Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 58

Téma: VGA DDR3 místo DDR2, prosím o radu..

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    43

    Zdravím chtěl bych se zeptat vás zkušenějších, na jednu věc- mám MB Gigabyte GA-965P-S3 a grafickou kartu Saphire Ati Radeon X1650 Pro, 512Mb, DDR2 a chtěl bych nějakou výkonější a po hledání na internetu jsem došek k závěru, že DDR2 nejsou moc výkonné tak se chci zeptat jestli by bylo možné osadit desku Grafikou s DDR3 pamětí, které jsou o poznáí lepší...jestli by v tom nebyl nějaký problém.
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Napred napis zbytek komponent, aby se ti ta vymena vubec vyplatila. Aby ti grafiku utahlo cpu.
    CPU?
    RAM?
    Deska?
    Zdroj? (typ, vyrobce a vykon)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    43

    dosavadní VGA- Sapphire Ati Radeon x1650pro, 512Mb, DDR2, frekvence pamětí 600Mhz, frek. jádra 400Mhz
    CPU- zatím Intel pentium 4 3,4Ghz ale budu kupovat Intel core 2 Duo 2,8Ghz FSB 1066MHz, cache 3MB
    RAM- 4x512Mb, DDR2, 800Mhz, CL5
    Deska- Gigabyte GA-965P-S3 Procesor Socket T(LGA775) - Celeron D, P4E, P4, D, Core 2 Duo
    FSB 1066, 800, 533 MHz
    Chipset Intel Broadwater P965 + ICH8 (Intel 82801HB)
    Podporované paměti Dual Channel, DDRII 800/667/533/400, ECC
    Počet paměť. slotů4 (max 8 GB)
    Rozšiřující sloty 1x PCI-Express x16
    3x PCI-Express x1
    3x PCI
    Zvuková kartaIntel 82801HB ICH8 - High Definition Audio Controller
    IDE1x ATA100
    SATA6x SATA2 (RAID)
    LAN1x Marvell Yukon 88E8056 PCI-E

    Zdroj- Mode Com 400W
    - maximální zatížení jednotlivých voltáží +3,3 V - 22 A
    +5 V - 15 A
    +12 V1 - 14 A
    +12 V2 - 16 A
    -12V - 0,3 A

    Snad to bude stačit jo a CPU bych koupil zároveň s grafikou.
    především se mi jedná o to jestli je technicky vůbec možné zaměnit VGA DDR3 popř. GDDR3 za DDR2, jestli by to jelo bez potíží ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Typ graficke pameti nema nic spolecneho s typem systemove pameti. Muzes klidne dat grafiku s gddr5 ramkama do desky ktera ma ddr1 ram.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Typ graficke pameti nema nic spolecneho s typem systemove pameti. Muzes klidne dat grafiku s gddr5 ramkama do desky ktera ma ddr1 ram.
    Tak to je fajn, dík a ještě jedna, možná hloupá otázak nebude vadit když mám na současné kartě šířku paměťové sběrnice 128 bitů a na nové bych měl 256 bitu ale když to dám do stejného slotu tj. PCIe 16x tak by to mělo být v cajku ne? jestli se mýlím tam mě oprav.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Cpt._hunter Zobrazit příspěvek
    Tak to je fajn, dík a ještě jedna, možná hloupá otázak nebude vadit když mám na současné kartě šířku paměťové sběrnice 128 bitů a na nové bych měl 256 bitu
    Ne, jedine co je dulezite je fyzicky slot, v tvem pripade pcie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    43

    super, dík moc!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jen pozor na podporu 45nm CPU (E5200,7*00, 8*00 atd). P965 je podporuje u gigabytu od revize desky 3.3. (najdeš napsáno na základní desce , např: rev. 3.3)

    Jinak ja bych to udělal následovně:
    CPU - E5200 (proti E7300 mizivý rozdíl ve výkonu ale značný v ceně)
    VGA - HD4670 pro 19" LCD, HD4850 pro 22" a více
    Zdroj výchází snad z fortronu a mohl by obě grafiky zvládnout (na 100% zvládne HD4670)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Jen pozor na podporu 45nm CPU (E5200,7*00, 8*00 atd). P965 je podporuje u gigabytu od revize desky 3.3. (najdeš napsáno na základní desce , např: rev. 3.3)

    Jinak ja bych to udělal následovně:
    CPU - E5200 (proti E7300 mizivý rozdíl ve výkonu ale značný v ceně)
    VGA - HD4670 pro 19" LCD, HD4850 pro 22" a více
    Zdroj výchází snad z fortronu a mohl by obě grafiky zvládnout (na 100% zvládne HD4670)
    no na desce mám napsáno Rev: 1.0
    a jinak jsem našel grafiku: http://www.fajnceny.cz/zbozi/ati-sap...spx?p=z:109999 doporučili by jsem mi ji?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Tahle grafika je poměrně stará.Bral bych buď tu HD 4670 nebo výkonnější HD 4830 popřípadě ještě výkonnější HD 4850.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Tahle grafika je poměrně stará.Bral bych buď tu HD 4670 nebo výkonnější HD 4830 popřípadě ještě výkonnější HD 4850.
    To je sice fajn ale obávám se že má deska nemá PCIe 2,0 :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    PCIe 1.0 a PCIe 2.0 jsou kompatibilní,takže to vůbec nevadí!!Karta ti tam v pohodě pojede!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    43

    wow, tak to je jiné kafe to mění situaci... ještě bych si ale cenu představovat tak 3000,- bez dph
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    43

    a co tahle- má poměrně vysoké frekvence http://www.fajnceny.cz/zbozi/ati-sap...spx?p=z:121911
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    V týhle cenový relaci je nejlepší přihodit 400Kč a vzít Gigabyte HD4850 je to hodně dobrá karta.Pokud víc dát nemůžeš tak Sapphire ATI Radeon HD 4830 512MB
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. RAM DDR2 / Grafika DDR3 ???
    Od curtissek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-06-2014, 23:30
  2. DDR3: Prosím o radu DDR3 kingston 1600 cl9
    Od camal v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-10-2013, 17:11
  3. DDR2: Paměti DDR2 prosím o radu, výběr
    Od Hulbon v sekci Operační paměti
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 05-07-2012, 20:34
  4. DDR2: DDR2 místo 800MHz jedou jen na 667MHz
    Od DJ_Thunder v sekci Operační paměti
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 11-10-2009, 18:05
  5. Kompatibilata DDR2, DDR3
    Od koubis v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-08-2008, 21:46