Špatně nanesená pasta teplovodivá - počítač nefunguje
zdravím
povedlo se mi při instalaci cpu to že mi natekla pasta tam kam sem nechtěl a to tak že do patice,byla nějaká řítká svině,nevím co stím,tak sem to nechal nakloněný a opatrně utíral vatičkou,druhá věc je že sem pak zaboha nemohl nasadit freezera (775) tak eště nevím na čem sem
povedlo se mi při instalaci cpu to že mi natekla pasta tam kam sem nechtěl a to tak že do patice,byla nějaká řítká svině,nevím co stím,tak sem to nechal nakloněný a opatrně utíral vatičkou,druhá věc je že sem pak zaboha nemohl nasadit freezera (775) tak eště nevím na čem sem
Pokud se nepletu, je v teplovodivých pastách stříbro. A jak známo od 7. třídy základní školy, stříbro je vodivé. Pasta by v žádném případě neměla být tekutá, má to být prostě pasta vesměs schopná držet svůj tvar, ale pokud se ti dostala do patice, bude tě asi bolet srdce, až to zapneš.
Ono by to dávalo smysl, ale stříbro bylo, je a vždycky bude setsakra dobře vodivé. Je jednoduchý způsob, jak to zjistit - vem si baterku, žárovku, dráty, plivni kousek pasty na papír nebo sáček a udělej z toho obvod.
hm,no uvidím zejtra to nesu do sevisu ke kámošoj,tedka už vím že odborné věci mají dělat odborníci,byl sem nervozní stalo se,je zajimaví že když dělám komp někomu jinýmu tak se nic nestane:notsure
Stříbro je jen v některejch teplovodivejch pastách... Co to bylo za pastu?
Nicméně zas ty nevodivý by tam mohli izolovat kontakty, takže rozhodně by to chtělo
nějak vyčistit.
A koliks tam tý pasty dával, že Ti vytekla až do patice?
Nicméně zas ty nevodivý by tam mohli izolovat kontakty, takže rozhodně by to chtělo
nějak vyčistit.
A koliks tam tý pasty dával, že Ti vytekla až do patice?
byla to ta malá obyč svině,byla řítká a já se netrefil na prostředek ale k rohu a tam mi to trochu proteklo .Je zasaženo asi 10%,jinak sem ji tam dal celou nebyla toho moc
[QUOTE=Intri;182166]Ono by to dávalo smysl, ale stříbro bylo, je a vždycky bude setsakra dobře vodivé.[/QUOTE]
Ano a stříbro nikdy v teplovodivých pastách nebylo. Použit je většinou sulfid střírný nebo jiná sloučenina. Tisíckrát všude lidi dokazovali, že to má odpor asi jako lidská tkáň, ale pořád někdo mele, že to bude vést proud :stupid Ano, asi tak v řádech 10^-9 A :sleep Bílé pasty v sobě mají zinek - jé, no to je kov, to také vedou proud, jo ?
Takže jak říká Logout, naopak to spíš bude izolovat. Vymyl bych to lihem nebo spíš technickým benzínem, v lihu jsou pasty většinou nerozpustné.
Ano a stříbro nikdy v teplovodivých pastách nebylo. Použit je většinou sulfid střírný nebo jiná sloučenina. Tisíckrát všude lidi dokazovali, že to má odpor asi jako lidská tkáň, ale pořád někdo mele, že to bude vést proud :stupid Ano, asi tak v řádech 10^-9 A :sleep Bílé pasty v sobě mají zinek - jé, no to je kov, to také vedou proud, jo ?
Takže jak říká Logout, naopak to spíš bude izolovat. Vymyl bych to lihem nebo spíš technickým benzínem, v lihu jsou pasty většinou nerozpustné.
[QUOTE=lavjoy;182179]byla to ta malá obyč svině,byla řítká a já se netrefil na prostředek ale k rohu a tam mi to trochu proteklo .Je zasaženo asi 10%,jinak sem ji tam dal celou nebyla toho moc[/QUOTE]
Na cpu se dava pouze kapicka. Ta pasta nema izolovat, ale pouze vyplnit nerovnosti. (Pokud to teda neni Collaboratory Liquid Pro)
Na cpu se dava pouze kapicka. Ta pasta nema izolovat, ale pouze vyplnit nerovnosti. (Pokud to teda neni Collaboratory Liquid Pro)
[QUOTE=Pavel Boček;182185]Ano a stříbro nikdy v teplovodivých pastách nebylo. Použity je většinou sulfid střírný nebo jiná sloučenina. Tisíckrát všude lidí dokazovali, že to má odpor asi jako lidská tkáň, ale pořád někdo mele, že to bude véstoproud :stupid Ano, asi tak v řádech 10^-9 A :sleep Bílé pasty v sobě mají zinek - jé, no to je kov, to také vedou proud jo ?
Takže jak říká Logout, naopak to bude izolovat. Vymyl bych to lihem nebo spíš technickým benzínem, v lihu jsou pasty většinou nerozpustné.[/QUOTE]
Tady bych nesouhlasil. Jsou pasty s obsahem mikročástic čistého stříbra (alespoň dle výrobce). Ta vodivost opravdu není moc dobrá, ale třeba u Arctic Silver 5 výrobce sice tvrdí že vodivá být nemá, ale stejně není dobré ji patlat kam nepatří. Nejde o vodivost jako takovou, ale pasta funguje jako kondenzátor a to problémy způsobit může. Takže doporučení je - pasta (jakákoli) na elektricky vodivé součástky nepatří a jestli je to kvůli vodivosti nebo jiným vlastnostem je otázka čistě akademická.
Bílé pasty v sobě nemají zinek, ale většinou oxidy (nejen) zinku. A ten sulfid - no nevím, já černou pastu ještě neviděl ale možné to je.
Takže jak říká Logout, naopak to bude izolovat. Vymyl bych to lihem nebo spíš technickým benzínem, v lihu jsou pasty většinou nerozpustné.[/QUOTE]
Tady bych nesouhlasil. Jsou pasty s obsahem mikročástic čistého stříbra (alespoň dle výrobce). Ta vodivost opravdu není moc dobrá, ale třeba u Arctic Silver 5 výrobce sice tvrdí že vodivá být nemá, ale stejně není dobré ji patlat kam nepatří. Nejde o vodivost jako takovou, ale pasta funguje jako kondenzátor a to problémy způsobit může. Takže doporučení je - pasta (jakákoli) na elektricky vodivé součástky nepatří a jestli je to kvůli vodivosti nebo jiným vlastnostem je otázka čistě akademická.
Bílé pasty v sobě nemají zinek, ale většinou oxidy (nejen) zinku. A ten sulfid - no nevím, já černou pastu ještě neviděl ale možné to je.
tak sem byl v tom servisu u kamaráda a doporučil mi tetrachlor prý je to lepší než líh ten prý zanechavá stopy,tak sem tam trochu inzulinkou kápl a čekám už asi 40min a pasta tam pořád je a je zaschlá.
Tedka koukám na tu patici a vidím že každý pin je oddělen ,schválně jestli máte možnost koukněte tak snad by to nemuselo vadit né?mám teda eště zkusit ten líh?mám tady nějaký líh syntetický ve žlutý umělý lahvi
Tedka koukám na tu patici a vidím že každý pin je oddělen ,schválně jestli máte možnost koukněte tak snad by to nemuselo vadit né?mám teda eště zkusit ten líh?mám tady nějaký líh syntetický ve žlutý umělý lahvi