Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie

Zobrazit výsledky hlasování: Kontrolujete pravidelně stav vašeho disku?

Hlasujících
41. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • Ano, prakticky denně

    2 4.88%
  • Ano, alespoň jednou týdně

    8 19.51%
  • Ano, ale zcela nepravidelně

    24 58.54%
  • Ne, nikdy mě to ani nenapadlo

    7 17.07%
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 43

Téma: Kontrolujete zdraví svého disku?

  1. #16
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Tak jsem hodím také výpisy svých disků:
    1) výše zmiňovaný Seagate ST3320620AS
    http://www.hddstatus.com/hdrepshowre...ation=4C4A7F52
    2) dva roky starý Samsung SP1614C
    http://www.hddstatus.com/hdrepshowre...ation=4D6767BE
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    eraser

    Ten posledný link mi nejako nejde...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od eraser
    Ten posledný link mi nejako nejde...
    Tak snad...
    http://www.hddstatus.com/hdrepshowre...ation=318D3C3A
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    eraser

    Sakra, ten Samsung ruluje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    takže viz níže screeny... ten co má u všeho very good je pro data a je rok starej, ten co je na tom hůř je systémovej a 4 roky. oba seagate.
    P.S. co je to to "TA increase count"?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: disk.JPG 
Zobrazení: 116 
Velikost: 202.9 KB 
ID: 412   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: disk_sys.JPG 
Zobrazení: 103 
Velikost: 274.9 KB 
ID: 413  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od eraser
    Sakra, ten Samsung ruluje...
    Na to, že byl skoro dva roky systémovej, tak dobrý, ne? :-)
    Do všech sestav, ve kterých dostačují Samsungy kampacitou a výkonem, tak dávám výhradně je! Jsou to opravdu perfektní disky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od SmartMole
    Na to, že byl skoro dva roky systémovej, tak dobrý, ne? :-)
    Do všech sestav, ve kterých dostačují Samsungy kampacitou a výkonem, tak dávám výhradně je! Jsou to opravdu perfektní disky...
    Já se Samsungů trochu bojím. Jednou jsem za provozu klepnul do PC kde byl 320GB samsung a hned umřel... Kolegovi se stalo to samé se 160GB Samsungem... zkrátka si myslím, že jsou hodně náchylné na otřesy... Jinak ale vypadají jako opravdu zajímavé disky Jestli mi tenhle nový Seagate umře, možná ho zkusím
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    eraser

    Ja mám 300 GB Samsung v box-e, tak to ma trošku zarazilo, asi si budem dávať pozor, aby som do neho nebrnkol...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od eraser
    Ja mám 300 GB Samsung v box-e, tak to ma trošku zarazilo, asi si budem dávať pozor, aby som do neho nebrnkol...
    Do extrního boxu bych se nebál dát WD. Jednou jsem ho na nárazy dost brutálně testoval a byl jsem neskutečně překvapen co všechno vydržel... (proč jsem to dělal a jak raději jen jako SZ )
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Těžko říct, jestli stav svých disků kontroluji pravidelně. Stará se mi o ně daemon, který by mně v případě jakýchkoliv problémů poslal email. Osobně jejich stav kontroluji jen zřídka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od boboco
    Já se Samsungů trochu bojím. Jednou jsem za provozu klepnul do PC kde byl 320GB samsung a hned umřel... Kolegovi se stalo to samé se 160GB Samsungem... zkrátka si myslím, že jsou hodně náchylné na otřesy... Jinak ale vypadají jako opravdu zajímavé disky Jestli mi tenhle nový Seagate umře, možná ho zkusím
    No lidé si představují různé věci pod pojmem "brnknout"....kdo ví, jestli by podobně nedopadli jiné disky. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od SmartMole
    No lidé si představují různé věci pod pojmem "brnknout"....kdo ví, jestli by podobně nedopadli jiné disky. :-)
    Je tu kus od kusu, typ od typu... mě opravdu jednou moc překvapilo co vydrží WD... ale to je těžký, prakticky zkoušet odolnost disků je dost těžký, nefím jak to jinak porovnat... Zkušenosti mluví proti, ale nebál bych se v budoucnu Samsung zkusit Nemyslím, že jsou dnes na trhu nějaké disky, které bych vyloženě označil za "špatné"
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    18

    V níže uvedené sestavě mi nenabízí Speedfan info smart o pata disku Maxtor, jenž smart podporuje. V čem může být problém (bios?)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od O_t_i_k
    V níže uvedené sestavě mi nenabízí Speedfan info smart o pata disku Maxtor, jenž smart podporuje. V čem může být problém (bios?)?
    treba smart vyple v biosu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od O_t_i_k
    V níže uvedené sestavě mi nenabízí Speedfan info smart o pata disku Maxtor, jenž smart podporuje. V čem může být problém (bios?)?
    zřejmě řadič není SpeedFanem podporován. Tipuju, že máš desku s Intel chipsetem (i965/i945) a PATA diskem, viď? Bohužel, zřejmě asi nebudeš moct SpeedFan použít

    Citace Původně odesláno od mech13
    treba smart vyple v biosu?
    Tím to bohužel na 99% nebude, normálně to funguje i s vypnutým SMARTem v BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ukaž svého vodníka
    Od ales-van-prag v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-06-2014, 13:58
  2. Jak zjistit stav (zdraví) Hardwaru
    Od matata v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-07-2013, 16:25
  3. Jak často obměňujete HW svého PC?
    Od boboco v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 52
    Poslední příspěvek: 22-07-2012, 17:12
  4. Jakou myš máte u svého PC?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 21-07-2011, 13:06