ad Noctua: v poměru cena/výkon přeci jen vede CM212
ad case: já už zkraje počítal s tím, že budu řezat (
http://www.svethardware.cz/forum/sho...&postcount=305). Ten windtunnel opravdu nemířil na chladič, bylo to kousek vedle. Já jsem ale dával chladič s 120mm fanem a ta díra v boku je na 80mm, takže si to o úpravu říkalo stejně. Tyhle C-chladiče (
Scythe,
Scythe,
CM) mají výhodu v tom, že foukají i na MoBo. Potom si ale myslím, že je lepší jim dávat chladný vzduch zvenku, aby to člověk nechladil teplým zevnitř. Tenhle typ totiž není úplně ideální jako součást windtunnelu v rámci case (celkový průvan spíš narušuje), na to jsou lepší ty věžové.
V té M9 bych namířil proud vzduchu na zadní fan. S věcmi jako vibrace kvůli tenkým plechům, o kterých tu někteří píšou, jsem se nesetkal (ale možná jsem odolnější). Zajímavou variantou k M9 je
Antec Three Hundred. Kdybych se s ním potkal, když jsem stavěl komp, měl bych dilema... A pak je řada lepších a samozřejmě dražších skříní. A ještě je tu Yeong Yang za lacino a kvalitní (rozuměj těžké). Ty jsou IMHO hnusné snad s výjimkou
5605 Ara. Jen musíš počítat s tím, že stejně utratíš peníze navíc za fany, které tam nejsou a taky, že ta skříň nemá tlačítko Reset

.
EDIT: díky za tip na chlazení 4670. Teď tohle budu dělat švárovi a nevěděl jsem, jak to bude s teplotama při čistě pasivním chlazení. Jinak, do normálně veliké skříně se Accelero vejde.