Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 84

Téma: Pomoc s FSB + sestava k posouzení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    42

    Zdravím všechny, už je to přes pět let, co jsem naposledy skládal počítač a tak nějak jsem zjistil, že už nejsem takový odborník na HW jako tomu bývalo dřív Zarazil mě hlavně údaj o FSB u desky a procesoru:

    Deska MB MSI KA780G / AMD780G+SB700 / 3xPCI / AM2+
    http://www.mironet.cz/DetailPage.asp?DPG=87463
    uvádí: systémová sběrnice (MHz) AM2 800/1000 (HT1.0) AM2+ 2600 (HT3.0)

    Procesor AMD Phenom X4 Quad Core 9950 Black Edition / 2.6 GHz / 140W / Box / AM2+
    http://www.mironet.cz/DetailPage.asp?DPG=85773
    uvádí: Sběrnice (MHz) 3600

    Můžete mě prosím někdo krátce zasvětit do toho jak to s FSB funguje? Trošku mě to zmátlo, předpokládal bych, že na desce by měla být stejná nebo vyšší frekvence jako na procesoru

    Jinak celá sestava k posouzení:

    CASE - Acutake ACU-Target (ROHS version)
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49406

    Zdroj - HEDY PP550FCA 550W
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60059

    Deska - MicroStar KA780G - AMD 780G
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60360

    Procík - AMD Phenom X4 9950 Black Edition
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60010

    paměti - A-Data DIMM 4096MB DDR II 1066MHz
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57682

    Grafika - Microstar R4870-T2D1G-OC, PCI-E
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60119

    Disk - Seagate/Maxtor DiamondMax 22 STM3500320AS 500GB
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56889

    DVD - Samsung SH-S223F
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55727

    Klávesnice - Logitech Cordless Desktop Wave, CZ
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48204

    Vybrat klávesnici byla bitva, nutně potřebuju klávesnici s velkým Entrem (prostě zvyk) a u myši jsem nenašel jaký má dpi, ale výrobce uvádí že je až 4x citlivější než běžné myši, tak snad vysoký :P

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    je nějaký speciální důvod pro AMD? Jaká je max cena? Bude OC?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    je nějaký speciální důvod pro AMD? Jaká je max cena? Bude OC?
    AMD volím ze zkušenností, měl jsem 2x sestavu Intel, 1x sestavu AMD, 1xnotebook Intel a jediný co běží pořádně bez problémů mi přijde to AMDčko. Další důvody pro AMD nemám. S OC nepočítám a cenová relace 21k, tak jak to teď je. Šel bych i klidně malinko výš, kdyby to mělo opodstatněný důvod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    chybí zde nejdůležitější údaj a to, k čemu bude PC určeno/využíváno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od Razi3L Zobrazit příspěvek
    chybí zde nejdůležitější údaj a to, k čemu bude PC určeno/využíváno.
    No normální domácí počítač, homeOffice, multimédia a nějaký ty hry, to už asi vyplývá z tý specifikace a ceny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Tam jsem se díval, díky. Inspiraci nepotřebuju, spíš názor odborníka a hlavně o tom FSB.

    Tady jsem dokonce vyhrabal další specifikaci k tý desce - FSB: 5200MTs AM2+ CPU podporuje HyperTransport 3.0
    aby se ve všech těch údajích čer vyznal
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Kupovat AMD CPU drazsi jak 1500 je neekonomicke. Od intelu dostanes za stejne penize vyssi vykon.
    A AMD desky nemaji FSB. To co tam psali jsou marketingove zvasty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Kupovat AMD CPU drazsi jak 1500 je neekonomicke. Od intelu dostanes za stejne penize vyssi vykon.
    A AMD desky nemaji FSB. To co tam psali jsou marketingove zvasty.
    Máte nějaký link opodstatňující tuto hypotézu? Boj mezi AMD a Intelem je věčný, každý umí říct, kup si Intel, stejně tak jako kup si AMD. Mně osobně je to jedno, hledám co nejvíce informací.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Intel je opravdu na stejný frekvenci výkonější než AMD, ale taky je obecně dražší....

    Pokus se taktuje, tak je ještě možný trochu uvažovat o AMD. Pokud ne, je lepší Intel
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Intel je opravdu na stejný frekvenci výkonější než AMD, ale taky je obecně dražší....

    Pokus se taktuje, tak je ještě možný trochu uvažovat o AMD. Pokud ne, je lepší Intel
    Myslis to vazne? Doted jsem zil v predstave ze intel pretaktnes mnohem vyse a lepe nez AMD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    podivej se na tuhle sestavu:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...3M01J2X01ETT01

    k té tvojí:
    CPU - když už quad, tak intel - kvůli spotřebě a i výkonu (ale na tvoje využití bude E8400 až až a má i rezervu na OC) a ještě jsi zapomněl na lepší chladič
    GPU - je ok, jen to chce vyměnit chlazení za Accelero
    HDD - daleko lepší jsou 640GB verze, jak cenově, tak výkonem
    skříň - takový hardware dávat do skříně za 600,- je hrozná představa (a hlučná představa). Ta Yeong Yang je o hodně lepší skříň
    RAM - 1066Mhz je zbytečnost - bohatě stačí 4GB 800Mhz, které jsou o 800,- levnější - beztak výkon PC s 1066MHz a 800Mhz se prakticky nedá poznat
    Zdroj to chce kvalitní - buď Enermax nebo Corsair

    napiš sem jaký máš ještě monitor
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    u AMD ti staci hlidat aby mela deska a proceosor stejny socket, AMD to ma tusim nejak podle HT (HyperTransport = nahrada FSB) odskalovano, ale nic cim by se clovek mel zabyvat. pokud chces totalni jistotu, mrkni na stranky vyrobce desky do CPU support listu

    //jinak obecne: HT ma hodne vysokou propustnost, takze prakticky nikdy neni omezeni, proste se o to nemusis starat

    btw to ze chces teda AMD misto vyhodnejsiho intela bych teda jeste nejak bral, jo mas halt takovy a makovy zkusenosti, ale ten zdroj bych fakt neriskoval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    42

    Popídím se ještě po těch procesorech, díky. Co se týče skříně, mně je to uplně jedno, bude stát v rohu na zemi a žádný vychytávky nepotřebuju, proto jsem šel po levný, to mě nenapadlo, že levná case bude dělat rámus. Jinak proč hodně lidí proklamuje zdroje Corsair, opravdu stojí investovat 2x tolik ve jménu značky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    42

    Jo ten monitor: 19" LCD HP w1907v
    Třeba tady: http://www.elektro-1.cz/19-lcd-hp-pa.../lcd-monitory/
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Posouzení univerzální PC sestava domů (hry, film, kancelář)
    Od miraart v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-06-2011, 19:18
  2. Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 07-06-2008, 22:05
  3. K posouzení sestava do 30tis. vč DPH
    Od blackcat13 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 11-09-2007, 15:40
  4. PC sestava, posouzení + výběr MB
    Od Smeli v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 20-07-2006, 21:48