Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: Virtuála pamäť

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    126

    Zvýši sa rychlosť systému pri znížení stránkovacieho súboru virtuálnej pamäte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pokud máš dost RAM (4 GB) tak zkus virtuální paměť úplně vypnout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    126

    Mám len 2GB,takže úplné vypnutie by asi nebolo dobrým riešením.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Pokud nepouživaš aplikace nějak extrémě náročné na paměť, nebo nespouštíš třeba větší množství programů najednou, tak klidně můžeš. Mrkni kdyžtak sem tam do správce úloh na využití RAMky a uvidiš sám jakou máš ještě do těch 2GB rezervu, pokud nějakou máš. Samozdřejmě že jen pokud nemáš Visty, to by byly ty 2GB hodně málo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Obecně se ti rychlost může jenom zvýšit, protože systém bude méně swapovat. Jedinej problém je, že Ti může dojít paměť. Prostě bych swap zmenšil/zakázal a pokud by mi systém začal někdy hlásit nedostatek virtuální paměti, tak zpátky zvětšovat. S 4GB jde swap vypnout úplně, jen občas některý programy to nemaj rádi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    126

    Teraz mám nastavené: poč.vel. 2046 a max. vel. 4092. Mám zmenšiť obidve velkosti, alebo len jednu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zkus třeba 512 MB a 1 GB

    Stačí ale spustit třeba Photoshop a máš zaděláno na problém, takže pokud provozuješ něco takového, nechal bych to. 2 GB RAM je poměrně málo a zvlášť třeba pokud jsi hodně multitaskingový, tak s BOINCem velmi rychle zjistíš, jak rychle mohou 2 GB dojít
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Velmi se doporučuje mít obě velikosti stejný. Pokud se Ti swap zmenšuje a zvětšuje, dochází k fragmentaci. Bejt Tebou nastavim swap (min a max na stejný číslo) tak, asby součet velikosti s fyzickou pamětí byl čtyři
    gigabajty. Zvětšit při problémech s pamětí jde koneckonců vždycky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    ...
    Rozfragmentovaný je takřka vždycky, Windows prostě absolutně neumí zacházet s daty. Už po instalaci má na disku slušnou fragmentaci a do toho se teprve vytvoří ten pagefile, takže dymanická změna za pochodu tomu nakonec stejně neublíží. Navíc se načítá vždy jiná oblast dat a stejně musí hlavička lítat z místa namísto i bez fragmentace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    1) Existují probramy, které umí defragmentaci pagefile
    2) Neni problém nabootovat do jiné instance windows a odtud defragmentovat
    3) Není problém vypnout swap, defragmentovat a zapnout swap
    4) Není problém.....
    prostě defragmentovat swap file není problém. Navíc to stačí udělat jednou forever.

    PS: Pokud má swap 2GB, tak na 640GB harddisku leží pravděpodobně na jedný nebo několika stopách. A jak známo, při seeku záleží i na vzdálenosti jednotlivejch fragmentů.

    PPS: Navíc to, že ti swap roste a zas se zkracuje způsobuje fragmentaci i jinejch souborů (se kterejma se swap prokládá), nehledě k tomu, že zvětšování/zmenšování swapu taky stojí nějakej čas.

    PPPS: Pokud má mít smysl mít nastavenou maximální velikost swapu, stejně pro něj musim mít na disku místo.
    Nevidim jedinej důvod, proč bych ho teda tim swapem neměl hned provždy zabrat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ještě doplním, abych byl konkrétní, jedna ze snadných cest je např. pagedefrag od sysinternals
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Mi to nevykládej, já mám minimální i maximální velikost stejnou Ale defragmentaci stejně většina lidí neřeší a tak i když to nedáš stejně, o moc horší to není...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Velmi se doporučuje mít obě velikosti stejný. Pokud se Ti swap zmenšuje a zvětšuje, dochází k fragmentaci. Bejt Tebou nastavim swap (min a max na stejný číslo) tak, asby součet velikosti s fyzickou pamětí byl čtyři
    gigabajty. Zvětšit při problémech s pamětí jde koneckonců vždycky...
    ahoj, delam to presne takhle, jak pise Logout.

    Prakticky na vsech beznych strojich nastavuju pagefile asi na 1000MB, na vistach s 2GB RAM pak radsi na 2GB.

    BUD

    Ihned po reinstallu woken vypnu swap a udelam defragmentaci OO defragem nebo jinou utilitou ruznou od windowsacke stupidni defragmentace. Pak vytvorim novy swap, ktery je v celku. Minusem tohoto reseni je, ze swap neni na zacatku disku.

    Pokud se swap udela ve sve minimalni velikosti dost velky, tak jenom uriznu to horni cislo (MB) na uroven sponiho a hotovo.

    NEBO
    si stahnu PERFECT DISK 2008, plne funkcni Trial na 30 dni... udelam swap tak velky jak chci a dam defragmentovat swap - reset a za 15 minut neni po ciste instalaci co delat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1

    Mám visty 2GB RAM a strankovací soubor vypnutý a nedělá my to vůbec žadné problémy. Takže i 2GB stačí
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Martin 2222 Zobrazit příspěvek
    Mám visty 2GB RAM a strankovací soubor vypnutý a nedělá my to vůbec žadné problémy. Takže i 2GB stačí
    Az do okamziku kdy zacnes spoustet vice aplikaci najednou, nebo narocnych na pamet.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problem s eHDD,USB kluc,pamat.karta,,win7 ich neberie
    Od gribb33 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 04-03-2013, 19:34
  2. Paměti: ECC pamäť v.s. základ.doska
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-02-2008, 11:28
  3. Radeony: ATI R 9200 - chybna pamat, alebo...???
    Od randy v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-06-2006, 10:57