Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Stane se Win nelegálním?

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Dobrý den. Budu měnit základní desku, a vše, co k tomu patří. Jenže. Mám Win XP Home OEM, a lsyšel jsem, že prý je vázán k zákl. desce. Znamená to, že Windows bude ilegální? Děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Ano, mělo by to tak být. Ale je to asi věc náhody. Já jsem vyměnil všechno kromě skříně a pořád mi fungují legálně windowsy ze starého PC. Jsou to taky XP OEM.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    120

    Nejsem si teď na 100% jistý, ale mám za to, že OEM licence Windowsu je vázaná na BIOS základní desky, takže pokud použiješ stejného výrobce desky jako jsi měl v minulosti a bude mít i stejný typ BIOSu (většinou Award, Phoenix), tak by to snad mělo fungovat bez problému. Ideální je jestliže máš "značkový" PC (některý z velkých výrobců Dell, HP, Acer, etc.) a k tomu již předaktivovaný systém, ten bezproblému bude fungovat jako aktivovaný na téměř jakékoliv desce se stejným chipsetem (Ati, Intel, Nvidia, etc.).

    PS: jak jsem již poznamenal, nemusí to být 100% pravda, ale mě to takto vždy fungovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Vezir: to se mi vubec nezda, u predaktivovanych licenci mozna, ale normalni OEMko si hlida mnohem vic veci - MB, bios, sitovka, grafika, sn HDD... takze ani vymena MB za jiny kus identickeho modelu by nemela projit
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    To sice neměla. Mě to ale nějak prošlo a jde mi to i po kompletní výměně
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    A co si všechno vyměnil? budu měnit desku, CPU, ramku hdd, mechaniku.dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Měnil jsem GPU, CPU, MB, RAM a nevim jestli i disk . Ale jak se zdá, tak je to náhoda a je lepší spíš počítat s tím, že to nepůjde. Za zkoušku ale nic nedáš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Já vyměnil MB (KT600 -> P35), CPU (Athlon -> C2D), RAM (DDR -> DDR-II), GPU (AGP -> PCI-E), disk (SATA-150 -> SATA-3G), DVD mechaniku (PATA -> SATA) a aktivace WXP Pro SP2 CZE OEM přes internet v klidu prošla (ani nebylo potřeba telefonovat a vymejšlet si báchorky o odešlý základovce). Takže zkusit se to může .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Pokud ti jde to jestli budes mit dale legalni system, tak asi ne. Je ale mozne, ze ti to projde (Instalace)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Po formálnej stránke: je OEM Windows viazané na základnú dosku.
    Ak ju meníš lebo chceš inú máš po licencii, ak ju meníš lebo sa Ti pôvodná pokazila nemal by byť problém u MS to preregistrovať.

    Po praktickej stránke: až to nainštaluješ uvidíš na čom si.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Po vymene desky zavolej na MS a rekni ze si menil desku, daj ti novy cislo (teda aspon me). Zatim jsem se vzdy setkal s kladnym vyrizenim takze MS nejsou az tokovy smejdi co se o nich povida...

    edit: o vikendu maji zavreno
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Zatím nevím jak je to u Visty, ale XP u můžete naprosto bez problémů aktivovat systém každých ca 12 měsíců (přesně jsem to neověřoval). Tzn. můžete kompletně vyměnit HW a znovu nainstalovat (aktivovat) systém přibližně každý rok.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    89

    Takže úplne presne je to tak že sa overuje pri inštalácii toto:
    sériové číslo diskového oddílu s Windows;
    MAC adresu síťové karty;
    identifikační číslo CD-ROM;
    identifikační číslo grafické karty;
    identifikační číslo procesoru;
    identifikační číslo pevného disku;
    identifikační číslo SCSI adaptéru;
    identifikační číslo řadiče IDE;
    model procesoru;
    velikost RAM.

    Pravdou je že tieto komponenty sa bodujú, nie každý má jeden bod. Ak sa pri výmene dosiahne určitý počet bodov, nie je nutná reaktivácia. Mne stačilo vymeniť ram a už to bolo treba aktivovať znova. Ale po asi roku mi prešiel aj úplne nový pc (nechápem).
    Ale zrejme po určitej dobe používania sa zapíše aj nová konfigurácia ako vzorová, a tak po čase sa dá vymeniť aj viac konponentov, len nie naraz a nie tie ktoré sú ohodnotené viac bodmi. (len teraz neviem nájsť tú hranicu bodov, niekde to mám... )
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Po vymene desky zavolej na MS a rekni ze si menil desku, daj ti novy cislo (teda aspon me). Zatim jsem se vzdy setkal s kladnym vyrizenim takze MS nejsou az tokovy smejdi co se o nich povida...

    edit: o vikendu maji zavreno
    Přesně tak, bezproblémově, na nic se neptají, je jim jen špatně rozumět, jen doporučuji si připravit tužku s papírem předem popřípadě magnetofon, nebo záznamník, protože ta nová čísla chrlí tak rychle, že nestíháš......
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Přesně tak, bezproblémově, na nic se neptají, je jim jen špatně rozumět, jen doporučuji si připravit tužku s papírem předem popřípadě magnetofon, nebo záznamník, protože ta nová čísla chrlí tak rychle, že nestíháš......
    Asi pred rokom a pol bratranec kúpil pc. Reklamoval ho vlastne ihneď, keď ho vrátili (ktovie čo menili, priznať nechceli nič) bol problém s aktiváciou... Na linke povedali že máme smolu že bolo menené moc hw.... Takže... licencia mu platila asi tak mesiac a pol.....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. hlášení o nelegálním software XP
    Od farao141 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-04-2010, 21:54