Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: AthlonXP3000+ barton teplota

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Dneska sem si koupil
    Athlon XP3000+ s jadrem Barton do Socketu A, bezi v pohode, jenze me trosku zarazila ta teplota. Program MSI PC Alert4 ukazuje pri odpocinku ve Windows 57-60 stupnu a pri zatezi i pres 70! To mi prijde dost nebo tyhle modely tolik topi? Mam k tomu dost masivni chladic i vetrak - Primecooler HyperCool I. Jen me napadlo jestli sem tam nedal moc nebo malo pasty, nemam s tim moc zkusenosti. V bedne me uklizeno dost takze pruchodu vzduchu by to branit nemelo. Nicmene v bedne chladic nemam, jen na grafarne a na CPU. Jeste me napadlo jestli to taky nemuze byt tim, ze vrsek toho Primecooleru na CPU je asi jen 1-2cm pod okrajem zdroje? Kazdopadne mam zrovna zdoj ktery ma obrovsky chladic pres celou stranu zdroju na te strane kde je to cpu, takze to ten vzduh taha skrz zdroj ven. Predtim jsem mel XP2000+ a v klidu mel asi 52, coz je rozdil 8 stupnu a to sem cekal ze tenhle bude topit min kdyz to je Barton a tamted Thoroughbred-B. Dokaze mi nekdo poradit popr. nastinit nejake levne tipy? Muze to byt to pastou? (kor kdyz XP2000+ byl chladnejsi). Kolik by ji tam spravne melo byt? Diky!!
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 22-05-2009 v 20:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Myslím, že maximální únosná teplota jde k 80°C, ale i tak mi to příjde dost. Já mám na svém bartonovi 52°C při burn.

    Pasty se dává tak akorát, to znamená moc škodí i málo škodí, ideální je ji rozetřít žiletkou na tenkou vrstvičku (pozor na můstky). Zkontroluj, jaké tam pouštíš napětí... btw, jak dostáváš vzduch do case? Máš tam nějaký ventilátor in nebo otevřenou bočnici? Pokud ani jedno mohl by tam vznikat mírný podtlak a ventilátor ve zdroji by nemusel to teplo všechno vytáhnout ven
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zdroj máš asi na výšku a překáží u CPU. Navíc v horní části bedny asi nemáš odfuk horkého vzduchu.. zdroj toho moc nevytahne a tipuju že tam bude jak v sauně. Zkusil bych vyndat zdroj jestli to s teplotama zahejbe. Já kuli špatné pozici zdroje (na výšku, nad základní deskou) kupoval novou case..
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 14-06-2006 v 17:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    No jo, presne tak to v ty bedne mam a myslim ze tady je ten problem... Navic do ni ani nemuzu dat pridavnej vetrak protoze neni kam! Prijde mi jak ty dva vetraky foukaj presne nad sebou ze misto aby ten vzduch sel zdrojem ven, tak se tam mlati. Tu pastu jsem ocistil a nanesl znova a teplota je skoro stejna takze tim to nebude. Myslite ze jedinym resenim je opravdu vymena case? Btw s tim napetim... Jak to mam zkontrolovat a jaka hodnota je spravna? Pripadne pomuze treba to napeti snizit aby klesla i teplota? Mam to teda zkusit nastavovat niz dokud to bude stabilni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Mno ono totiz ikdyz mam sundanou tu bocnici tak PC Alert4 hlasi teplotu systemu 42 stupnu, coz je urcite hrozne moc ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    A taky kdyz dam ruku dozadu ke zdroji tak to moc ven nejde..../
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Nejlepší by bylo foto, ať je vidět, jak to tam máš. Napětí by se mělo pohybovat od cca 1,6V do 1,8V(!!! průrazné napětí). Samozřejmě, čím nižší, tím lepší, ale jak říkals, bacha na stabilitu. Jinak je vhodné mt ventilátor vpředu dole, co ti saje vzduch do case a jeden vzadu nahoře, co jej tahá teplý ven, případně tenel na CPU (ale to není netné...). Nahodě foto, případně screen z cpu-z
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Mno hehe... sem si postavil takovej ten pokojovej ventilator, co sem mel v satne, dal sem ho vedle bedny kde nemam ted bocnici, nasmeroval ho zepredu dozadu a teplota behem 3 minut klesla jak svine: System 28 (predtim 42), cpu 46 (predtim 56) a porad to klesa! Takze to musi byt vetranim v bedne. Kazdopadne ja mam tak blbou bednu, ze vepredu sice je misto na vetrak, ale ten plastovej kryt je v celku! A v zadu misto ani neni, je tam zdroj a hned pod nim jakoby zacinaj karty.. Je v prdeli ze sem si dneska ten procesor koupil a ted asi dlouho nebudu mit na novej case.. a tenhle vetrak tam potom mit nemuzu, navic sem ho pustil a procistilo mi to komp od prachu tak, ze ho ted mam vsude po pokoji v plicich... Je to vetrak o prumery vetsim nez je vyska te bedny)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Mno jinak ja ti to klidne vyfotim ale jak tu fotku mam poslat? musim nekam nahrat? nebo nemas icq? nebo aspon mail. S tim napajenim: podle PCAlerta je 1,65, muzu ho teda snizit v BIOSU? Jinak ta teplota se zastavila na 44 cpu a 27 system, to uz je lepsi!! Ale stejne to neni tak malo na to jakej tam fuci vetrak ne? Proste to kazi ta case s tim zdrojem nalepenym primo nad procesorem... takhle nefuguje poradne ani jeden vetrak shit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Tyhle teploty už jsou mnohem lepší... Obrázek uploadni na http://www.imageshack.us/ , tam ti vyjedou tři řádky, obsah toho prostředního by měl být tak akorát do fóra (vypadá myslím [img]blabla[/img]). Jinak case bez zdroje s otvory pro ventilátor najdeš všude, nejlevně jsem viděl 3SSystem za 950,- a ModeCom za 650,-. Alespoň vidíš, že i blbé proudění vzduchu v case má svůj význam
    Napětí nech jak je...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    To jo na jednu stranu dobra zprava, ale zase me stve ze to neni jen teplovodivou pastou... Sem zkousel s tim velkym vetrakem pri zatezi (hral sem TES IV Oblivion) a i pri zatezi ta teplota byla jen 47 stupnu! To uz je dost fer ne? Mno jinak tady jsou 3 fotky: problem, reseni a detail na hranu zdroje a cpu pod nim, je to opravdu tak max 2cm, na fotce to zkresluje.







    Btw diky za tenhle link to se obcas hodi!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak to je skoro stejná bedna jako ta co jsem měnil já Jako dočasné řešení doporučuju vyndat zdroj a přesunout ho do přední části pod pevný disky. Buď volně loženej nebo pokud si s tim budeš chtít hrát tak nějak přidělat. Kabely by ti měly stačit. A dozadu do díry po zdroji se vejde 80 větrák, po drobné úpravě i dva. Jinak pokud nebudeš taktovat tak napětí můžeš zkusit na 1.6V ale s teplotou to nijak zásadně nehne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Tak ten case je prasárna , ten je snad děláný na pasivně chlazené CPU typu Pentium 166... Problém je, že ti zdroj odsavá vzduch z místa, kde by ho měl chladič CPU nasávat... takže tam vzniká bezvzdušný prostor a nechladí se nic. Zkus hodit ten zdroj dolů, jak říká speedsnail, a nebo našetři alespoň těch 1K a kup lepší case
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Ten case je opravdu prasarna, ale zase uz pred 5ti rokama byl levnej no..) Zkusim dneska vecer presunout ten zdroj a pak zacnu setrit na tu bednu. Btw Smeli ja chapu ze ten zdroj nasava vzduch a fouka ho ven skrz sebe, ale myslel sem ze i CPU ten vzduch nasava (jakoby ten teplej od chladice) a fouka ho ven, teda jakoby smerem do zdroje. Proto kdyz jsem ho tam daval tak sem si myslel jak to bude husty, takovy dvoji sani... mno a pekny hovno...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Ono drtivá většina vzduchových chladičů fouká vzduch na pasivní část, čímž jej ochlazuje (vyjímkou jsou některé heatpipe věže ap, ale to je jiná kategorie chladičů)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. problém s PC /Barton 2500/
    Od Leroj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 09:33
  2. Socket A a starší: AMD XP (barton) a dratkova metoda pretaktovani
    Od vohary v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 25-03-2007, 13:07