Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Divné teploty PC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Zdravim,potřeboval bych poradit,koupil sem nový vnitřnosti do compu a ted nějak nevím kterou teplotu jakože teplotu procesoru sledovat,program co byl u desky HW monitor mi ukazuje jako CPU temp něco kolem 25°C což mi přijde dost málo,ukazuje to i Everest,navíc Everest asi neumí přečíst teplotu jádra,ukazuje to nesmysl kolem 5°C tak nevim čemu mám věřit. V biosu mi to ukazuje cca 32°C ...Co používáte kdo za program ke zjištění teploty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Podivej se na temp1 2 a 3. a pak se mrkni na hardware monitoring do biosu. Podle tech teplot by jsi potom v biosu mohl poznat co jsou to temp1 2 3.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    V biosu mam jen dvě teploty a to CPU 32°C a SYS 35°C nic víc.
    takže teplota CPU v biosu se zhruba shoduje s Everestem CPU jen mi to připadá dost málo a nevím odkud to asi tak muže teplotu snímat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Podivej se na temp1 2 a 3. a pak se mrkni na hardware monitoring do biosu. Podle tech teplot by jsi potom v biosu mohl poznat co jsou to temp1 2 3.
    imho to jde poznat rovnou kdyz se podivas vedle do everestu...

    jo a ty teploty core - co na to coretemp? jak se na to divam v tom everestu, nejsou jeom doje*any jednotky, protoze ta teplota v F by byla realna v C...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Tak coretemp ukazuje na obou cca 7°C v klidu,je to nějak divný
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Zkus na desce flashnout bios. Je možné ,že bios nesprávně pracuje s čidly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    imho to jde poznat rovnou kdyz se podivas vedle do everestu...

    jo a ty teploty core - co na to coretemp? jak se na to divam v tom everestu, nejsou jeom doje*any jednotky, protoze ta teplota v F by byla realna v C...
    Pokud jsem zkousel everest, speedfan ci jakykoli jiny tool na monitoring, ukazovaly vzdy stejne teploty. Proto bych veril biosu, ten je delany presne na tuhle desku tak vi odkud ma cist. Ty ostatni sw tooly, jsou delany obecne a ctou ze stejnych mist.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Citace Původně odesláno od grapherX Zobrazit příspěvek
    Zkus na desce flashnout bios. Je možné ,že bios nesprávně pracuje s čidly.
    Jo tak to bych rád ale tu desku zatim neznam a nevim jak se tu bios přeinstalí na desce předtím to šlo krásně z woken ale tady to asi nepujde
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od bexxx Zobrazit příspěvek
    Jo tak to bych rád ale tu desku zatim neznam a nevim jak se tu bios přeinstalí na desce předtím to šlo krásně z woken ale tady to asi nepujde
    Biosem to asi nebude, vzdyt si psal ze v biosu ti to ukazuje teploty mezi 30 a 40. a to je v poradku. Jak uz jsem psal spise ty monitorovaci tooly ctou ze spatnych mist a pouzvaji spatne konstanty pro prevod teplot
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Biosem to asi nebude, vzdyt si psal ze v biosu ti to ukazuje teploty mezi 30 a 40. a to je v poradku. Jak uz jsem psal spise ty monitorovaci tooly ctou ze spatnych mist a pouzvaji spatne konstanty pro prevod teplot
    Psal sem že v biosu to ukazuje 32°C víc ne,nedokážu to v biosu nijak zatížit abych zjistil kolik to ukaže při zatížení. Spíš mi štve že to neukáže teploty přímo na jádrech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    No tak v biosu ma 32 u core, tak jse podivej ktery temp ti ukazuje podobnou teplotu ve speedfanu. No a po zatezi ti logicky vyleti nejrychleji a nejvice prave ta teplota, ktera bude core.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Pokud jsem zkousel everest, speedfan ci jakykoli jiny tool na monitoring, ukazovaly vzdy stejne teploty. Proto bych veril biosu, ten je delany presne na tuhle desku tak vi odkud ma cist. Ty ostatni sw tooly, jsou delany obecne a ctou ze stejnych mist.
    hlavne a predevsim vsechyn tyto softy ctou hodnoty ze stejnych cidel jako BIOS, takze byvaji velmi casto stejne... verit se da malocemu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od bexxx Zobrazit příspěvek
    ...Co používáte kdo za program ke zjištění teploty?[/url]
    Vyskúšaj napr. NextSensor, SensorsView
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Tak asi po pěti minutách v Orthosu vyleze teplota CPU na 37°C ted už jen jestli se tomu dá věřit...na jádrech mi to ukazuje jen 21°C
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    kolik ti to na jadrech v zatezu ukazuje °F?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. problem s NB - restarty, divne teploty
    Od poker10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-06-2009, 09:59
  2. Intel Q9300 - divné teploty jader
    Od dargos v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-06-2008, 13:28
  3. divné zapínání PC
    Od Razi3L v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-04-2008, 17:41
  4. Divne teploty na core duo 8400
    Od alesek07 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 28-02-2008, 20:04
  5. dívné teploty CPU v biosu
    Od ondra_v v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 11-01-2008, 08:40