Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 27 z 27

Téma: AthlonXP3000+ barton teplota

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    No pokud se nemylim, tak teplota by v klidu nemela presahnout 45 stupnu, a to i kdyz je taktlej, obecne Bartony moc netopi. Kdyby to byl Asus deska tak bych rekl, zkontroluj si to nezavislym teplomerem, ale tohle se u MSI moc casto nestava. Jinak snese skoro 90 stupnu, ale ne dlouhodobe. Muzes znovu nasadit, pasty min nez moc a zkontroluj si kolik napeti poustis do CPU, to ma na teplotu primy vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Achomus
    No pokud se nemylim, tak teplota by v klidu nemela presahnout 45 stupnu, a to i kdyz je taktlej, obecne Bartony moc netopi. Kdyby to byl Asus deska tak bych rekl, zkontroluj si to nezavislym teplomerem, ale tohle se u MSI moc casto nestava. Jinak snese skoro 90 stupnu, ale ne dlouhodobe. Muzes znovu nasadit, pasty min nez moc a zkontroluj si kolik napeti poustis do CPU, to ma na teplotu primy vliv.

    Muhehe, moc netopí? S box chladičem v normálně větrané case má Barton tak 50-55°C (idle). Málokdo je provozuje např. jen pasivně chlazené, protože je těžké udržet nižší teplotu, zvláště po OC.

    jeho problém je myslím si celkem jasný, když ten cpu chladí prakticky jen pasiv...

    Edit: takže jsem hledal (spíše ověřoval) a max teplota pro Bartony je 85°C (die temperature), def napětí 1,65V a průrazné napětí (pro všechny AXP) je 1,8V
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 15-06-2006 v 15:13
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    S tím průrazným napětím bych to neviděl tak žhavě. Sám jsem provozoval XP1700+ na 2200Mhz při 1,85V. Teplota ale nepřesáhla cca 55 stupňů. Obecně platí že hodnota průrazného napětí se snižuje s rostoucí teplotou.. Tzn třeba při těch 85°C je 1,85V konečná.. ale při 55°C je riziko nesrovnatelně menší. Btw s vodním chlazením se dá provozovat i při napětí přez 1,9V. Pokud je teplota řekněme do 35-40°C.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Uf lidi husty sem rad ze se to takhle probralo, hned o tom vim o dost vic.. hehe! No kazdopadne ja ted prisel zkalenej domu, je jedenact a nemam chut to moc resit, ted tu mam postavanej ten velkej vetrak a i pri zatezi sem na 50 stupnich max! Zejtra to zkusim. Diky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    No! Tak sem se pokusil dat ten zdroj pod ty pevny disk, ale ATX kabel od MB tam nedosahne... Takze jsem ho dal teda dolu, ale jako pod karty. A na to miste kde byl jsem dal vetrak ze staryho zdroje. A sem na stalych 43 stupnich procesoru pri klidu ve Win. To uz je pekny ne? Ale ma to hroznej hacek, ted zdroj nejde posunout dovnitr ty bedny jak je dole, takze tam nemuzu dat bocnici a dat si ho ke stolu. Ale mel jsem jeste napad ze bych si tu bednu mohl upravit - zvysit ten strop a nekam tam nad procesor pridelat ten zdroj, akorat by to asi bylo dost narocny, spis si koupim novej case no.. zatim to budu mit takhle nez nasetrim
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    No a tady to mate na fotce) :
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    No ten novy case by to chtelo urcite... Pokud nemas moc penez tak urcite vyborne poslouzi treba tento:
    Foxconn CASE stříbrno/černý TLA-570A - bez zdroje
    Da se sehnat za cenu pod 600,- (bez zdroje samozrejme) a je fakt dobry a ma dokonce wind tunel a v zadni casti uz nainstalovany 80x80mm ventilator a taky bezsroubkove uchyceni karet, disku a mechanik. Jedine minus snad ze nema restart. Jinak naprosta spokojenost. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    Citace Původně odesláno od first.indian
    No ten novy case by to chtelo urcite... Pokud nemas moc penez tak urcite vyborne poslouzi treba tento:
    Foxconn CASE stříbrno/černý TLA-570A - bez zdroje
    Da se sehnat za cenu pod 600,- (bez zdroje samozrejme) a je fakt dobry a ma dokonce wind tunel a v zadni casti uz nainstalovany 80x80mm ventilator a taky bezsroubkove uchyceni karet, disku a mechanik. Jedine minus snad ze nema restart. Jinak naprosta spokojenost. :-)
    já bych si koupil spíš něco co má vzadu 120ku fan
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Můžu vědět, proč vytahujete měsíc starý a vyřešený dred? Lidi, sakra neštvěte mě, to vám z toho vedra přeskočilo? Limoto...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    sak ta skrina to je hotový průser... normalne bartony maju okolo 55°C-59°C pri burn... tak bud ta doska zle merá alebo skrina je prilis "slim" samoz. tiez moze byt na chybe aj pasta... tusim celeronD na 3.33 GHz BOX ma max. teplotu v prime 60°C samozrejme s kua dobrou vzduchotechnikou... a ten barton rozhodne topi menej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Můžu vědět, proč vytahujete měsíc starý a vyřešený dred? Lidi, sakra neštvěte mě, to vám z toho vedra přeskočilo? Limoto...
    on to tady oživil a jelikož já se nedívám kdy to bylo založený tak jsem odpověděl
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Kdyby jste pořádně četly, zjistíte, že uživatel problém vyřešil a spoří na novou case! Pls. lock
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. problém s PC /Barton 2500/
    Od Leroj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 09:33
  2. Socket A a starší: AMD XP (barton) a dratkova metoda pretaktovani
    Od vohary v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 25-03-2007, 13:07