Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 28 z 28

Téma: Komplet nová sestava

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Yossik
    OK ...ty dve GB RAM jsem tedy doplnil do sestavy. Jeste k tem Raid diskum...mne se tech 30% opravdu zamlouva a argument salata, ze za 1500,- je to vyhodna koupe beru, ale mam dotaz, obvykle jednou za dva mesice reinstalnu OS...jde na tech dvou RAID discích udelat nejaka partitiuon, kde by byl jen OS a tudiz dat by se reinstalace nedotkla? Mam totiz obvykle na disku Futuramu, Red dwarf, Black Books, PB, LOST atp a predstava ze bych tam musel po kazde reinstalaci vsechno znova tahat, me prilis nelaka.
    tak se praskni pres kapsu a na system vem 36GB raptora a zbytek bud velke disk nebo treba ten raid
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček Avatar uživatele Yossik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od mech13
    tak se praskni pres kapsu a na system vem 36GB raptora a zbytek bud velke disk nebo treba ten raid
    Dik za tip, ale na system budu potrebovat vic nez 36 GB (kolik si asi vezmou W-Vista), takze tohle budu muset nejspis resit partitionem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Yossik
    Dik za tip, ale na system budu potrebovat vic nez 36 GB (kolik si asi vezmou W-Vista), takze tohle budu muset nejspis resit partitionem.
    raptor se dela i 74 a 150GB, ale ty uz jsou cenou zas nekde jinde...
    jinak vista si vezna tak 10, kdyz do toho narves programy tak si na 15-20 a porad mas rezervu. ja doted mel na XP 15GB oddil a stacil...
    pokud vis jista ze 36GB je malo, tak ten oddil na raidu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček Avatar uživatele salatnet
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Yossik
    OK ...ty dve GB RAM jsem tedy doplnil do sestavy. Jeste k tem Raid diskum...mne se tech 30% opravdu zamlouva a argument salata, ze za 1500,- je to vyhodna koupe beru, ale mam dotaz, obvykle jednou za dva mesice reinstalnu OS...jde na tech dvou RAID discích udelat nejaka partitiuon, kde by byl jen OS a tudiz dat by se reinstalace nedotkla? Mam totiz obvykle na disku Futuramu, Red dwarf, Black Books, PB, LOST atp a predstava ze bych tam musel po kazde reinstalaci vsechno znova tahat, me prilis nelaka.

    raid je řešený na úrovni řadiče v sytemu a pŕi onstalaci systemu se chova už jako normalni jeden disk, rozdělení takového disku na více oddílů je potom normální jako u jediného disku a tedy i oddíly zůstávají...
    System s raptorem by tě přišel na moc peněz to neřeš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček Avatar uživatele Yossik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od salat
    raid je řešený na úrovni řadiče v sytemu a pŕi onstalaci systemu se chova už jako normalni jeden disk, rozdělení takového disku na více oddílů je potom normální jako u jediného disku a tedy i oddíly zůstávají...
    System s raptorem by tě přišel na moc peněz to neřeš...
    To rad slysim, to uz by se dalo o tech dvou Raid discich uvazovat...jeste jeden dotaz...nevyznam se moc v tech radicich, kde se pak nastavuje to, ze chci jet na RAID 0 ...dela se to v biosu nebo nejakym mechanickym zasahem ve strevech?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček Avatar uživatele salatnet
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Yossik
    To rad slysim, to uz by se dalo o tech dvou Raid discich uvazovat...jeste jeden dotaz...nevyznam se moc v tech radicich, kde se pak nastavuje to, ze chci jet na RAID 0 ...dela se to v biosu nebo nejakym mechanickym zasahem ve strevech?
    no dela se to v nastaveni řadiče. U každé desky je to trochu jiné, ale v základu se dá říci že, zapojíš disky do základní desky. 1. vlezeš do biosu a zapneš podporu RAID potom vylezeš z biosu a dáš uložit. 2. zjistíš si jakou klávesou se leze do "biosu" řadiče (bude to v manuálu), 3. nastavíš si tam disky do raid pole a uložíš 4. spustíš instalaci Windows stejně jako u single disku s rozdílem že až bude možnost vložit vlastní ovladač, tak použiješ raid ovladač pro chipset který vlastníš (ovladač se zavádí z diskety, najdeš ho na cd k základní desce) no a to zhruba vše...

    ten disk je zde http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38702
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček Avatar uživatele Yossik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od salat
    no dela se to v nastaveni řadiče. U každé desky je to trochu jiné, ale v základu se dá říci že, zapojíš disky do základní desky. 1. vlezeš do biosu....
    ten disk je zde http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38702
    Dobre upravil jsem sestavu http://www.muskarina.net/sestava.htm

    Diky, jen doufam, ze to pak zvladnu sam nastavit...jeste mensi dotaz...pri tom postupu az dojdu k instalaci winXP, lze pri ni vytvorit oddil na disku (cca 45 GB) pro system a instalnout ho rovnou do nej...uz si nevzpominam zda to XP dovedou. No bude tento oddil na jednom z tech dvou disku nebo se taky rozlozi na oba dva disky? Pokud se ptam nesrozumitelne, tak se omlouvam
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od Yossik
    Dobre upravil jsem sestavu http://www.muskarina.net/sestava.htm

    Diky, jen doufam, ze to pak zvladnu sam nastavit...jeste mensi dotaz...pri tom postupu az dojdu k instalaci winXP, lze pri ni vytvorit oddil na disku (cca 45 GB) pro system a instalnout ho rovnou do nej...uz si nevzpominam zda to XP dovedou. No bude tento oddil na jednom z tech dvou disku nebo se taky rozlozi na oba dva disky? Pokud se ptam nesrozumitelne, tak se omlouvam
    Ty paměti jsou 2x512 samy o sobě... ty chceš kupovat 4x512MB RAMek ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček Avatar uživatele salatnet
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Yossik
    Dobre upravil jsem sestavu http://www.muskarina.net/sestava.htm

    Diky, jen doufam, ze to pak zvladnu sam nastavit...jeste mensi dotaz...pri tom postupu az dojdu k instalaci winXP, lze pri ni vytvorit oddil na disku (cca 45 GB) pro system a instalnout ho rovnou do nej...uz si nevzpominam zda to XP dovedou. No bude tento oddil na jednom z tech dvou disku nebo se taky rozlozi na oba dva disky? Pokud se ptam nesrozumitelne, tak se omlouvam

    jo Win XP dovedou udělat oddíl. Samozrejmně že se ten oddíl rozdělí na oba dva disky, jinak by\ nemohlo dojít k znásobení výkonu. Jestli uděláš oddíl 45GB tak na každém disku bude oddíl 22.5GB a data se budou dělit stejnoměrně na oba disky. Tobě se ovšem ve Windows bude zobrazovat jeden disk a jeden oddíl 45GB chápeme se ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček Avatar uživatele Yossik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Ty paměti jsou 2x512 samy o sobě... ty chceš kupovat 4x512MB RAMek ?
    nee mozna jsem se spatne vyjadril...chci poridit DDR II 2048MB, PC800MHz, CL4, Utra, (KIT 2x1024MB), Geil

    Citace Původně odesláno od salat
    jo Win XP dovedou udělat oddíl. Samozrejmně že se ten oddíl rozdělí na oba dva disky, jinak by\ nemohlo dojít k znásobení výkonu. Jestli uděláš oddíl 45GB tak na každém disku bude oddíl 22.5GB a data se budou dělit stejnoměrně na oba disky. Tobě se ovšem ve Windows bude zobrazovat jeden disk a jeden oddíl 45GB chápeme se ?
    tak schvalne jestli si rozumime...proste napr. v commanderu budu mit disk C (45GB) a disk D (275 GB) ...na disku C budou XP a a na D zase nahazu DATA. Kdyz pozdeji budu reinstalovat system, tak neprijdu o DATA na disku (oddilu) D...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Yossik
    tak schvalne jestli si rozumime...proste napr. v commanderu budu mit disk C (45GB) a disk D (275 GB) ...na disku C budou XP a a na D zase nahazu DATA. Kdyz pozdeji budu reinstalovat system, tak neprijdu o DATA na disku (oddilu) D...
    Jasně, já to mám podobně. 54GB na systém a 244GB na svá data Když se něco s prominutím podělá, zálohuju si to málo, co mám v dokumentech atp. na c:, zformátuju c: a z Image si za 10minut přenesu z DVD kompletní nový systém včetně všech driverů a mých oblíbených prográmků Je jedno jestli má člověk disk rozdělenej na dva oddíly nebo jestli má dva fyzické disky (jeden na systém, jeden na data). S daty na d: se nic neděje
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček Avatar uživatele salatnet
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od boboco
    Jasně, já to mám podobně. 54GB na systém a 244GB na svá data Když se něco s prominutím podělá, zálohuju si to málo, co mám v dokumentech atp. na c:, zformátuju c: a z Image si za 10minut přenesu z DVD kompletní nový systém včetně všech driverů a mých oblíbených prográmků Je jedno jestli má člověk disk rozdělenej na dva oddíly nebo jestli má dva fyzické disky (jeden na systém, jeden na data). S daty na d: se nic neděje

    koukám že už odpovídat nemusím :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    41

    Ten ViewSonic VX2O22 vůbec není špatná volba,doporučujou ho tu hodně je to širokoúhlý monitor vyráběněj skvělou MVA technologií-super barvy a podstvícení navíc viewsonic umí s odezvami která je 8ms,což se u MVA panelu moc nevidí
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Komplet nová sestava vodně chlazená
    Od Alamaster v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 13-11-2013, 23:36
  2. Multimediální sestava ! Komplet ! cca 27 000
    Od Mountin v sekci PC - archiv
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 06-01-2007, 23:09