Vypínání při hrách..:(
Zdravim.Mam snad menší problém.Když hraju náký novější hry po cca. 20 minutach se mi vypne komp.Měl jsem tam desku od Gigabite a to se vypinalo hned po 2 minutach.Dal jsem tam asusku a buď to neudělá vůbec nebo se vypne po tech 20min.Dělá to Far Cry2.Call of Duty 5 Občas to udělá u red alert 3.Myslím si,že to může být přehřátí systému.On se PC doslova nevyplne,jen monitor začne nahlas chroupat HDD a na LCD bliká modrá ledka.Tak rychle vyndám bočnici sáhnu na chipset desky a neudržim na něm ruku (Ale,koupil jsem novou grafiku a je tak dlouha,že zasahuje až do toho chipsetu na desce,tuto desku mam celkem dlouho a u stary grafiky to nedelala) Nebo mě napadlo,že to může být tim,že to dělá častějc když dám 1680x1050 vše extra a vypne se rychlejc (FPS kolem 100 u COD5,FC 30).Procesor má těch 30 a grafika do 50.Bedna je celá dirkovaná,ale bez jakého koliv větráku.Sestava je - ATi RADEON X1950 PRO 512 MB
AMD ATHLON 3400+ 2,4Mhz
1024 MB RAM
ASUS K8N
AMD ATHLON 3400+ 2,4Mhz
1024 MB RAM
ASUS K8N
[QUOTE=Salamander;181568]co mas za zdroj, nebylo by foto otevrene skrine ?[/QUOTE]
Kam ti mam hodit ty fotky
Kam ti mam hodit ty fotky
[QUOTE=SamecP;181570]Nemáš odkaz na ten zdroj?Přesně typ.[/QUOTE]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
:D nevim kam,hele dal sem si je docasne na lide.cz v profilu dalsi foto- http://www.lide.cz/jamalleeek
[QUOTE=mstejska;181573]Tady vyber tlacitko "pokrocilou editaci" a tam se daji pridat obrazky[/QUOTE]
pozde,ale pro priste:) sem novacek no :-)
pozde,ale pro priste:) sem novacek no :-)
já bych to viděl opravdu na přehřátí systému!Co OC?Bylo neco? Zkus treba pres EVEREST zjistit aspon orientacni teploty abysme meli nejaka data a z ceho vychazet. Pak ti muzeme poradit dal. Bude asi potreba lepe chladit vsechny "topici" komponenty...Jakej mas chladic na CPU?Original?A pocitam ze na te ATIně mas stock chladic porad od ATI s tim miniaturnim vetrackem co?Ja si pamatuju doby, kdy moje x1650 topila jeste k 90+°C. Dneska vyjde pro tebe nejlevněji (s ohledem na sestavu) asi produkt od AC - t.j. AC Accelero S1.rev.2 (357,-kč) a AC Freezer 64 pro/lp (360,-kč) na procesor. Ja tuhle společnost teda doporučuju vždycky protože sem 100% spokojenej, mám od nich všechno. Mě tohle systém dělal taky ale to sem to PŘE-přetaktoval...napiš a uvidí se
[QUOTE=xstreetfighter;181577]já bych to viděl opravdu na přehřátí systému!Co OC?Bylo neco? Zkus treba pres EVEREST zjistit aspon orientacni teploty abysme meli nejaka data a z ceho vychazet. Pak ti muzeme poradit dal. Bude asi potreba lepe chladit vsechny "topici" komponenty...Jakej mas chladic na CPU?Original?A pocitam ze na te ATIně mas stock chladic porad od ATI s tim miniaturnim vetrackem co?Ja si pamatuju doby, kdy moje x1650 topila jeste k 90+°C. Dneska vyjde pro tebe nejlevněji (s ohledem na sestavu) asi produkt od AC - t.j. AC Accelero S1.rev.2 (357,-kč) a AC Freezer 64 pro/lp (360,-kč) na procesor. Ja tuhle společnost teda doporučuju vždycky protože sem 100% spokojenej, mám od nich všechno. Mě tohle systém dělal taky ale to sem to PŘE-přetaktoval...napiš a uvidí se[/QUOTE]
Na VGA je sice základ,ale teplota 50 nepresahne a na prociku je novy chlazeni a na nom je 30max
Na VGA je sice základ,ale teplota 50 nepresahne a na prociku je novy chlazeni a na nom je 30max
[QUOTE=Jamall;181572][odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
600W zdroj za 965Kč?:rolleyes: To stojí průměrně kvalitní 400W zdroj.Vůbec bych se nedivil kdyby to bylo zdroje i kdyř je 4 dny starej.
600W zdroj za 965Kč?:rolleyes: To stojí průměrně kvalitní 400W zdroj.Vůbec bych se nedivil kdyby to bylo zdroje i kdyř je 4 dny starej.
[QUOTE=xstreetfighter;181577]já bych to viděl opravdu na přehřátí systému!Co OC?Bylo neco? Zkus treba pres EVEREST zjistit aspon orientacni teploty abysme meli nejaka data a z ceho vychazet. Pak ti muzeme poradit dal. Bude asi potreba lepe chladit vsechny "topici" komponenty...Jakej mas chladic na CPU?Original?A pocitam ze na te ATIně mas stock chladic porad od ATI s tim miniaturnim vetrackem co?Ja si pamatuju doby, kdy moje x1650 topila jeste k 90+°C. Dneska vyjde pro tebe nejlevněji (s ohledem na sestavu) asi produkt od AC - t.j. AC Accelero S1.rev.2 (357,-kč) a AC Freezer 64 pro/lp (360,-kč) na procesor. Ja tuhle společnost teda doporučuju vždycky protože sem 100% spokojenej, mám od nich všechno. Mě tohle systém dělal taky ale to sem to PŘE-přetaktoval...napiš a uvidí se[/QUOTE]
Nebo skusim tam dat k tomu chipsetu naky vetrak treba od staryho CPU a uvidime co to udela
Nebo skusim tam dat k tomu chipsetu naky vetrak treba od staryho CPU a uvidime co to udela
[QUOTE=SamecP;181581]600W zdroj za 965Kč?:rolleyes: To stojí průměrně kvalitní 400W zdroj.Vůbec bych se nedivil kdyby to bylo zdroje i kdyř je 4 dny starej.[/QUOTE]
Koukni na sestavu a myslim,ze ji to staci :-)
Koukni na sestavu a myslim,ze ji to staci :-)
[QUOTE=Janyk1;181583]1. číms to změřil?
2. 600W zdroj za 900Kč nebude žádná sláva, jakej je zbytek sestavy?[/QUOTE]
RivaTuner
HDD SATA BARRACUDA 160
Jinak sem tam vše napsal
2. 600W zdroj za 900Kč nebude žádná sláva, jakej je zbytek sestavy?[/QUOTE]
RivaTuner
HDD SATA BARRACUDA 160
Jinak sem tam vše napsal
[QUOTE=Jamall;181584]Koukni na sestavu a myslim,ze ji to staci :-)[/QUOTE]
Ono nejde jen o výkon,kterej už tak nebude nic moc,ale o kvalitu zpracování atd..Ten zdroj už může být z výroby požkozenej..
Ono nejde jen o výkon,kterej už tak nebude nic moc,ale o kvalitu zpracování atd..Ten zdroj už může být z výroby požkozenej..
[QUOTE=xstreetfighter;181585]AHA, a zdroj "nesmrdi"???[/QUOTE]
Ne,jede tak,jak má vse se zdá v pohodě..nejspis to bude teplota..obednal sem 250x250 vetrak a namontuju ho do skrine a myslim si ze to pojede
Ne,jede tak,jak má vse se zdá v pohodě..nejspis to bude teplota..obednal sem 250x250 vetrak a namontuju ho do skrine a myslim si ze to pojede
takže je předimenzovanej, to by mohl zvládnou, 600W šunt sestavu s tímto odběrem, to by měla být hračka.
EDIT: kam namontuješ ten 250mm FAN?
Aler imho se bude určitě přehřívat chipset (ale možná to není jedinej problém!)
EDIT: kam namontuješ ten 250mm FAN?
Aler imho se bude určitě přehřívat chipset (ale možná to není jedinej problém!)
[QUOTE=SamecP;181587]Ono nejde jen o výkon,kterej už tak nebude nic moc,ale o kvalitu zpracování atd..Ten zdroj už může být z výroby požkozenej..[/QUOTE]
Starej co tam byl,to delalo taky...zdroj vto nebude:)
Starej co tam byl,to delalo taky...zdroj vto nebude:)
[QUOTE=Janyk1;181589]takže je předimenzovanej, to by mohl zvládnou, 600W šunt sestavu s tímto odběrem, to by měla být hračka.
EDIT: kam namontuješ ten 250mm FAN?[/QUOTE]
Narvu ko do CNC naprogramuju a vyrizne to on :-)
EDIT: kam namontuješ ten 250mm FAN?[/QUOTE]
Narvu ko do CNC naprogramuju a vyrizne to on :-)
jeste me tak napada, jake mas "chlazeni" toho chipsetu?Je tam vetracek nebo pasiv?Jaka je teplota toho chipsetu? Neprijde Vám to tady fakt drsný?šel sem se jenom vychcat a už je tady HAFO jiných odpovědí, fakt drsnost. doporučil bych si přečíst pár článku o chalzení CASE v sekci chlazeni a vymyslet lepsi "koncepci" abys to jen tak nezbastlil narychlo...hm?
[QUOTE=xstreetfighter;181592]jeste me tak napada, jake mas "chlazeni" toho chipsetu?Je tam vetracek nebo pasiv?Jaka je teplota toho chipsetu? Neprijde Vám to tady fakt drsný?šel sem se jenom vychcat a už je tady HAFO jiných odpovědí, fakt drsnost. doporučil bych si přečíst pár článku o chalzení CASE v sekci chlazeni a vymyslet lepsi "koncepci" abys to jen tak nezbastlil narychlo...hm?[/QUOTE]
je tam pasiv,pekna sitka,ale vzhledem ke grafice tam zadnej jinej nenacpu
je tam pasiv,pekna sitka,ale vzhledem ke grafice tam zadnej jinej nenacpu
[QUOTE=Janyk1;181594]Jak tak koukám na ty fotky, ty tam kromě zdroje nemáš žádnej out-take FAN?[/QUOTE]
neni tam nic,nechtel sem mit z pc cirkus:) ale dam tam nejspis ctyry 80x80 co tu mam
neni tam nic,nechtel sem mit z pc cirkus:) ale dam tam nejspis ctyry 80x80 co tu mam
[QUOTE=Jamall;181595]neni tam nic,nechtel sem mit z pc cirkus:) ale dam tam nejspis ctyry 80x80 co tu mam[/QUOTE]
To bude pěkná turbína, lepší by bylo 2x 120.
A ta 250?
To bude pěkná turbína, lepší by bylo 2x 120.
A ta 250?
Jak tady někdo řekl,bude to ten chipset na ty základovce.Přiložim k němu ventilátor a připojim se do hry a uvidíme výsledek
[QUOTE=Jamall;181595]neni tam nic,nechtel sem mit z pc cirkus:) ale dam tam nejspis ctyry 80x80 co tu mam[/QUOTE]
Zalezi na tobe, ty 80mm budou asi stare a hlucne a jeste navic 4. Radeji tam dej jeden poradny tichy 120 mm ventilator.
Zalezi na tobe, ty 80mm budou asi stare a hlucne a jeste navic 4. Radeji tam dej jeden poradny tichy 120 mm ventilator.
Jo, ale imho bez out-take fanu ti bude horkej vzduch od chladiču jen kroužit v case a přes ten "jestli se tomu dá říct zdroj" to moc tahat nemůžeš vzhledem k jeho kvalitám:)
[QUOTE=mstejska;181598]Zalezi na tobe, ty 80mm budou asi stare a hlucne a jeste navic 4. Radeji tam dej jeden poradny tichy 120 mm ventilator.[/QUOTE]
Jo souhlas.Hoď tam Nexus,Airen nebo Noctuu :thumb
Jo souhlas.Hoď tam Nexus,Airen nebo Noctuu :thumb
[QUOTE=mstejska;181598]Zalezi na tobe, ty 80mm budou asi stare a hlucne a jeste navic 4. Radeji tam dej jeden poradny tichy 120 mm ventilator.[/QUOTE]
obědnán 250x250 mm
obědnán 250x250 mm
Taky jsem koukal na ty fotky (BTW, pěkná baba), tak jak už tu bylo napsáno, nic ti netahá teplej vzduch ven. Abych to shrnul: GPU hřeje vzduch, ten stoupá vzhůru, míchá se s teplým vzduchem z CPU a hurá do zdroje, který má IMHO problém uchladit sám sebe. Já bych tu teorii o příčině ve zdroji ještě nezavrhoval.... I když zdroj není pravá příčina. Jak už tu bylo napsáno, 120mm fan na out + tu 250mm turbínu:notsure jako in.
[QUOTE=deeean;181607]Taky jsem koukal na ty fotky (BTW, pěkná baba), tak jak už tu bylo napsáno, nic ti netahá teplej vzduch ven. Abych to shrnul: GPU hřeje vzduch, ten stoupá vzhůru, míchá se s teplým vzduchem z CPU a hurá do zdroje, který má IMHO problém uchladit sám sebe. Já bych tu teorii o příčině ve zdroji ještě nezavrhoval.... I když zdroj není pravá příčina. Jak už tu bylo napsáno, 120mm fan na out + tu 250mm turbínu:notsure jako in.[/QUOTE]Jasný,přimontuju na case zatim jednu 80tku at to trochu veme ven ten teplej vzduch nez prijde ten z czechu.(btw dík:))
[QUOTE=deeean;183941]A už je všechno v pořádku? Koukám, ten fan je na vrchu case?[/QUOTE]Jo na vrchu fouká ven a na zakladni desce je o hodně min stupnu
[QUOTE=deeean;183948]No tak hurá, ne?! Hlavně, aby ti to nepadalo při těch hrách...[/QUOTE]Nepadá,konečně už při volném čase si zapařim FarCry 2 a všem dík,kdo pomohl :)
Taky se mi kousal PC při TRS2006 po 2 minutách. Teploty jsem měla na HDD 66-74ˇC, ATI vařila na 99ˇC. Od doby co jsem do bedny strčila starý fén tak HDD má 36ˇC, ATI 68ˇC. Jen jsem trochu upravila ten fén. Odmontovala jsem z toho Topnou spirálku. Teď se mi to někdy kousne po 20-30 minutách, když v Editoru mapy natahuju dlouhou kolej nebo silnici. Ono se to nevypínalo a nevypíná, ale kousne. Přestanou se otáčet křivkový body a nedá se pohybovat v mapě. Setrvá na místě. Nejdou volby ani nejde vysunout -roletku- a upravenou mapu uložit. Musím vypnout vzadu na bedně. Čudlik vpředu nereaguje. Reset taky ne.