Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Jak poznám, zda-li mám SATA , nebo SATAII, nebo eSATA, jestli mám "I" , nebo "L"

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Dobrý den, měním CPU, desku, HDD, zkrátka skorem celý počítač. Akorát nevím, jak rozeznám kabely. Přijde mi, že táám mám SATA, ale i SATAII. Nevím jak to poznat. Budu měnit HDD a DVD-rom, tak byxch potřeboval poradit. Deska bude gigabyte 73PVM-2SH a CPU intel pentium dual core E5200, HDD bude seagate 250 GB SATAII. Prosím poraďte. díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, měním CPU, desku, HDD, zkrátka skorem celý počítač. Akorát nevím, jak rozeznám kabely. Přijde mi, že táám mám SATA, ale i SATAII. Nevím jak to poznat. Budu měnit HDD a DVD-rom, tak byxch potřeboval poradit. Deska bude gigabyte 73PVM-2SH a CPU intel pentium dual core E5200, HDD bude seagate 250 GB SATAII. Prosím poraďte. díky
    Typ kabelů by si měl mít napsáno přímo na něm.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Na kabelu je napsáno pouze SATA , nebo Serial ATA. Nic víc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    cokoli z poslednich co ja vim 3 let je SATA2, kabely budou u zakladni desky, proste to nemusis resit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    No to doufám, že tam budou :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Tak ještě bych se teda chtěl zeptat, zda-li mě tato sestava bude fungovat. Nevyznám se v těch MB a GHz atd..
    Intel Pentium Dual Core E5200 2.5 GHz

    Deska Gigabyte GA-73PVM-S2H

    RAM 1GB DDRII

    HDD Seagate 250 GB SATA II.

    Pojede tato sestava? Jákdyž jsem koukal na tu desku na netu, tak jsem tam nenašel podporovaný CPU ten co chi, ale je tam psaný socket 775 a to CPU, které chci je taktéž sc.775. Ještě bych se rád zeptat, zda-li budu moci něco použít z nynější sestavy. HDD : Seagate ST380817AS (SATA, 80GB, Bar 7200.8, NCQ, 8MB) Mechanika : LG GSA-4167B (DVD-R/ RW/DVD-R 16x,DL, bulk,černá)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    16

    Když v dnešní době uslyšíš SATA nebo SATA2, je to jedno a totéž. e-Sata je vybavený konektorem pro připojení např.externího HD(proto je e-xterní, něco jako samec a samice u el.zásuvek), typ "I" znamená, že konektor je rovný, "elko" je zahnutý na 90 stupňů.

    Zde je podpora tvého procesoru + spousta dalších specifikací.http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2691
    Naposledy upraveno uživatelem Zouzel: 15-11-2008 v 10:36
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    16

    Daný procesor je deskou podporován, bude fungovat. Ověřené paměti jsou zde: http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...-73pvm-s2h.pdf. HD i optická mechanika rovněž bude možné připojit, optika však přes IDE konektor, na desce samozřejmě je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Děkuji moc, takže to znamená, že mi teda mechanika pujde na novou desku? ještě bych e chtěl zeptat, jestli všechny důležité klabely přijdou s deskou? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    16

    Je to tak, všechny potřebné kabely by měly být v balení s deskou(viz Mech13). Jak jsem psal, mechanika se napojí na IDE konektor a bude fungovat, datový IDE kabel bude v balení desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Ještě se musím teda zeptat. Z mechaniky mi vede (asi)SATA 1, je to taková housenka, kde je asi 40 kabelů vedle seube..je to tenký jak papír..víte co myslím?tak to pak můžu vyhodit?Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    16

    Tak ta housenka tenká jako papír je právě IDE kabel, je škoda ho vyhazovat, nikdy nevíš, kdy se může hodit. Tvá optická mechanika LG se nedá připojit přes rozhraní SATA, ale pouze IDE, je to přece jen starší kousek. Možná bys mohl pouvažovat i o její výměně, cenově to dnes není náročné a určitě bude SATA.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    Ještě se musím teda zeptat. Z mechaniky mi vede (asi)SATA 1, je to taková housenka, kde je asi 40 kabelů vedle seube..je to tenký jak papír..víte co myslím?tak to pak můžu vyhodit?Díky
    To bude spise 40 zilovy PATA kabel. Pokud ti slouzi, tak nevyhazuj, na novejsich zakladnich deskach mas stale jeden PATA konektor. Az ti prestane slouzit, pak si kup SATA mechaniku.
    Naposledy upraveno uživatelem slowak1982: 15-11-2008 v 11:23 Důvod: doplneni
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Ano, je to ono. Ještě bych se chtlě teda zeptat, zda-li bude to moje sestava, kterou jsem psl výše opravdu fungovat(já nerozumím těm MB, MHZ,atd...) a jestli by mi někdo poskytl odkaz, kde je rozdíl mezi SATA a SATA II.Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    No pokud je ten Pata kabel jen 40 žilovej tak bych si nebyl jistej jestli mu to do nový desky pude, pasovat bude ale stli bude fungovat bych si jistej tak nebyl, u novejch uATA konektorů se dáva 80 žilovej kabel ( i když jen kuli stínění) kterej stejnak dostane pravděpodobně k desce
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 11-12-2010, 12:19
  2. Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 15-07-2009, 15:27
  3. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-01-2009, 20:21
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 03-09-2008, 16:22
  5. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-11-2006, 17:56