Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Jak odstranit "defaultní" otevírání odkazů v IE

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    OS Win XP PRO.
    Jako defaultní prohlížeč webu mám nastavený Firefox, ale některé konkrétní programy, jmenujme za všechny MS Office balík, ale jsou i další, natvrdo, pokud je v nich odkaz, se ho snaží otevřít přes Internet Explorer. Což mě přiznám se pěkně štve protože firewall jsem nastavil aby IE kompletně blokoval. Proč mít taky v systému víc děr než je nutné, že...
    Jde mi o to jak tento problém řešit? V Linuxu bych jednoduše nahradil iexplore.exe linkem který by ukazoval na Firefox, ale tady vážně nevím, v linkách Winy o dost zaostávají.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    firefox je defaultni, a ma i nastaveny asociace vsech typu souboru? (htmm html, php, asp...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Zaručeně ne, htmm je předpokládám překlem pro htm.
    Takže popořadě, html a htm je otevíráno Firefoxem, asp a php nemají asociovaný defaultní program.
    Pokud má někde Firefox zobrazení které přípony otevírá, nenašel jsem.
    Předpokládám že v registrech windows je seznam kterou koncovku otevírat čím, ale jako obvykle, registr je totálně nepřehledný a i když jsem se snažil vytáhnout ne zas tak obvyklé přípony které by měly být asociované jen s jedním programem, tak jsem systém neobjevil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jen tak zbezne jsem ted zkusil otevrit odkaz z wordu a priskocila mi dalsi zalozka v chrome

    neco takovyho jako v prilzoe nepomaha?

    EDIT: seznam asociaci je v kterekoliv slozce -> nastroje -> moznosti slozky -> typy souboru
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: default.PNG 
Zobrazení: 298 
Velikost: 37.6 KB 
ID: 8266  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Vše bylo nastavené na defaultní, co se týkalo Firefoxu jsem změnil natvrdo na Firefox.
    Efekt? Nevím teď přesně jak to bylo předtím, protože jsem si všiml že linky otevírají http:// , ale koncovky byly php, jako například odkaz na přiložený screen co jsi poslal. Ten se otevře v IE. když jsem vytvořil vlastní odkaz, pokusně www.centrum.cz , tak se otevřel jako záložka Foxu.
    Přiznám se že otevírání IE mi vadí hlavně u pluginu Leo's Lyrics pro Winamp, který načítá a zobrazuje texty podle toho co zrovna Winamp hraje, pokud jsou na vzdáleném serveru. Ve chvíli kdy chci něco doplnit automaticky vyhazuje IE. A firewall ho zcela správně zabrzdí v rozletu.
    Takže hledám spíš nějaké univerzální řešení, ať se snaží klidně otevírat IE, pokud se požadavek přesměruje na Firefox. Něco podobného umí plugin pro Notepad++, jedním malým souborem stačí přepsat defaultní notepad a on otevření přesměruje na Notepad++. Tohle řešení u mě funguje naprosto bezchybně.
    Jen doplním že když stejný php link otevřu v Thunderbirdu tak se otevře korektně ve Foxovi.
    A ještě jeden edit: Zkusil jsem ve Wordu otevřít link do tohoto threadu, to jest http://www.svethardware.cz/forum/sho...809#post182809 a ten se otevře ve Foxovi.
    Nicméně link ke screenu
    http://www.svethardware.cz/forum/att...1&d=1226680691 se otevře v IE...
    Naposledy upraveno uživatelem pkovak: 14-11-2008 v 18:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    prochazel jsi podrobnej ty asociace?v se divam ze i me tam nekolikrat IE zbylo... ten link na obrazek mi jede v chrome...

    ad ten winapm - on taky muze byt debilne udelany ten plugin a na win se snazit volat IE

    btw np++ taky pouzivam, driv jsem mel i tu nahradu defaultniho notepadu... a dlouho mi to fungovalo... a pak najednou nebylo mozny spustit ani notepad, ani np++, ani preinstalace nepomohla ale to bylo uz docela davno, par let zpet
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Jsem si jistý že se snaží volat přímo IE, stěžuje si na to na jejich fóru víc lidí.
    Asociace jsem procházel, pro jistotu jsem je prošel znova a našel že IE bylo ještě asociované s příponami GIF, ITS, MHT, MHTML, URL - nemusím říkat že URL mi byla v tomto bodě obzvlášť podezřelá. Změnil jsem všechny tyto odkazy na Firefox, efekt, opět, nula.
    P.S.: Zkusil jsem vytvořit link iexplore.exe ukazující na firefox a nahradit jím původní exe soubor, bohužel XP berou tento soubor jako součást systému a během vteřin ho nahradí ze záloh. Podařilo se mi spustit ho dřív než ho systém nahradil, ale vyskočilo dosovské okno... implementaci linek ve windows bych občas s chutí zastřelil.
    Ještě jeden edit... zapoměl jsem poznamenat že Office jsou ve verzi 2007, to může taky hrát značnou roli.
    Naposledy upraveno uživatelem pkovak: 15-11-2008 v 09:55
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    me uz ted nic dalsiho moc nenapada nekdo dalsi?

    jeste treba nainstalovat chrome, ktery zda se umi nahradit IE lip nez FF, a pak to prepsat zase FF at sezere aspon co umi? (a co neumi zustane chrome)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od pkovak Zobrazit příspěvek
    V Linuxu bych jednoduše nahradil iexplore.exe linkem který by ukazoval na Firefox, ale tady vážně nevím, v linkách Winy o dost zaostávají.
    Linky lze i ve Windows, pokud teda je to NTFS. Můžeš zkusit vytvořit hardlink pomocí Hardlink Shell Extension, celkem šikovnej tool, umí vytvářet NTFS hardlinky na soubory, adresáře i celý disky, používám už docela dlouho (převážně pro adresáře, hardlinky na soubory jsou na NTFS míň šikovný, protože při editaci kterýhokoliv souboru se opět rozdělí).

    Ale nedokážu říct, co se stane, pokud uděláš link z iexplore.exe na firefox.exe - bude se samozřejmě startovat místo IE Firefox, ovšem je možný, že přestane fungovat ledacos v systému... (proto nejdřív originální iexplore.exe ozálohovat, přejmenovat třeba na iexplore.exe.orig, aby bylo možno změnu vrátit)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jo a jeste k tomu ze ti to system prepsal zpet - zkus to v nouzovem rezimu, tam by mely byt vyple ochrany systemovych souboru, pripadne najit zdroj odkud se to nahrazuje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Zkusím, zkusím... bohužel nevím jestli IE opravdu není "nutná" součást systému jak má MS ve zvyku. Jestli ale linky při změně souboru soubory opět rozdělí tak to může být trochu problém při každém update Firefoxu, nicméně aspoň zkusíme jak se to zachová. To mi připomíná abych si raději udělal nový image systémového disku...
    Zálohování měněných souborů beru jako defaultní postup, jen nevím jestli nebude mít Fox problémy protože se bude spouštět sice firefox.exe ale z jiného adresáře než kde je zbytek Foxu. Ale od toho máme live testy
    Naposledy upraveno uživatelem pkovak: 16-11-2008 v 18:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    IE je nutna neodstranitelna cast, ale na netu jsou postupy jak ho odstranit, nebo muzes zkusit pres nLite IEcko odstranit hned z instalacniho CD
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2010, 06:09
  3. Windows XP: Zmena v registrech systemu XP pro funkce "Slozky" a "Prejmenovani"
    Od Subtech v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2010, 22:08
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 26-04-2010, 12:00
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-08-2007, 22:09