problem se zapnutim pc
Zdravim, mam problem, koupil jsem novou desku, pri zapnuti pipa speaker pip ...... pip ...... pip atd, monitor neprenasi obraz (no signal), pc spoustim bez hdd.
MB: MSI K8N Neo3
Geforce 8600 GTS 256
AND Athlon 3000+
MB: MSI K8N Neo3
Geforce 8600 GTS 256
AND Athlon 3000+
pipa to porad napocital sem 20 pipnuti a pote sem pocitac vypnul. mezi kazdym pipnutim jsou zhruba 3 vteriny, nejsem odbornik takze nevim jak se presne vyjadrit ale napajeni od zdroje jsem zkontroloval, na desce je napajeni s 24 pinama a 4 piny, jestli se tomu tak rika (na ruznych mistech desky), ze zdroje vede kabel k napajeni desky ktery ma jen 20 pinu a pak dalsi dva kabely se 4 pinama, takze desku napajim celkovym poctem 24 pinu + ten 4 pin kterej, chybne zapojit tyto dva kabely se 4 pinama neni mozne.
jeste bych chtel dodat, ze pokud napajim desku tim 20 pinem a jeste tim 4 pinem (ten druhy 4pin nepocitam, ten pokud neni zapojeny tak se netoci chladic na procesoru) tak pri prepnuti zdroje z 0 na 1 se pocitac sam zapne, dal se da ovladat normalne tlacitkem power. Pokud ale napajim desku pouze tim 20 pinem tak se pocitac po prepnuti zdroje sam nezapne a reaguje az na stisk tlacitka power.
Dle manuálu co jsem četl deska podporuje max 2 GB DDR400. Tj 1+1GB. Nikde jste neuvedl informaci o pamětích. Dle pípání bych si tipl na problémy s pamětí.
http://www.fixya.com/support/p298039-msi_k8n_neo3_f_motherboard/manual-15409/page-24
Jinak ten 4 pinový konektor je pro napájení CPU.
Ještě zkuste vyresetovat CMOS pomocí tlačítka SW_BAT1, ale pozor ve vypnutém stavu!
http://www.fixya.com/support/p298039-msi_k8n_neo3_f_motherboard/manual-15409/page-24
Jinak ten 4 pinový konektor je pro napájení CPU.
Ještě zkuste vyresetovat CMOS pomocí tlačítka SW_BAT1, ale pozor ve vypnutém stavu!
marku dekuji za radu ale kde se to tlacitko nachazi ? pameti mam obe dve pc3200 400mhz, jednu gigovou a druhou 512, ted tam mam pouze tu gigovou. takze si myslim ze v tom by nemel byt problem.
pameti to urcite nejsou ze sveho stareho pc jsem vyndal stejny typ pameti, funkcni ale pocitac se chova porad stejne. to SW_BAT1 jsem nasel ale nevim jak provest jeho "zmacknuti" zrejme spojit ty 4 plisky co jsou v rozich ? kazdopadne se nechci poustet dokud si nebudu jisty cim a jak to "aktivovat".
Nejsem si jistý, že reset CMOS něco vyřeší, ale dle http://www.fixya.com/support/p298039-msi_k8n_neo3_f_motherboard/manual-15409/page-35 se jedná o klasické tlačítko. Dle obrázku má mít mezi kontakty takové kulaté tlačítko a to se musí zmáčknout. Mělo by to vypadat asi takhle: http://shop.i-ekonom.cz/sopos/katalog.php?product=N0M01::Mikrotla%C4%8D%C3%ADtko-NM0606B
Po zmáčknutí tohoto tlačítka uvedete hodnoty v CMOS (údaje v BIOSu) do výchozího stavu po výrobě.
Ještě bych se pokusil zkontrolovat, zda je dobře usazené CPU a pak bych připojil k desce Floppy disk a Hard disk. Nikdo neví jak se ta deska chová pokud nenajde tyto komponenty.
Po zmáčknutí tohoto tlačítka uvedete hodnoty v CMOS (údaje v BIOSu) do výchozího stavu po výrobě.
Ještě bych se pokusil zkontrolovat, zda je dobře usazené CPU a pak bych připojil k desce Floppy disk a Hard disk. Nikdo neví jak se ta deska chová pokud nenajde tyto komponenty.
na obrazku to mozna tak vypada ale realita je u me desky jina :), mezi temi kontakty je sice naznaceny maly kruh, nicmene zmacknout se neda, protoze je pouze nakresleny.
po pripojeni 160 gb SATA disku a po pripojeni floppy se pocitac chova porad stejne, ten reset cmosu sem neproved protoze to nelze. uz opravdu nevim :(
Jediná rada je projít manuál a zkontrolovat vše step-by-step. V minulosti se mi ku příkladu podařilo při montáži skřípnou kablík od speakeru (dne už jsou integrovány na desce) a tím pádem deska nenajela. Měl jsem štěstí, že se desce nic nestalo.
Ale už jsem taky zažil, že deska po příchodu s obchodu nenajela a já jsem po marných pokusech šel desku reklamovat s tím, že ať mi předvedou jak funguje a výsledkem byla nová deska.
Ono se v takových případech někdy těžko radí po internetu. :cry
Ale už jsem taky zažil, že deska po příchodu s obchodu nenajela a já jsem po marných pokusech šel desku reklamovat s tím, že ať mi předvedou jak funguje a výsledkem byla nová deska.
Ono se v takových případech někdy těžko radí po internetu. :cry
tak to byste nevurelil :) zapojil jsem starou desku o ktere jsem si myslel ze je v tahu, proto jsem poridil novou. jenze ta stara deska jede uplne normalne :) a ta nova je zrejme vadna. nejde mi ale do hlavy jak sem si mohl myslet ze je stara deska mimo. :) no dekuji za rady
jeste bych mel jeden dotaz da se nekde na internetu najit manualy k deskam ? potrebuji manual na desku Asus K8V-XE, power a reset sem zapojil zrejme spravne protoze funguji, nicmene bych se rad podival do manualu na zapojeni Led protoze z popisku na desce toho moc vycist nejde.
edit: manual jsem jiz na internetu nasel. diky za rady Marku.
edit2 : takze me pocatecni nadseni se promenilo opet ve zklamani deska chodila jen chvili ted uz se pocitac ani nezapne, tato deska asus je opatrena svetylkem ktere sviti pokud je deska funkcni (sviti i pri vyplem pc) bohuzel svetylko zhaslo a s tim i moje nadeje :). takze ted sem dvojnasob nas.rany, protoze ta nova deska kterou jsem poridil je zrejme taky pekny smejd a nejde :(
jeste bych mel jeden dotaz da se nekde na internetu najit manualy k deskam ? potrebuji manual na desku Asus K8V-XE, power a reset sem zapojil zrejme spravne protoze funguji, nicmene bych se rad podival do manualu na zapojeni Led protoze z popisku na desce toho moc vycist nejde.
edit: manual jsem jiz na internetu nasel. diky za rady Marku.
edit2 : takze me pocatecni nadseni se promenilo opet ve zklamani deska chodila jen chvili ted uz se pocitac ani nezapne, tato deska asus je opatrena svetylkem ktere sviti pokud je deska funkcni (sviti i pri vyplem pc) bohuzel svetylko zhaslo a s tim i moje nadeje :). takze ted sem dvojnasob nas.rany, protoze ta nova deska kterou jsem poridil je zrejme taky pekny smejd a nejde :(