Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 105

Téma: Obývákový PC

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    Ty větráky tam jsou podvoltovaný na 5V. Respektive už jen jeden. Tomu svítícímu to moc nesvědčilo a po nějaké době se začal zastavovat. Dal jsem ho zpátky na 12V a točil v poho. Byl ale potom, co jsme si zvykli na určitou (velice nízkou) hladinu zvuku, slyšet a tak proběhla výměna za Nexus. BTW, já mám v kompu 6 fanů (1xorig. Tt, 2xNoctua, 1xNexus, 1xXilence a počítám do toho i ten ve zdroji). Všechny volné jsou připevněny pomocí: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007N0BU1J0DSE. Pro upevnění fanů na čele jsem vylomil ty záslepky a vystříhl do nich oblouk, aby nic nebránilo vzduchu v proudění. Pak můžeš dát fan kamkoli, odzdola nahoru. Na ten chladič hadru bych se vykašlal. Co vím, jediný skutečně dobrý je SilentMaxx a to je za ty peníze opravdový luxus a pokud vezmeš kterýkoli z těch uvažovaných disků, uchladíš je bez problémů bez něj. Já to tak mám a pohybuju se kolem 34°C.
    Díky moc. S tím diskem - vzpomínám, jak mi disk odumíral, když běžel naplno několik hodin a byl v nevětraném šuplíku. Taky když byly 2 na sobě a kopíroval sem z jednoho na druhý 100GB. To byly zvěrstva z neznalosti : ) Asi máš pravdu, nebudu to řešit.

    Takže sestavu mám vcelku rozmyšlenou:
    Deska Gigabyte GA-EP45-UD3P 3 812,20
    procesor INTEL Core 2 Duo E8400 3 959,20
    chladič Cooler Master Hyper 212 735
    paměti Corsair DHX 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz CL4 1 754,20
    grafika Sapphire ATI Radeon HD 4670 512MB DDR3 2 135
    chladič GPU Arctic-Cooling Accelero S2 252,84
    disk WD6400AAKS 1 660
    mechanika LG GGW-H20L OEM + SW 4 282,60
    case Thermaltake VI1000BNS M9 černá 1 365
    zdroj Enermax PRO82+ 385W 1 360
    myš1 G-Cube GLBW-73SG Secret Garden USB, černá s doplňky 255
    myš2
    klávesnice KME 3801B, USB, černá 181,3
    monitor LG 22" LCD L226WU-PF piano černý 5 375,30
    HDMI kabel Kabel HDMI na HDMI 19pin, specifikace 1.3, 5m 259,7
    uchycení Coolink Anti Vibration Bolts 47,04
    Windows Microsoft Windows Vista Home Premium CZ 64bit OEM SP1 2 440,20

    Píšu to sem, protože alfa momentálně nemá mou desku, tak by to nebylo komplet. U pamětí nakonec nevím, možná budou ty 800 přece jen lepší...
    Myšku si vybrala žena, na té moc netrvám : )
    HDMI kabel bych koupil i lepší...
    U té grafiky... nevím, kterého výrobce vybrat... je to úplně jedno, když budu měnit chladič?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Paměti vem ty A-Data. Jsou prověřený a levnější.

    EDIT: @GPU - tenhle Sapphire podle Pas!ka určitě nemá plombu (záruční samolepku), takže bych ho vzal. BTW, doporučuju neměnit ten chladič hned. Nech kartu běhat pár dní s referenčním, abys věděl, že je 100% funkční. Pak, když vyměníš chlazení a něco se bude s**t, budeš vědět, že je to chyba tvoje a ne karty.

    EDIT2: u GPU píšou minimální požadavek na zdroj 400W. Výrobce záměrně přehání a ten Ener 385 by to měl zvládnout, ale já osobně jsem švagrovi pro klid v duši dal 425W.
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 16-11-2008 v 14:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    Paměti vem ty A-Data. Jsou prověřený a levnější.

    EDIT: @GPU - tenhle Sapphire podle Pas!ka určitě nemá plombu (záruční samolepku), takže bych ho vzal. BTW, doporučuju neměnit ten chladič hned. Nech kartu běhat pár dní s referenčním, abys věděl, že je 100% funkční. Pak, když vyměníš chlazení a něco se bude s**t, budeš vědět, že je to chyba tvoje a ne karty.

    EDIT2: u GPU píšou minimální požadavek na zdroj 400W. Výrobce záměrně přehání a ten Ener 385 by to měl zvládnout, ale já osobně jsem švagrovi pro klid v duši dal 425W.
    Díky, jak to tady procházím, většinou mají lidi ta A-data. Korzáry někde doporučovali a mě se taky líbil ten zubatý chladič : ) Ale zase jinde jsem četl, že do pamětí se nevyplatí investovat, že fungují stejně průměrné stejně, jako špičkové, není v tom rozdíl. OK, beru adata.

    grafika - dobrá poznámka!

    zdroj - inu, přesně takhle to cítím. I když tahle grafika je hodně úsporná a v popisu zdroje je, že zvládne v pohodě jednu grafiku se přímým napájením (tahle ho nemá) a 11 disků (!) Tak nevím. Pro ty 4 čenta navíc brečet nebudu, ale plyne z toho nějaká nevýhoda, že tam bude zbytečně naddimenzovaný zdroj? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od plch Zobrazit příspěvek
    ...ale plyne z toho nějaká nevýhoda, že tam bude zbytečně naddimenzovaný zdroj? :-)
    Stává se, že některé zdroje pískají, když jsou hodně naddimenzované. Já mám +/- stejný převis výkonu jako asi budeš mít ty a nic (ani jsem neslyšel, že by Enermax na tohle trpěl).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od plch Zobrazit příspěvek
    ... ale plyne z toho nějaká nevýhoda, že tam bude zbytečně naddimenzovaný zdroj? :-)
    To prosím berte s nadhledem, o 425W se nedá přímo tvrdit, že by to mělo být naddimenzované, jen jestli je v tom obecně nějaký rozdíl. Prakticky - to vím: má navíc jeden kabel ke 2. grafice v "křížové palbě" a umí dávat víc proudu. To jsou samé výhody. Ale nevýhody (kromě ceny)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Já si vám tady dávám reputační body a koukám, že dávám 0. Takže musím udělat aspoň 15 příspěvků? Chci říct, že si moc vážím, že takhle někdo radí na netu nezkušeným lidem. Zadarmo a slušně. To je v dnešní době spíš vzácnost. Jen tak dál : )
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    A co si myslíte o tomhle?
    Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse USB černá

    Předražená hračka? Ale je fakt, že ta technologie se mi fakt líbí... do obýváku k TV jako druhou myš myslím ideální... : )

    Ovládání:


    atd., na jůtůb toho najdete mraky : )
    (hih, konečně mám 15 příspěvků)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    No, tak hračka to určitě je... Jestli to využiješ a máš na to... Netvrdím, že se mi to nelíbí a až vyhraju ve Sportce, něco takového si koupím. Dcera bude mít co žižlat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od plch Zobrazit příspěvek
    Já si vám tady dávám reputační body a koukám, že dávám 0. Takže musím udělat aspoň 15 příspěvků? Chci říct, že si moc vážím, že takhle někdo radí na netu nezkušeným lidem. Zadarmo a slušně. To je v dnešní době spíš vzácnost. Jen tak dál : )
    Tak nedavej RB dokud nemas aspon 15 prispevku, protoze je tady na foru nejaka chyba, tak misto aby jsi pridal RB uberes kredity.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Tak nedavej RB dokud nemas aspon 15 prispevku, protoze je tady na foru nejaka chyba, tak misto aby jsi pridal RB uberes kredity.
    Docela chápu, proč to tak je (aby si někdo nemohl hned tak sobě lehce přidělit reputaci). Jen jsem to nevěděl. Docela mi ale překvapuje, že ubírám kredity - doufám, že jen sobě, kdyby příjemci, tak by to zase byl nesmysl
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    Stává se, že některé zdroje pískají, když jsou hodně naddimenzované. Já mám +/- stejný převis výkonu jako asi budeš mít ty a nic (ani jsem neslyšel, že by Enermax na tohle trpěl).
    Ona je tam rozdíl jenom stovka, nevím, kde jsem vzal ty 4 stovky : ) Jasný, bude 425W : )
    Bednu si vezmu průhlednou, ať z toho taky mají něco návštěvy : )
    Takže sestava je vybraná, teď ještě vyřešit poslední problém - Visty 32, nebo 64? Ano, mám 4G, vybral jsem 64ky, ale zaslechl jsem, že jsou s nimi ještě problémy, navíc tam občas něco nespustím... : (
    Budu mušet o tom něco naštudovat, kdybyste měli nějaký dobrý odkaz, dejte vědět.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od plch Zobrazit příspěvek
    Docela chápu, proč to tak je (aby si někdo nemohl hned tak sobě lehce přidělit reputaci). Jen jsem to nevěděl. Docela mi ale překvapuje, že ubírám kredity - doufám, že jen sobě, kdyby příjemci, tak by to zase byl nesmysl
    Ano, ubíráš kredity "oceněným"
    Citace Původně odesláno od plch Zobrazit příspěvek
    Ona je tam rozdíl jenom stovka, nevím, kde jsem vzal ty 4 stovky : ) Jasný, bude 425W : )
    Bednu si vezmu průhlednou, ať z toho taky mají něco návštěvy : )
    Takže sestava je vybraná, teď ještě vyřešit poslední problém - Visty 32, nebo 64? Ano, mám 4G, vybral jsem 64ky, ale zaslechl jsem, že jsou s nimi ještě problémy, navíc tam občas něco nespustím... : (
    Budu mušet o tom něco naštudovat, kdybyste měli nějaký dobrý odkaz, dejte vědět.
    Díky
    Když Visty, tak 64bit. HW máš novej, takže bych se toho nebál.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Rozhodně 64b OS. 4Gb Ram jsou dnes standard a když koupíš 32b verzi tak sice na tom možná pustíš o nějaký ten starší program více, ale za rok-dva až bude 8-16Gb Ram normální, tak je budeš moct vyhodit.

    Jo a jenom kratičká poznámka k BR, neber to jako odrazování od koupě. Máš opravdu dostatek BR disků nebo půjčovnu za rohem? Je teprve začátek rozvoje tohoto formátu a mechaniky půjdou s cenou dolu..
    za posledních 6 měsíců zlevnili o cca 50% z 6 na 4 tisíce viz cena na CZC
    no hodne zhruba, nechce se mi to presne pocitat
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 18-11-2008 v 00:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Rozhodně 64b OS. 4Gb Ram jsou dnes standard a když koupíš 32b verzi tak sice na tom možná pustíš o nějaký ten starší program více, ale za rok-dva až bude 8-16Gb Ram normální, tak je budeš moct vyhodit.
    Je to tak, zkusím 64, budou ze začátku asi trošku problémy, se starými aplikacemi...

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Jo a jenom kratičká poznámka k BR, neber to jako odrazování od koupě. Máš opravdu dostatek BR disků nebo půjčovnu za rohem? Je teprve začátek rozvoje tohoto formátu a mechaniky půjdou s cenou dolu..
    za posledních 6 měsíců zlevnili o cca 50% z 6 na 4 tisíce viz cena na CZC
    no hodne zhruba, nechce se mi to presne pocitat
    Já vím, že je to momentálně předražené, ale BD chci a musel bych kupovat jinou mechaniku, kterou pak stejně vyhodím. Nebo máš nějaký jiný návrh? Můj táta vždycky říká: Nejlevnější je to hodinu před smrtí.
    :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jestli nemáš žádnej BR disk a neuvažuješ o jeho přehrávnání v brzký době, tak bych koupil nějakou DVD vypalovačku, a až budeš chtít skutečně použít BR, tak už ceny budou možná poloviční - tak pak koupit BR, možná že už i vypalovačku (a pořád to nejspíš bude levnější než koupit BR teď a budeš mít navíc novou DVD kterou pak můžeš dát do jinýho PC, nebo někomu z rodiny apod.).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední