je u takhle nabušený sestavy prostě málo. Jako když postavíš Ferrari na kola od Škodovky (nic proti Škodovce). Jo, a ještě bych vzal kvalitní skříň, ta na hodnotě neztratí, stejně jako zdroj. Asi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], výkon podle GPU.[/QUOTE]
Marketingový tahák mě chytil a nechce pustit - novější=lepší, krom toho 1366 má větší budoucnost než 775 - ten už je skoro v důchodu
Marketingový tahák mě chytil a nechce pustit - novější=lepší, krom toho 1366 má větší budoucnost než 775 - ten už je skoro v důchodu
[QUOTE=hladas94;180668]Já teda osobně jsem zastáncem ATi - proč radši nVidii, když má 4.0 Shader - Ati 4.1, Direct 10 - Ati 10.1, výrobní technologie 65nm - ATi 55nm, spojení dvou karet SLI - ATi Crossfire (vyspělější, ale nechci nikoho urazit), jediné co jsem vypozoroval u nVidie je vyšší paměťová sběrnice - Ati vyrábí karty pouze s 256bit[/QUOTE]
Treba protoze je vykonnejsi ?
http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/compare,795.html?prod%5B2060%5D=on&prod%5B2114%5D=on
Treba protoze je vykonnejsi ?
http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/compare,795.html?prod%5B2060%5D=on&prod%5B2114%5D=on
je pravda ze i7 je propadak v testech na hrach, za tu cenu co se nabizi mas mnohem lepsi a rychlejsi procesor C2Q. 775 tu bude jeste dlouho, minimalne 4 roky urcite ;)
[quote=hladas94;180670]Marketingový tahák mě chytil a nechce pustit - novější=lepší, krom toho 1366 má větší budoucnost než 775 - ten už je skoro v důchodu[/quote]
S tím důchodem nevím, ale i7 je určitě budoucnost. Je to o tom, že můžeš mít teď více než dostačující sestavu a třeba za rok už odzkoušený i7 za ceny dnešních komponentů.
Jen tak, pro inspiraci jsem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] rychle ubastlil včetně monitoru a s nVidií. Samozřejmě se dá cokoli upravit.
Když dáš dohromady to samé na Nehalemu, cena bude úplně jinde, výkon ve hrách ale IMHO ne.
S tím důchodem nevím, ale i7 je určitě budoucnost. Je to o tom, že můžeš mít teď více než dostačující sestavu a třeba za rok už odzkoušený i7 za ceny dnešních komponentů.
Jen tak, pro inspiraci jsem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] rychle ubastlil včetně monitoru a s nVidií. Samozřejmě se dá cokoli upravit.
Když dáš dohromady to samé na Nehalemu, cena bude úplně jinde, výkon ve hrách ale IMHO ne.
i7 ma jednu vyhodu, kterou tu nikdo nezminil, spotrebu v idle. Jinak souhlasim s tim ze dnes je to predrazene. Kdyz uz tak 920, a dotaktovat. Pokud jse bude darit aspon blizko 4GHz, tak bude vykon dost uchazejici. Ale pouze pro "maniaky".
O kolik ? myslis, ze se to vyplati ?
nastrel ceny s i7 : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
(ale pouze 1333Mhz pameti a 3x2x1GB ...takze spatne :D)
OT: a HAF rikam :D /OT
nastrel ceny s i7 : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
(ale pouze 1333Mhz pameti a 3x2x1GB ...takze spatne :D)
OT: a HAF rikam :D /OT
to hladas94:
Napiš sem, co přesně na PC děláš a co používáš. Aby se dalo pořádně zhodnotit, jestli má cenu kupovat i7. Je sice novjěší, ale C2Q zase tolik nezaostává - záleží na aplikaci.
Ještě co se týče monitoru, tak k sestavě tohohle typu bych bral 24" a větší.
Zdroj bych bral Enermax 625+ Modu/Pro a nebo Corsair HX620 (ale bacha na to - jedině HX, TX nebrat!!!)
Napiš sem, co přesně na PC děláš a co používáš. Aby se dalo pořádně zhodnotit, jestli má cenu kupovat i7. Je sice novjěší, ale C2Q zase tolik nezaostává - záleží na aplikaci.
Ještě co se týče monitoru, tak k sestavě tohohle typu bych bral 24" a větší.
Zdroj bych bral Enermax 625+ Modu/Pro a nebo Corsair HX620 (ale bacha na to - jedině HX, TX nebrat!!!)
"Problém je v tom, že architektura Nehalem vsází na multi-thread aplikace, kterých je mezi běžnými uživateli stále málo. Proto si běžný uživatel výkon tohoto CPU ani pořádně neužije (kromě výkonného multitaskingu), nemá totiž kde. Neznám nikoho, kdo byl stále enkódoval HD video a pracoval doma v masivních multi-thread aplikacích. Doma se většinou hrají hry, a u nich Nehalem nic zásadního navíc nepřináší."
A ještě si znovu porovnej finanční nároky...:)
Rozdíl ve výkonu ve hrách jsou procenta, někde víc někde míň. Rozdíly v cenách jsou stovky procent...
Rozdíl ve výkonu ve hrách jsou procenta, někde víc někde míň. Rozdíly v cenách jsou stovky procent...
Dobře, román
Jelikož jsem umačkanej prostorem, tak mám právo na max 22".
Já na počítači především surfuju po netu :) - na to mi stačí GameBoy já vim :)
Mám rád výkonný věci, hlavně když někomu říkám, co to má a on neví, o co go :)
Rád se pochlubím výsledkem super pi, na počítači hraju hry docela málo, když je něco nového, zahraju si to, ale nedohraju, především se vyžívám v simulátorech všeho - můj nej. sim je Flight Simulator X a jako 2. X-Plane 9
Mám rád, když ve hře můžu nastavit všechno na max a mám alespoň 25-30FPS, mám rád, když mám něco, co je nový, co zrovna vyšlo, líbí se mi tuning PC :) - když je tam Core i7 tak to bude zářit více, než Core 2 Duo.
Takže podmínky - bude tam Core i7, RAMky s frekvencí 1333MHz bez potřeby taktu
Jestli jsem ještě něco zapoměl, tak napište
Rád se pochlubím výsledkem super pi, na počítači hraju hry docela málo, když je něco nového, zahraju si to, ale nedohraju, především se vyžívám v simulátorech všeho - můj nej. sim je Flight Simulator X a jako 2. X-Plane 9
Mám rád, když ve hře můžu nastavit všechno na max a mám alespoň 25-30FPS, mám rád, když mám něco, co je nový, co zrovna vyšlo, líbí se mi tuning PC :) - když je tam Core i7 tak to bude zářit více, než Core 2 Duo.
Jestli jsem ještě něco zapoměl, tak napište
no jestli se ti vyplati dat za 3 FPS o 3000,- Kc vic tak si ho kup ;), ale u her dela FPS nejvice graficka karta, rozdil fps u procesoru je minimalni
[QUOTE=deeean;180705]" Problém je v tom, že architektura Nehalem vsází na multi-thread aplikace, kterých je mezi běžnými uživateli stále málo. Proto si běžný uživatel výkon tohoto CPU ani pořádně neužije (kromě výkonného multitaskingu), nemá totiž kde. Neznám nikoho, kdo byl stále enkódoval HD video a pracoval doma v masivních multi-thread aplikacích. Doma se většinou hrají hry, a u nich Nehalem nic zásadního navíc nepřináší."
Rozdíl ve výkonu ve hrách jsou procenta, někde víc někde míň. Rozdíly v cenách jsou stovky procent...[/QUOTE]
Tak to byl pravej hák a teď levej -
Už dávno před uvedením, se objevily obavy o výkon nových čipů Core i7 ve hrách. Architektura není pro jedno-vláknové aplikace nijak výrazně optimalizovaná, a to hry většinou jsou. Myslím, že se ale není čeho bát. Core i7 je také herním procesorem. Hry jsem testoval ve třech modelových nastaveních: rozlišení 1280x1024 nastavení detailů na Medium, poté rozlišení 1680x1050 a nastavení detailů na High. Nejvyšší nastavení bylo 1920x1200 a maximální možná kvalita, mnohdy i s vyhlazováním.
Rozdíl ve výkonu ve hrách jsou procenta, někde víc někde míň. Rozdíly v cenách jsou stovky procent...[/QUOTE]
Tak to byl pravej hák a teď levej -
Už dávno před uvedením, se objevily obavy o výkon nových čipů Core i7 ve hrách. Architektura není pro jedno-vláknové aplikace nijak výrazně optimalizovaná, a to hry většinou jsou. Myslím, že se ale není čeho bát. Core i7 je také herním procesorem. Hry jsem testoval ve třech modelových nastaveních: rozlišení 1280x1024 nastavení detailů na Medium, poté rozlišení 1680x1050 a nastavení detailů na High. Nejvyšší nastavení bylo 1920x1200 a maximální možná kvalita, mnohdy i s vyhlazováním.
@post 23:
Důkaz, že za dvojnásobnou cenu získáš 15FPS (ze sta, oproti E8400) navíc. Imho vyhozený penízky.
@ salamander: pěknej nástřel ceny ale NH-U12P na LGA1366 nepasuje:)
Důkaz, že za dvojnásobnou cenu získáš 15FPS (ze sta, oproti E8400) navíc. Imho vyhozený penízky.
@ salamander: pěknej nástřel ceny ale NH-U12P na LGA1366 nepasuje:)
Takže drahá masírka. To ti IMHO poradí líp někde v krámě, tam jsou na tyhle věci experti...;). Nejdražší je nejlepší!
P.S.: nic ve zlým...;):)
P.S.: nic ve zlým...;):)
[quote=Janyk1;180714]@post 23:
@ salamander: pěknej nástřel ceny ale NH-U12P na LGA1366 nepasuje:)[/quote]
Proti dokladu o zakoupení Noctuy ti zašlou zdarma sponu LGA1366. I zpětně, když's to kupoval třeba loni. https://www.svethardware.cz/montazni-kit-lga1366-pro-chladice-noctua-zdarma/24895
@ salamander: pěknej nástřel ceny ale NH-U12P na LGA1366 nepasuje:)[/quote]
Proti dokladu o zakoupení Noctuy ti zašlou zdarma sponu LGA1366. I zpětně, když's to kupoval třeba loni. https://www.svethardware.cz/montazni-kit-lga1366-pro-chladice-noctua-zdarma/24895
[QUOTE=Janyk1;180714]@post 23:
@ salamander: pěknej nástřel ceny ale NH-U12P na LGA1366 nepasuje:)[/QUOTE]
prece jenom, ale pravda, Thermalright bude jistota.
@ salamander: pěknej nástřel ceny ale NH-U12P na LGA1366 nepasuje:)[/QUOTE]
prece jenom, ale pravda, Thermalright bude jistota.
[QUOTE=hladas94;180709]Dobře, román
Jestli jsem ještě něco zapoměl, tak napište[/QUOTE]
což takhle pochlubit se extrémnim přetaktovánim procesoru na socketu 775? ;) - tzn. koupit nějakou luxusní skříň a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jestli jsem ještě něco zapoměl, tak napište[/QUOTE]
což takhle pochlubit se extrémnim přetaktovánim procesoru na socketu 775? ;) - tzn. koupit nějakou luxusní skříň a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
citace konce testu:
[QUOTE]Téměř ve všech hrách se opakuje naprosto stejná situace. Z předešlých testů víme, že jádro Core i7 je o několik procent výkonnější než Core 2 a to se prokázalo i ve hrách. Výsledky jsou ve všech nastaveních mírně na straně Core i7, i když jsou nárůsty mnohdy zanedbatelné. Test ale zcela rozptýlil obavy o herní výkon Core i7, které jsou stejně a spíše často i výkonnější než Core 2. Výjimkou budiž nejpomalejší Core i7 920, který občas již výrazněji za Core 2 zaostává - rozdíly jsou ale akceptovatelné.[/QUOTE]
[QUOTE]Téměř ve všech hrách se opakuje naprosto stejná situace. Z předešlých testů víme, že jádro Core i7 je o několik procent výkonnější než Core 2 a to se prokázalo i ve hrách. Výsledky jsou ve všech nastaveních mírně na straně Core i7, i když jsou nárůsty mnohdy zanedbatelné. Test ale zcela rozptýlil obavy o herní výkon Core i7, které jsou stejně a spíše často i výkonnější než Core 2. Výjimkou budiž nejpomalejší Core i7 920, který občas již výrazněji za Core 2 zaostává - rozdíly jsou ale akceptovatelné.[/QUOTE]
[QUOTE=Razi3L;180724]což takhle pochlubit se extrémnim přetaktovánim procesoru na socketu 775? ;) - tzn. koupit nějakou luxusní skříň a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
To se radsi pochlub nejakym peknym vodnickem ... o tom jsi neuvazoval ?;)
To se radsi pochlub nejakym peknym vodnickem ... o tom jsi neuvazoval ?;)
[quote=hladas94;180725]citace konce testu - Téměř ve všech hrách se opakuje naprosto stejná situace. Z předešlých testů víme, že jádro Core i7 je o několik procent výkonnější než Core 2 a to se prokázalo i ve hrách. Výsledky jsou ve všech nastaveních mírně na straně Core i7, i když jsou nárůsty mnohdy zanedbatelné. Test ale zcela rozptýlil obavy o herní výkon Core i7, které jsou stejně a spíše často i výkonnější než Core 2. Výjimkou budiž nejpomalejší Core i7 920, který občas již výrazněji za Core 2 zaostává - rozdíly jsou ale akceptovatelné.[/quote]
Vzhledem k tomu, že hry jsou hratelné již kolem FPS 30, je rozdíl 100 proti 92 neznatelný. poznáš ho jedině, když si pustíš FRAPS.
Pokud jsou pro tebe akceptovatelné i cenové rozdíly, budiž...
Jo, a až to pořídíš, rádi tě uvítáme v našem F@H týmu...:)
EDIT: @Salamander & Razi3L: a nějakou polykarbonátovou škryňu, abu to bylo všechno pěkně vidět...
Vzhledem k tomu, že hry jsou hratelné již kolem FPS 30, je rozdíl 100 proti 92 neznatelný. poznáš ho jedině, když si pustíš FRAPS.
Pokud jsou pro tebe akceptovatelné i cenové rozdíly, budiž...
Jo, a až to pořídíš, rádi tě uvítáme v našem F@H týmu...:)
EDIT: @Salamander & Razi3L: a nějakou polykarbonátovou škryňu, abu to bylo všechno pěkně vidět...
OT: A na "chlubeni" bych si radsi nechal dovezt Alienware, nebo neco podobnyho /OT (jaky ze mas rozpocet ? :slug)
Nesmime zapomenout, ze mluvime o core i7 940 a ne o i7 obecne prosim vas, 940 ma 1600mhz takt sbernice, 8mb cache a stoji 13 000 kc.
Proto ho nemuzeme porovnavat s procesorem za 35 tisic, porovnavejte se stejnym taktem!
Proto ho nemuzeme porovnavat s procesorem za 35 tisic, porovnavejte se stejnym taktem!
Hele, hladasi, reknu Ti to jednoduse. Jestli chceš poradit, co je vhodný k čemu a co se vyplatí koupit, tak to Ti tady lidi poradili. Jestli chceš poradit, jak nejlíp machrovat, tak k tomu jsou jiná fóra, třeba bravo.cz apod.
PS: Vlastně jednu radu k tomu machrování ti dát můžu - teda jestli sneseš ostřejší tón. Neber to prosím ve zlym, je to opravdu myšlený spíš jako dobrá rada :-). Zcela chápu touhu mít to nej v počítači (mě se to taky líbí), ale pokud bych teď potkal člověka, kterej si koupil i7 na hry a aby moh říkat jak má velký skóre v prime, tak by mi automaticky spad do kategorie namyšlenej blb.
PS: Vlastně jednu radu k tomu machrování ti dát můžu - teda jestli sneseš ostřejší tón. Neber to prosím ve zlym, je to opravdu myšlený spíš jako dobrá rada :-). Zcela chápu touhu mít to nej v počítači (mě se to taky líbí), ale pokud bych teď potkal člověka, kterej si koupil i7 na hry a aby moh říkat jak má velký skóre v prime, tak by mi automaticky spad do kategorie namyšlenej blb.
[QUOTE=Logout;180762]Hele, hladasi, reknu Ti to jednoduse. Jestli chceš poradit, co je vhodný k čemu a co se vyplatí koupit, tak to Ti tady lidi poradili. Jestli chceš poradit, jak nejlíp machrovat, tak k tomu jsou jiná fóra, třeba bravo.cz apod.
PS: Vlastně jednu radu k tomu machrování ti dát můžu - teda jestli sneseš ostřejší tón. Neber to prosím ve zlym, je to opravdu myšlený spíš jako dobrá rada :-). Zcela chápu touhu mít to nej v počítači (mě se to taky líbí), ale pokud bych teď potkal člověka, kterej si koupil i7 na hry a aby moh říkat jak má velký skóre v prime, tak by mi automaticky spad do kategorie namyšlenej blb.[/QUOTE]
1. Co je to Prime?
2. Tohle tema se divne vyvinulo, ptal jsem se na pripominky k sestave a prisly jen samy core i7 je blbej a navrhy na novou sestavu, proto zustanu u toho, co jsem na zacatku napsal a myslim, ze budu spokojenej.
Na grafiku hry nema ani procesor vliv (ne, ze me ukamenujete, ze nevim, co dela a ze sem pisu kraviny, protoze moc dobre vim, co dela), ten dela jen to, co ve hre nevidime, ani nak extra nevnimame, proto rikam core i7-940. Takze nevidim duvod, proc by nemohl byt na hry... Dela to ta cena? Zrejme ano.............
PS: Vlastně jednu radu k tomu machrování ti dát můžu - teda jestli sneseš ostřejší tón. Neber to prosím ve zlym, je to opravdu myšlený spíš jako dobrá rada :-). Zcela chápu touhu mít to nej v počítači (mě se to taky líbí), ale pokud bych teď potkal člověka, kterej si koupil i7 na hry a aby moh říkat jak má velký skóre v prime, tak by mi automaticky spad do kategorie namyšlenej blb.[/QUOTE]
1. Co je to Prime?
2. Tohle tema se divne vyvinulo, ptal jsem se na pripominky k sestave a prisly jen samy core i7 je blbej a navrhy na novou sestavu, proto zustanu u toho, co jsem na zacatku napsal a myslim, ze budu spokojenej.
Na grafiku hry nema ani procesor vliv (ne, ze me ukamenujete, ze nevim, co dela a ze sem pisu kraviny, protoze moc dobre vim, co dela), ten dela jen to, co ve hre nevidime, ani nak extra nevnimame, proto rikam core i7-940. Takze nevidim duvod, proc by nemohl byt na hry... Dela to ta cena? Zrejme ano.............
[quote=hladas94;180776]
Na grafiku hry nema ani procesor vliv (ne, ze me ukamenujete, ze nevim, co dela a ze sem pisu kraviny, protoze moc dobre vim, co dela), ten dela jen to, co ve hre nevidime, ani nak extra nevnimame, proto rikam core i7-940. Takze nevidim duvod, proc by nemohl byt na hry... Dela to ta cena? Zrejme ano.............[/quote]
i7 Core není blbej, to tu nikdo neřekl... Ano. Dělá to ta cena...
Ber to tak, že mi tu nejsme banda obchodníků, co se ti snaží nacpat to nejdražší, bez ohledu na to, jestli je to taky nejvýhodnější. My z toho nic nemáme. Jen ti navrhujeme lepší řešení. A C2D je lepší řešení.
Naposledy - i7 je na hry. Je lepší na hry. Ovšem nárůst výkonu proti C2D naprosto neodpovídá nárůstu ceny. Ale jsou to tvoje peníze... Pošli mi adresu a datum, až zas budeš vyhazovat peníze z okna, budu tam.;)
Na grafiku hry nema ani procesor vliv (ne, ze me ukamenujete, ze nevim, co dela a ze sem pisu kraviny, protoze moc dobre vim, co dela), ten dela jen to, co ve hre nevidime, ani nak extra nevnimame, proto rikam core i7-940. Takze nevidim duvod, proc by nemohl byt na hry... Dela to ta cena? Zrejme ano.............[/quote]
i7 Core není blbej, to tu nikdo neřekl... Ano. Dělá to ta cena...
Ber to tak, že mi tu nejsme banda obchodníků, co se ti snaží nacpat to nejdražší, bez ohledu na to, jestli je to taky nejvýhodnější. My z toho nic nemáme. Jen ti navrhujeme lepší řešení. A C2D je lepší řešení.
Naposledy - i7 je na hry. Je lepší na hry. Ovšem nárůst výkonu proti C2D naprosto neodpovídá nárůstu ceny. Ale jsou to tvoje peníze... Pošli mi adresu a datum, až zas budeš vyhazovat peníze z okna, budu tam.;)
Prime je nástroj na měření rychlosti procesoru v (tuším) float point výpočtech.
Kdyby ses zeptal na automobilovym fóru, že chceš koupit nový auto, abys moh jezdit o výkendu do teska na nákupy a jestli je to porsche dobrý, co myslíš, že by ti řekli? Prostě žádnej rozumnej člověk Ti dneska neřekne, že je rozumnej nápad vrážet tolik peněz do počítače, jen aby si moh nosit nos nahoru, že máš nehalem (i7). Psal jsi, že chceš vědět, co si o tý sestavě myslíme - tak jsme Ti to prostě napsali. Obávám se, že málo lidí bude ochotnejch participovat na vytváření takto špatný (naprosto neodpovídají využití a tedy předražený) sestavě.
Co se týče spokojenosti, tak spokojenej určitě budeš - ale to bys byl i s e8400, který je o deset litrů levnější. Nejspokojenější bude ovšem Intel, že se mu podařilo chytit dalšího ... na nálepku hiend.
PS: A s prosbou o adresu a datum se připojuju k deeeanovi.
Kdyby ses zeptal na automobilovym fóru, že chceš koupit nový auto, abys moh jezdit o výkendu do teska na nákupy a jestli je to porsche dobrý, co myslíš, že by ti řekli? Prostě žádnej rozumnej člověk Ti dneska neřekne, že je rozumnej nápad vrážet tolik peněz do počítače, jen aby si moh nosit nos nahoru, že máš nehalem (i7). Psal jsi, že chceš vědět, co si o tý sestavě myslíme - tak jsme Ti to prostě napsali. Obávám se, že málo lidí bude ochotnejch participovat na vytváření takto špatný (naprosto neodpovídají využití a tedy předražený) sestavě.
Co se týče spokojenosti, tak spokojenej určitě budeš - ale to bys byl i s e8400, který je o deset litrů levnější. Nejspokojenější bude ovšem Intel, že se mu podařilo chytit dalšího ... na nálepku hiend.
PS: A s prosbou o adresu a datum se připojuju k deeeanovi.
Omlouvám se těm, koho jsem naštval, už jsem se z toho i7 vyspal, nějak mi to vlezlo na mozek.
Libí? - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Libí? - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jak to tu znám, moc lidí jsi nenaštval...;) Tady je celkem pohoda a navíc nejsi první, koho chytil Nehalem (a kdo si ho může dovolit).
K tomu košíku - já bych řekl z bláta do louže...:mistake. Za ty peníze bych to už radši nechal na tom i7, protože je výkonnější a perspektivnější. Máš desku dražší než grafárnu...:runaway. Ty prostě chceš utratit 30k a víc...
Jestli chceš mít na zdi zarámovanou fakturu s touhle cifrou, ať je to taky k***a vidět, né? Prostě pořiď výkonnou sestavu za rozumnou cenu a osaď jí třeba do akrylátový skříně s osvětlením a pěkným vodníkem...
Třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], s [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Je tam to, co maj na Alfě. Akrylátová skříň by se musela brát jinde http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Acrylic/Acrylic.htm a s tou vodou ti tu taky někdo poradí...Stále platí, že ten vodník, pokud nebudeš taktovat (a hodně), je ti stejně jako Nehalem nanic. Tuhle sestavu bez problémů uchladíš vzduchem. Ale aspoň bude vidět, do čeho jsi ty prachy vrazil a bude to vypadat mazaně.:D
Čtyři jádra neznamenají dvakrát víc výkonu než dvě. Aplikace musí umět víc jader využít. Stejně ti naprosto drtivá většina her zaměstná jen jedno až dvě jádra a pak je rozdíl ve výkonu o taktech. Ještě se tam dá nacpat E8600, ale tam IMHO platí zase to o nepoměru v rozdílu ceny a výkonu. Ale zase bys mohl říkat, že máš nejvýkonnější dvoujádro...;).
No, popřemejšlej...;)
K tomu košíku - já bych řekl z bláta do louže...:mistake. Za ty peníze bych to už radši nechal na tom i7, protože je výkonnější a perspektivnější. Máš desku dražší než grafárnu...:runaway. Ty prostě chceš utratit 30k a víc...
Jestli chceš mít na zdi zarámovanou fakturu s touhle cifrou, ať je to taky k***a vidět, né? Prostě pořiď výkonnou sestavu za rozumnou cenu a osaď jí třeba do akrylátový skříně s osvětlením a pěkným vodníkem...
Třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], s [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Je tam to, co maj na Alfě. Akrylátová skříň by se musela brát jinde http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Acrylic/Acrylic.htm a s tou vodou ti tu taky někdo poradí...Stále platí, že ten vodník, pokud nebudeš taktovat (a hodně), je ti stejně jako Nehalem nanic. Tuhle sestavu bez problémů uchladíš vzduchem. Ale aspoň bude vidět, do čeho jsi ty prachy vrazil a bude to vypadat mazaně.:D
Čtyři jádra neznamenají dvakrát víc výkonu než dvě. Aplikace musí umět víc jader využít. Stejně ti naprosto drtivá většina her zaměstná jen jedno až dvě jádra a pak je rozdíl ve výkonu o taktech. Ještě se tam dá nacpat E8600, ale tam IMHO platí zase to o nepoměru v rozdílu ceny a výkonu. Ale zase bys mohl říkat, že máš nejvýkonnější dvoujádro...;).
No, popřemejšlej...;)
jestli mohu přispět se svou trochou do mlýna tak být tebou počkal bych ještě nějaký čas až se prodej i7 rozjede na plný otáčky, teď sou to spíš jenom fajnšmekrovský kousky opravdu jen na machrování nebo pro lidi co to skutečně využijí a i desky jsou poměrně drahý (aspoň ty co stojí za to). Dle mého soudu je to ovšem logický přestup, neboť soc. 775 už brzo půjde do kytek. Sice by třeba stačil C2Q, ale je to přeci jenom pořád postavené na "staré" platformě-v tom budou snad všichni za jedno, ikdyž výkon současných procesorů je plně dostačující. Takže být tebou to vydržím a počkám. Já osobně na upgread čekám taky, počkám až co bude zač ten windows 7 a pak to vemu komplet na 1366. A jakou GK?Samozrejem ATI! Ale mé názory jsou jen přitakáváním již zobrazeným odpovědím. Prostě počkej, mohl bys ušetřit nemálo tisícikorun a ty investovat třeba do pořádný case od Lian-li...k tomu tvému košíku:ASUS Rampage Extreme je určitě téměř to nejlepší, odpověz si ale sám na otázku jestli si domu koupíš tekutej dusík a budeš na tom makat nebo jestli to máš jen na vytahování, kup si něco normálního pro normální uživatele a radši nějakou/é GK ve SLI nebo X2, Můžeš si vybrat, buď za ty peníze postavíš "dělo" počítač na platformě 775 nebo budeš mít NEHALEM, kterej stejně nevyužiješ a za rok to už HIGHEND nebude (teď si budu možná trochu protiřečit, ale bral bych tu první možnost-ušetřil bych na desce a připlatil za grafiku, to vše na 775 nebo počkej, řekni taťkovi ať ti dá peníze na konto nebo pod polštář až se rozjede prodej i7...)
Anobu buď rozumnej :-)
DDR3 paměti stojej 5000 a jsou výkonem zhruba 5% nad DDR2. Tak kup nějaký osvědčený DDR2 paměti a slušnou desku (třeba gigabyte P45-DS4 nebo DS5 - druhá jmenovaná má smysl, pokud bys plánoval mít víc disků) a nějakej rozumnej procesor, třeba e8400. Zbytek peněz si buď schovej (na byt, auto, příští upgrade), nebo to vraž do něčeho, kde to má smysl. Třeba mě napadá dobrej monitor, kvalitní zvukovka + repráky (jestli máš teda dobrý uši, jinak integrovaná stačí, další pevný disky na zálohování dat.
Pokud bys trval na čtyřjádru, tak už se IMHO vyplatí i7 920 a nějaká levnější deska, třeba
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale i to se mi zdá jako vyhozený peníze, jen jich je míň (a oproti C2Q už to moc velkej rozdíl není).
No a samozřejmě, když počkáš půl roku, tak budou ceny jinde, teď je to novinka a teda dost nevýhodná koupě....
DDR3 paměti stojej 5000 a jsou výkonem zhruba 5% nad DDR2. Tak kup nějaký osvědčený DDR2 paměti a slušnou desku (třeba gigabyte P45-DS4 nebo DS5 - druhá jmenovaná má smysl, pokud bys plánoval mít víc disků) a nějakej rozumnej procesor, třeba e8400. Zbytek peněz si buď schovej (na byt, auto, příští upgrade), nebo to vraž do něčeho, kde to má smysl. Třeba mě napadá dobrej monitor, kvalitní zvukovka + repráky (jestli máš teda dobrý uši, jinak integrovaná stačí, další pevný disky na zálohování dat.
Pokud bys trval na čtyřjádru, tak už se IMHO vyplatí i7 920 a nějaká levnější deska, třeba
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale i to se mi zdá jako vyhozený peníze, jen jich je míň (a oproti C2Q už to moc velkej rozdíl není).
No a samozřejmě, když počkáš půl roku, tak budou ceny jinde, teď je to novinka a teda dost nevýhodná koupě....