Dobrá deska pro herní PC ? Intel Dragontail Peak
Mam zakoupenou MB Intel Dragontail Peak DP35DP a zajima me zda je to dobry zaklad pro herni PC.
Ma nekdo nejake vytky ci problemy ?:confused:
A jaky nejlepsi CPU tam muzu strcit ? nasel jsem zatim tohle : Intel Core 2 Quad Q9650
A jaky nejlepsi CPU tam muzu strcit ? nasel jsem zatim tohle : Intel Core 2 Quad Q9650
No, do vylozene herniho PC bych Intel desku nedeaval - chabe moznosti nastaveni.
A obecne spis Gigabyte, nebo Asus.
//zkus CPU support list :p
http://processormatch.intel.com/CompDB/SearchResult.aspx?Boardname=dp35dp
A obecne spis Gigabyte, nebo Asus.
//zkus CPU support list :p
http://processormatch.intel.com/CompDB/SearchResult.aspx?Boardname=dp35dp
[QUOTE=Liqid;183701]Mam zakoupenou MB Intel Dragontail Peak DP35DP a zajima me zda je to dobry zaklad pro herni PC.
A jaky nejlepsi CPU tam muzu strcit ? nasel jsem zatim tohle : Intel Core 2 Quad Q9650[/QUOTE]
Zajímavá kombinace - nic moc deska (co se týče možností nastavení tak hodně mizerná) se starším, i když stále dobrým, čipsetem a do ní chceš cpát high-end procesor, navíc jestli je to na hry tak úplně zbytečně předražený? To je asi jako když si na sériovýho Favorita namontuješ 18" litý disky.
Maximum co bych do té desky (když už ji máš ..) dal, tak E8400, máš-li hluboko do kapsy tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A jaky nejlepsi CPU tam muzu strcit ? nasel jsem zatim tohle : Intel Core 2 Quad Q9650[/QUOTE]
Zajímavá kombinace - nic moc deska (co se týče možností nastavení tak hodně mizerná) se starším, i když stále dobrým, čipsetem a do ní chceš cpát high-end procesor, navíc jestli je to na hry tak úplně zbytečně předražený? To je asi jako když si na sériovýho Favorita namontuješ 18" litý disky.
Maximum co bych do té desky (když už ji máš ..) dal, tak E8400, máš-li hluboko do kapsy tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No procesor na tom nepřetaktuješ...možností nastavení v BIOSu opravdu moc není. Zas pokud určitě nebudeš taktovat tak je to asi jedno. Mám pocit, že se jedná už o doprodej skladových zásob.
Ale on ju ma kupenu..
dnes sa ta doska neoplati. Pred rokom som kupoval dve za nizsiu cenu ako teraz ale nemal som na vyber nic okrem nejakych lacnych foxconn, vtedy to bola najlacnejsia P35 doska dostupna v BGS Levi.
EP45-DS3 je len o malo drahsia.
Problemy s nou nemam ale niekedy slabo piskaju cievky, s E2180 to nerobi. Treba davat pozor na RAM, nekupovat nestandardne (CL4, 1,9V atd.). Kingston 4x1GB idu v pohode, priepustnost dobra.
Dalej pozor na regulaciu vetrakov, box na E8400 zvysi otacky az ked teplota presiahne 80° (to nieje bug ale vlastnost, CPU su na to navrhnute), vdaka tomu je prevadza ticha aj so shit chladicom. Nema floppy a PS2 porty.
dnes sa ta doska neoplati. Pred rokom som kupoval dve za nizsiu cenu ako teraz ale nemal som na vyber nic okrem nejakych lacnych foxconn, vtedy to bola najlacnejsia P35 doska dostupna v BGS Levi.
EP45-DS3 je len o malo drahsia.
Problemy s nou nemam ale niekedy slabo piskaju cievky, s E2180 to nerobi. Treba davat pozor na RAM, nekupovat nestandardne (CL4, 1,9V atd.). Kingston 4x1GB idu v pohode, priepustnost dobra.
Dalej pozor na regulaciu vetrakov, box na E8400 zvysi otacky az ked teplota presiahne 80° (to nieje bug ale vlastnost, CPU su na to navrhnute), vdaka tomu je prevadza ticha aj so shit chladicom. Nema floppy a PS2 porty.
O desce již bylo řečeno myslím dost. GB a Asus (ta především) s chipsetem Intel, nebo nVidia jsou v nastavení a možnosti OC úplně jinde. Jinak cpu bych volil E8400 a lehce ho taktl. Nedávno jsem procházel testy na téma vliv přetaktování CPU a VGA na výkon ve hrách a vyšlo z toho, že CPU nad 3,2 GHz už téměř vůbec (až na jednu vyjímku...nevím už co to bylo za hru) FPS ve hře významně nepřidají. Tam už to leží jen a pouze na VGA.
[QUOTE=fanynek;184391]O desce již bylo řečeno myslím dost. GB a Asus (ta především) s chipsetem Intel, nebo nVidia jsou v nastavení a možnosti OC úplně jinde. Jinak cpu bych volil E8400 a lehce ho taktl. Nedávno jsem procházel testy na téma vliv přetaktování CPU a VGA na výkon ve hrách a vyšlo z toho, že CPU nad 3,2 GHz už téměř vůbec (až na jednu vyjímku...nevím už co to bylo za hru) FPS ve hře významně nepřidají. Tam už to leží jen a pouze na VGA.[/QUOTE]
Mno já bych volil E5200 a taktnul ho těžce :D.Jinak naprostý souhlas.
Mno já bych volil E5200 a taktnul ho těžce :D.Jinak naprostý souhlas.
[QUOTE=SamecP;184394]Mno já bych volil E5200 a taktnul ho těžce :D.Jinak naprostý souhlas.[/QUOTE]
Mno, trošku by mi ale ležela v žaludku ta malá L2 cache..... 2MB vs. 6MB je znát.;)
Záleží na jeho rozpočtu. Ale s plnotučným dvoujádrem na 3,6GHz zkrotíš jakoukoli gamesu. (Samozřejmě se slušnou grafikou). A to bys měl s E5200 trochu hoňky.
Mno, trošku by mi ale ležela v žaludku ta malá L2 cache..... 2MB vs. 6MB je znát.;)
Záleží na jeho rozpočtu. Ale s plnotučným dvoujádrem na 3,6GHz zkrotíš jakoukoli gamesu. (Samozřejmě se slušnou grafikou). A to bys měl s E5200 trochu hoňky.
Jo cache možná herní výkon ovlivní,ale podle mě nepatrně.Kdyby volil E5200 a s trochou štěstí nataktoval na cca 3.5Ghz,tak cache necache mu výkon naprosto stačí..:thumb