Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Komplet nová sestava

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Yossik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    33

    Vím, že tady asi někoho naštvu, protože podobných sestav jsou tu mraky. Přesto bych znal rád Váš názor na sestavu, kterou planuji.

    Na PC vlastne budu dělat téměř vše, grafiku, rad si zahraju hry (zadne 3d strilecky ala DOOM, ale treba 3D hry jako Deus Ex nebo Gothic III si zahraju vzdy s chuti).

    Jen bych rad podoktnul, že pokud by šlo neco nahradit levnejsi alternativou, budu rad, kdyz se o ni se mnou podělíte. Uz tak je to s penezma na hrane. Hlavne me stvou ty ceny pameti...s tim jsem moc nepocital. LCD zase jeste nikde nemaj a nikde jsem nevidel ani recnze.

    PC hodlam pretaktovat pres 3 GHz.

    Tabulku budu upravovat podle Vasich rad a snad to dam brzy do kupy

    Tady je sestava http://www.muskarina.net/sestava.htm

    Diky vsem za Vase namety ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Pokud premyslis nad grafikou tak okamzite zapomen na Gigabyte Geforce 7600GT! ASUS EAX1950PRO je mnohem lepsi volba Ma tichy chladic a da se docela dobre i nataktovat. Jinak ale Gothic 3 mi na ni nejak extra nejel (ale za to spis muze to ze hra neni dostatecne optimalizovana) Disk Seagate Barracuda 7200.10 320 GB taky neni spatna volba. Mam je dva a sem tam je davam do sestav a zatim spokojenost. V porovnani s WD3200KS ale trochu vic topi... No to by byly moje zkusenosti s tim co chces kupovat a zbytek moc neznam a tedy necham na ostatnich
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od first.indian
    V porovnani s WD3200KS ale trochu vic topi... No to by byly moje zkusenosti s tim co chces kupovat a zbytek moc neznam a tedy necham na ostatnich
    Já neříkám, že nemáš pravdu, je to ale asi hodně o daném kusu. Můj -WD 3200KS měl tak 4-5°C vyšší teplotu než nový Seagate co mám teď... Takže je to vcelku jedno, jaký disk nakonec vybere. V porovnání Seagate/WD dosahoval Seagate v Everestu cca o 10MB/s rychlejšího čtení oproti WD (WD Random Read 65MB/s, Seagate Random Read 76MB/s) Což mě dost překvapilo
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 12-11-2006 v 09:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Sestava pěkně vybraná, ale mám jeden dotaz na RAMky:
    Nebyla by lepší volba tady toto:
    Geil DIMM 1024MB DDR II 800MHz Kit 4-4-4-12
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36796
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele salatnet
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Yossik
    Vím, že tady asi někoho naštvu, protože podobných sestav jsou tu mraky. Přesto bych znal rád Váš názor na sestavu, kterou planuji.

    Na PC vlastne budu dělat téměř vše, grafiku, rad si zahraju hry (zadne 3d strilecky ala DOOM, ale treba 3D hry jako Deus Ex nebo Gothic III si zahraju vzdy s chuti).

    Jen bych rad podoktnul, že pokud by šlo neco nahradit levnejsi alternativou, budu rad, kdyz se o ni se mnou podělíte. Uz tak je to s penezma na hrane. Hlavne me stvou ty ceny pameti...s tim jsem moc nepocital. LCD zase jeste nikde nemaj a nikde jsem nevidel ani recnze.

    PC hodlam pretaktovat pres 3 GHz.

    Tabulku budu upravovat podle Vasich rad a snad to dam brzy do kupy

    Tady je sestava http://www.muskarina.net/sestava.htm

    Diky vsem za Vase namety ...

    Měl bych pár postřehů. Určitě bych radši koupil jeden 1GB modul paměti než dva 512. Sice zatím pojedeš bez dualu, ale věř že to není takový rozdíl aby se ti to dlouhodobě vyplatilo jelikož stejně ten druhý 1GB modul budeš potřebovat velice brzy :-)
    Místo Segate bych vzal WD a jestli chceš ještě trochu přidat výkonu za levný peníz místo 320GB kup dva WD160GB RAID edition a dej je do raid pole. rozdíl v ceně není tak velký, zato slušně zrychlíš. (má to jednu nevýhodu zvýší se riziko že přijdeš o data, všem jestli zálohuješ tak se nemusíš bát a navíc na RAID edition WD je 6let záruka a skoro neumírají). Poslední co bych ti poradil je že si dej stranou nějaké peníze na chlazení a před HDD dej 12cm větrák 800ot/min srazí ti jeho teplotu klidně i o 5 stupňů, určitě také nahraď box chladič na procesoru protože je to šmejd. (Ve firmě kde dělá můj kamarád kde se montují intel sestavy je rovnou hází do koše)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Yossik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od first.indian
    Pokud premyslis nad grafikou tak okamzite zapomen na Gigabyte Geforce 7600GT! ASUS EAX1950PRO je mnohem lepsi volba Ma tichy chladic a da se docela dobre i nataktovat...
    Ok uz na ni pomalu zapominam...jako alternativu mam tedy Sapphire Radeon X1800 GTO 256MB GDDR3, 256bit, PCI-E, VIVO/Dual DVI, bulk

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Sestava pěkně vybraná, ale mám jeden dotaz na RAMky:
    Nebyla by lepší volba tady toto:
    Geil DIMM 1024MB DDR II 800MHz Kit 4-4-4-12
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36796
    Mas asi pravdu...tech 800 MHz je zajimavych...doplnil jsem tabulku http://www.muskarina.net/sestava.htm Jen jsem z toho nejak nepochopil jestli jde o 2x512 ...je osazeni obou kanalu lepsi nez kdyz bych tam dal jen jeden 1024 MB modul???

    Doplnil jsem i alternativu k LCD...konkretne ViewSonic VX2025wm, 20'', jen by me moc zajimalo, jestli ovladace ATI uz zvladaji nastaveni pomeru stran u starsich her, ktere wide nepodporuji...tj aby se hra neroztahla do stran.
    No a jeste by me zajimalo, jestli DX10 budou takova bomba, aby se vyplatilo pockat na kartu s jejich podporou.

    Diky za vase odpovedi, rady a pripominky...vzdy si rad necham poradit od zkusenejsich
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele salatnet
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Yossik
    Ok uz na ni pomalu zapominam...jako alternativu mam tedy Sapphire Radeon X1800 GTO 256MB GDDR3, 256bit, PCI-E, VIVO/Dual DVI, bulk



    Mas asi pravdu...tech 800 MHz je zajimavych...doplnil jsem tabulku http://www.muskarina.net/sestava.htm Jen jsem z toho nejak nepochopil jestli jde o 2x512 ...je osazeni obou kanalu lepsi nez kdyz bych tam dal jen jeden 1024 MB modul???

    Doplnil jsem i alternativu k LCD...konkretne ViewSonic VX2025wm, 20'', jen by me moc zajimalo, jestli ovladace ATI uz zvladaji nastaveni pomeru stran u starsich her, ktere wide nepodporuji...tj aby se hra neroztahla do stran.
    No a jeste by me zajimalo, jestli DX10 budou takova bomba, aby se vyplatilo pockat na kartu s jejich podporou.

    Diky za vase odpovedi, rady a pripominky...vzdy si rad necham poradit od zkusenejsich

    No DX10 budou určitě zajímavý posun vpřed, no hádám že ti to nikdo nenavrhl z důvodu že jsi psal že jsi s penězi na hraně. Počítej se mnou. Grafika pro DX10 znamená bud okamžitě vysolit 13000 a nebo počkat pár měsíců až bude 8600GT a stejné počítej tak s 8000kč, dále musíš vlastnit Windows Vista aby ti to k něčemu bylo to je dalších 5000kč (jestli Microsoft splní hrozby tak na černou kopii zapomeň), na druhou stranu mohou za ty 3-4měsíce některé komponenty zlevnit (paměti) taže dejme tomu celkové dolu -2000kč no vydím to ve výsledku tak +5000kč sám musíš zjistit jestli se ti to vyplatí
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Yossik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od salat
    Měl bych pár postřehů. Určitě bych radši koupil jeden 1GB modul paměti než dva 512....
    Tak jsem se mrknul na doporucenou konf u gothica III: Pentium 3 GHz, 1,5 GB RAM, 4,6 GB HDD ...to je docela brutalni, takze s tou RAM mas zrejme pravdu...pokud je ten Geil co mi navrhnul tgfh single modul, tak pujdu nejspis do neho s tim ze pak dokoupim druhej. Ovlivni to nejak OC?

    Jinak jsem uvazoval, ze ten seagate rozporcuji v partition magic na dva oddily prave kvuli zamezeni ztraty dat. Myslite, ze je tedy lepsi koupit dva disky? O vyhodach RAID disků nic nevim...budu asi muset pohledat.

    Citace Původně odesláno od salat
    No DX10 budou určitě zajímavý posun vpřed, no hádám že ti to nikdo nenavrhl z důvodu že jsi psal že jsi s penězi na hraně. Počítej se mnou. Grafika pro DX10 znamená bud okamžitě vysolit 13000 a nebo počkat pár měsíců až bude 8600GT a stejné počítej tak s 8000kč, dále musíš vlastnit Windows Vista aby ti to k něčemu bylo to je dalších 5000kč (jestli Microsoft splní hrozby tak na černou kopii zapomeň), na druhou stranu mohou za ty 3-4měsíce některé komponenty zlevnit (paměti) taže dejme tomu celkové dolu -2000kč no vydím to ve výsledku tak +5000kč sám musíš zjistit jestli se ti to vyplatí
    ...diky...dost argumentu proto, abych DX10 pustil z hlavy
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele salatnet
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Yossik
    Tak jsem se mrknul na doporucenou konf u gothica III: Pentium 3 GHz, 1,5 GB RAM, 4,6 GB HDD ...to je docela brutalni, takze s tou RAM mas zrejme pravdu...pokud je ten Geil co mi navrhnul tgfh single modul, tak pujdu nejspis do neho s tim ze pak dokoupim druhej. Ovlivni to nejak OC?

    Jinak jsem uvazoval, ze ten seagate rozporcuji v partition magic na dva oddily prave kvuli zamezeni ztraty dat. Myslite, ze je tedy lepsi koupit dva disky? O vyhodach RAID disků nic nevim...budu asi muset pohledat.



    ...diky...dost argumentu proto, abych DX10 pustil z hlavy
    OC to nijak zásadně neovlivní. GEIL je dobrá volba, případně vezmi corsair. RAID je zapojení disků do pole kdy spolupracují, je několik verzí chodu. To co já ti navrhuji (a sám to provozuji) je zapojení dvou disků tak, že se hlásí jako jeden a na každý se ukláda polovina dat sudá/lichá disk1/disk2. znamená to že se ti ze dvou disků 160GB stane jeden 320GB ovšem o dost rychlejší (teoreticky by se měla rychlost zápisu i čtení zdvojnásobit, prakticky to tak ovšem není nárůst výkonu je asi 30% což je ovšem pořád velká změna, operace která by na jednom disku trvala 15s bude trvat 10s atp...) Nevýhodou je že jelikož jsou data rozdělována mezi oba disk tak jakmile jeden z nich odejde tak přicházíš o všechna data. Kompenzovat toto riziko se to dá právě nákupem RAID edice WD která je přímo stavěna na tutu zátěž a má větší záruku/životnost. Na druhou stranu jestli sem tam zálohuješ svoje duležitá data tak se nemusíš vůbec bát. (osobně mám zálohu všech svých zásadních dat na DVD-RAM a jsem absolutně v klidu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od boboco
    Já neříkám, že nemáš pravdu, je to ale asi hodně o daném kusu. Můj -WD 3200KS měl tak 4-5°C vyšší teplotu než nový Seagate co mám teď... Takže je to vcelku jedno, jaký disk nakonec vybere. V porovnání Seagate/WD dosahoval Seagate v Everestu cca o 10MB/s rychlejšího čtení oproti WD (WD Random Read 65MB/s, Seagate Random Read 76MB/s) Což mě dost překvapilo
    Asi to bude opravdu kus od kusu Kamos ma jak ten Seagate prave tak ten WD a tvrdi presny opak toho co rikas ty Ale tak jak tak at vybere kterykoli myslim chybu neudela
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 12-11-2006 v 13:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od first.indian
    Asi to bude opravdu kus od kus Kamos ma jak ten Seagate prave tak ten WD a tvrdi presny opak toho co rikas ty Ale tak jak tak at vybere kterykoli myslim chybu neudela
    Asi tak, někdy je to s tím HW hoooooooooodně zajímavý
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele Yossik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    33

    Ty RAID disky me zaujaly, ale je to dalsich 1500,- navic a takhle už jsem přetáhl rozpočet o dobrych 5 tacu ... navic asi rovnou poridim ty dva pametove moduly Geil 1024 MB ...ale nevim zda nemam pockat, jestli neklesnou ceny... netusil jsem ze porizeni noveho PC bude takovej porod

    Takze to vidim tak, ze rozporcuju ten Seagate na 2 oddily 50 GB (system) a zbytek 270GB (data)...snad to s tou rychlosti nebude tak hrozny...i kdyz zrychleni o 30% je fakt lakave
    Naposledy upraveno uživatelem Yossik: 12-11-2006 v 13:53
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele salatnet
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Yossik
    Ty RAID disky me zaujaly, ale je to dalsich 1500,- navic a takhle už jsem přetáhl rozpočet o dobrych 5 tacu ... navic asi rovnou poridim ty dva pametove moduly Geil 1024 MB ...ale nevim zda nemam pockat, jestli neklesnou ceny... netusil jsem ze porizeni noveho PC bude takovej porod
    No kdyby byla normlní situace tak bych ti řekl počkej, protože po Vánocích vždy padají ceny pamětí, ovšem jelikož přicházejí Win Vista tak je možné že hodně lidí bude upgradovat a bude málo zboží na skladech a tedy vysoké ceny. Prosté letos to bude nejisté. Podívej se na to tak že jestli jsi prétáhl o 5000kč tak 1500už tě nezabije, navíc 30% výkonu navíc jen tak nezískáš. u procesoru abys dostal 30% musíš zaplatit asi 5000kč u grafiky to samé, takže 30% nárůst výkonu u dísků za 1500kč je zadarmo. jediná nevýhoda je ta vétší pravděpodobnost ztráty dat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Myslím, že už to tu zaznělo - pokud k takovémuto stroji kupovat RAM, nezůstával bych při zemi. Samozřejmě jednoznačně ber 800MHz moduly, ale chtěl jsem zmínit jinou věc - já osobně bych šel do 2GB RAM, samozřejmě dva gigové moduly v duálu. Jinak asi nemám ke zbytku co dodat - kartu ale opravdu zmíněnou ATi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Yossik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    33

    OK ...ty dve GB RAM jsem tedy doplnil do sestavy. Jeste k tem Raid diskum...mne se tech 30% opravdu zamlouva a argument salata, ze za 1500,- je to vyhodna koupe beru, ale mam dotaz, obvykle jednou za dva mesice reinstalnu OS...jde na tech dvou RAID discích udelat nejaka partitiuon, kde by byl jen OS a tudiz dat by se reinstalace nedotkla? Mam totiz obvykle na disku Futuramu, Red dwarf, Black Books, PB, LOST atp a predstava ze bych tam musel po kazde reinstalaci vsechno znova tahat, me prilis nelaka.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Komplet nová sestava vodně chlazená
    Od Alamaster v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 13-11-2013, 23:36
  2. Multimediální sestava ! Komplet ! cca 27 000
    Od Mountin v sekci PC - archiv
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 06-01-2007, 23:09