Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: jak zaostřit crt monitor?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    Ahoj, poradí mi prosím někdo, jestli jde nějak zaostřit rozostřený crt monitor?
    Je to typ AOC 9K+ 19palců.

    Díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Napadá mě pouze snížení obnovovací frekvence, ale není to dobré na oči. Mimochodem na jakém rozlišení a obnovovací frekvenci jedeš?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    jedu na 1280x1024/85Hz, zkoušel jsem 1600x1200/75Hz ale neřekl bych,že je to lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Zkus to demagnetizovat ( položka Degauss v OSD menu ). Pokud to ani žádné jiné nastavení monitoru nepomůže a jiný monitor na témže PC rozmazaný není, je monitor už zralý na bungee z okna bez lana.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Měl jsem úplně stejný monitor ještě před týdnem a už se mi tady válí vedle PC.
    Já být tebou,tak koupím LCD a nejlépe nějakýho Samsunga
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Citace Původně odesláno od niup Zobrazit příspěvek
    jedu na 1280x1024/85Hz, zkoušel jsem 1600x1200/75Hz ale neřekl bych,že je to lepší.
    Tím větším rozlišením si taky nepomůžeš. Zkus 75Hz při 1280x1024. Holt už to má za sebou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Proboha další experti kteří cpou 5:4 (1280*1024) rozlišení na 4:3 (1024*768/1280*960/1600*1200) monitor.. Na CRT patří 1280*960!

    Nicméně s rozostřením ti to asi nepomůže. Moje 21" CRT už 1600*1200 taky ostře nezvládá stejně jako 1280*960@100hz, musel jsem přepnout na 1280*960@85Hz
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Taky může bejt u monitoru vypálená maska - pak nepomůže ani žádná změna rozlišení, prostě elektrony "přetejkaj" kam nemaj, protože díry v masce jsou moc velký.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Všechno špatně. Jde to, ale pokud není na zadní části krytu otvor (buď bokem v zadu nebo zcela v zadní části), musel by se sejmout kryt a pak doostřit na regulátorech poblíž VN trafa nebo přímo na něm. Obvykle jsou na něm dva nebo tři regulační prvky. Samotnému ti to nedoporučuji. Jde o zásah do zařízení, které generuje (v závislosti na velikosti uhlopříčky) mezi 16 - 27 kV!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Některé hodně staré monitory měly k tomu určené ovládací prvky umístěné vzadu. Jinak díky Challenger_ii za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    AOC bych zaostroval narazem o asfalt, ty kramy me nikdy poradne nefungovali... jednak brzo odesli a kdyz jim to trvalo dyl, tak stejne delaly dost bordel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Challenger_ii Zobrazit příspěvek
    Všechno špatně. Jde to, ale pokud není na zadní části krytu otvor (buď bokem v zadu nebo zcela v zadní části), musel by se sejmout kryt a pak doostřit na regulátorech poblíž VN trafa nebo přímo na něm. Obvykle jsou na něm dva nebo tři regulační prvky. Samotnému ti to nedoporučuji. Jde o zásah do zařízení, které generuje (v závislosti na velikosti uhlopříčky) mezi 16 - 27 kV!
    Přesně tak, jsou tam dva až tři potenciometry, jeden označen jako focus - tím se ostří, druhý jako screen - na ten nechytej. Už sem takhle doostřil spoustu monitorů, ale rozhodně nedoporučuji, je to dost riskantní. Musíš to dělat na zaputém a odkrytovaném monitoru, a to tak že se díváš na obraz a zároveň někde vzadu šteluješ ten potenciometr. Takže je to fakt nebezpečné. A rozhodně to nedělat ničím kovovým, buď plastovým šroubovákem (některé hi-end monitory ho mají přímo u sebe, přichycený zevnitř na krytu) nebo vhodně seříznutou špejlí. Ale nikomu bych opravdu nedoporučoval to dělat, jeden neopatrný pohyb a je konec...
    Co třeba 1152 x 864 a 85 Hz, nebude to lepší?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Proboha další experti kteří cpou 5:4 (1280*1024) rozlišení na 4:3 (1024*768/1280*960/1600*1200) monitor.. Na CRT patří 1280*960!
    Tohle jsem napsal spíš proto, že niup toto rozlišení používá a šlo mi hlavně o tu obnovovací frekvenci. Osobně jsem na CRT17" jel na 1024x768/85Hz. Nějak mi to včera nedošlo, že to je 5:4, taky sorry.
    Asi únava.
    Naposledy upraveno uživatelem Sikil79: 13-11-2008 v 20:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Přesně tak, jsou tam dva až tři potenciometry, jeden označen jako focus - tím se ostří, druhý jako screen - na ten nechytej. Už sem takhle doostřil spoustu monitorů, ale rozhodně nedoporučuji, je to dost riskantní. Musíš to dělat na zaputém a odkrytovaném monitoru, a to tak že se díváš na obraz a zároveň někde vzadu šteluješ ten potenciometr. Takže je to fakt nebezpečné. A rozhodně to nedělat ničím kovovým, buď plastovým šroubovákem (některé hi-end monitory ho mají přímo u sebe, přichycený zevnitř na krytu) nebo vhodně seříznutou špejlí. Ale nikomu bych opravdu nedoporučoval to dělat, jeden neopatrný pohyb a je konec...
    Co třeba 1152 x 864 a 85 Hz, nebude to lepší?
    Já používám zrcadlo a opatrně šteluju. ale už se mi také pod rukama zakouřilo....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    já už nový monitor mám, mam 22 palců lcd a to je jiný kafe.
    Tohle jsem chtěl vědět jenom pro zajímavost...ted už vim, že půjde někam do sběrny ( ani do muzea by nebyl dost dobrej ).
    Ale jinak děkuju za Vaše názory.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: IPS monitor do 150€
    Od peto7373 v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-11-2013, 09:23
  2. LCD: monitor lcd LG-tenoučká čára přes monitor
    Od fumare v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-01-2011, 11:34
  3. LCD: new monitor
    Od H3w3R v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-10-2010, 22:56
  4. Monitor do 15k
    Od Namelessone v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-09-2010, 13:55