Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 7 z 7 PrvníPrvní ... 567
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 105

Téma: Obývákový PC

  1. #91
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Klidně to dám na 5V, ale tady píšeš, že asi budu mít problémy?

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    Ty větráky tam jsou podvoltovaný na 5V. Respektive už jen jeden. Tomu svítícímu to moc nesvědčilo a po nějaké době se začal zastavovat.
    Svítící mám oba, takže asi nic moc. Regulaci - ty jednoduché bych zvládnul, ale problém bude s časem, toho mám málo. Zkusím se mrknout, co se prodává. Nebo je ještě jedno elegantní řešení - vyměnit ventilátory a to nejlépe za regulovatelné... otáčky bych si pak mohl nastavovat SW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od plch Zobrazit příspěvek
    Klidně to dám na 5V, ale tady píšeš, že asi budu mít problémy?
    To jo. Asi 3 měsíce jel dobře, pak začal být neklidný. Ale mohl to být horší kus...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Problemy jsem myslel prave mezi 12V a 5V tj kdyz to zapojis do 4pinoveho molexu mezi zluty (12V)a cerveny (5V). Pokud vetra zapojis mezi cerveny (5V) a cerny (0V) tak je to v poradku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    OK, zkusím 5V, a pokud se to bude točit, tak to nechám. Když ne, dám tam třeba http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4000J000000B5W a bude vykydáno. Ten čas strávený nad tím, jak to udělat mi za to nestojí a stejně by to takhle nevypadalo... : )
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od plch Zobrazit příspěvek
    OK, zkusím 5V, a pokud se to bude točit, tak to nechám. Když ne, dám tam třeba http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4000J000000B5W a bude vykydáno. Ten čas strávený nad tím, jak to udělat mi za to nestojí a stejně by to takhle nevypadalo... : )
    To urcite. Ja jsem si s tim regulatorem hral po vecerech nekolik dni. Cena soucastek sice do 50Kc, ale casu jsem no tom ztravil dost. Ale zase jsem to delal protoze me to bavi. Tak jsem si to pospojoval, otestoval, spajel, nefungovalo, znovu kontrola atd. Pokud te to ale nebavi ,tak ten koupeny regulator je urcite lepsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Takže 5V místo 12ti se zadařilo a už jsem naprosto spokojený : ))) Počítač už si jen tak tiše ševelí. Ještě najdu, jak se dá ovládat ten CPU fan... v EasyTune mi to nějak nejde.
    Monitor sice píská, ale jen pár minut po zapnutí, pak se utiší, takže vcelku v pohodě.
    Ještě: nevíte, jak nastavit ve Vistách, abych se koukal jednou síťovkou na internet a druhou se připojil ke svému starému PC a sosal data? Mám Visty Home Premium 64
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Na ovladani CPU fanu je nejlepsi Speedfan. Tim muzes ovladat vsechny ventilatory ktere jsou zapichnute do zakladni desky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Na ovladani CPU fanu je nejlepsi Speedfan. Tim muzes ovladat vsechny ventilatory ktere jsou zapichnute do zakladni desky.
    Nedaří se. Ale asi vím proč. Předpokládám, že na to, abych mohl CPU fan řídit, muší mít 4 žíly. Ale on má jenom 3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od plch Zobrazit příspěvek
    Nedaří se. Ale asi vím proč. Předpokládám, že na to, abych mohl CPU fan řídit, muší mít 4 žíly. Ale on má jenom 3.
    Takže změna. V biosu jsem našel možnost ovládání CPU fan přes napětí + ovládat pomocí BIOSu. Co jsem to aktivoval, už neslyším nic. Prostě vůbec nic. Jen občasný tlumený seek hlaviček HDD.
    Vzduch v bedně už neševelí.
    RPM: CPU: 1110, Power 541. Ty 2 podvoltované větráčky samozřejmě nevím, ty nejdou kontrolovat.
    System: 39 st C, CPU: 27, GPU: 37.
    Dynamic energy saver je zapnutý a běží na dvojku (ze šesti)
    Sakryš, ta klávesnice mě ale štve : (
    Enter už najdu, delete taky, ale end, který požívám často, to je trága .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Jinak ještě k tomu http://www.svethardware.cz/forum/sho...205#post189205
    Byl jsem trošku naivní, co se týká toho gumového uchycení HDD. Koupil jsem gumu 4x4 a prostě jí tam jen tak zamotal. Samozřejmě, že do druhého dne jedna guma praskla o ostrou hranu šachty. Další jsem neměl a tak jsem smotal svazek asi osmi (myslím že 1 x 3mm). Musím říct, že s tímto svazkem se pracuje mnohem líp, jde zauzlovat, je ohebnější a když vám jeden praskne, je tam ještě spousta dalších. Samozřejmě neopakovat mou chybu a ostré hrany case olepit : )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ještě k těm 5 a 7V - pokud chceš utlumit dva větráky, tak pak je ještě bezpečná možnost je dát oba na šest - sériový zapojení to jistí :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od plch Zobrazit příspěvek
    Jinak ještě k tomu http://www.svethardware.cz/forum/sho...205#post189205
    Byl jsem trošku naivní, co se týká toho gumového uchycení HDD. Koupil jsem gumu 4x4 a prostě jí tam jen tak zamotal. Samozřejmě, že do druhého dne jedna guma praskla o ostrou hranu šachty. Další jsem neměl a tak jsem smotal svazek asi osmi (myslím že 1 x 3mm). Musím říct, že s tímto svazkem se pracuje mnohem líp, jde zauzlovat, je ohebnější a když vám jeden praskne, je tam ještě spousta dalších. Samozřejmě neopakovat mou chybu a ostré hrany case olepit : )
    Misto letecke gumy, muzes pouzit normalni gumu do teplaku. Kdyz bude vytahana tim lepe. A ostre hrany ji nevadi
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od plch Zobrazit příspěvek
    Samozřejmě, že do druhého dne jedna guma praskla o ostrou hranu šachty.
    No vidíš, to jsem zapomněl zmínit . Já ty ostré hrany zlehka přejel šmirglem .
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ještě k těm 5 a 7V - pokud chceš utlumit dva větráky, tak pak je ještě bezpečná možnost je dát oba na šest - sériový zapojení to jistí :-).
    Jeee, nojo, že mě to nenapadlo, další zajímavý nápad. Zůstane v šuplíku, pokud bude zapotřebí, tak realizuji!

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Misto letecke gumy, muzes pouzit normalni gumu do teplaku. Kdyz bude vytahana tim lepe. A ostre hrany ji nevadi
    Někde jsem tady četl, že gumy pro textilní průmysl se moc nehodí, že se vytahávají. Ale něco jsme měli doma, tak jsem to zkusil a nic moc. Řekl bych že ten svazek tenkých leteckých je lepší. Ať tak nebo tak, ta rotace disku není slyšet a to je důležité...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Nevim, možná jsem použil už vytahaný, ale mam na nich zavěšený tři disky a spokojenost...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 7 PrvníPrvní ... 567