Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Audigy2+Alchemy

  1. #1

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Mam system win vista x64 na nem SB audigy2 s modifikovanymi ovladaci od Daniela K. Vsechno pracuje super. Muj problem je ze sem TOTALNE nepochopil system nastavovani "emulace" do Openall skrze aplikaci Alchemy.
    Narazil sem na google na par stranek kde to je, ovsem je to vsechno v EN a to je bohuzel pri takto slozite veci nad me sily.

    Nedokazal by mi to nekdo z vas nejak vysvetlit?
    Vim ze treba Doom3 je uz openall ten to nepotrebuje, ale treba FEAR nebo Half-life2.
    Predpokladam ze bude to nastaveni pro kazdou hru dost jine.
    Vubec se v tom systemu nevyznam.
    Pokousel sem se o tu u FEAR i u HL2. ale pokazde to hazelo nejake chybove tabulky.
    Diky moc vsem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    198

    Alchemy slouzi na emulaci EAX, ktere ve Viste nenajdes. Ta emulace se dela pomoci presmerovani efektu na interface OpenAL, ktery ve Vistach funguje. Nastaveni je jednoduche. Staci vybrat exac hry a Alchemy tam zkopiruje par souboru. To je vse. Nezapomen, ze hra musi v kazdem pripade umet EAX, jinak si s Alchemy nepomuzes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    Pro některé hry se Alchemy nastaví při spuštění samo, pro správné nastavení ostatních her má creative officiální seznam: http://connect.creativelabs.com/alch.../AllItems.aspx

    Jen je důležité mít na paměti, že jen X-Fi zvládne součastně přehrávat 128 zvuků.

    U her co nejsou v seznamu se to většinou dá domyslet samo, většinou se hledá složka se spouštěcím souborem, maximum zvuků pro audigy je 64 a zbytek se dá okopírovat z ostatních her, v případě problému zkusit změnit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    To je moc pekne ale treba u toho Hal life2 nebo FEAR zadam do Alchemy cestu k tomu exe a nic. Nejde to v tom programu potom prehodit z leveho sloupecku do aktivniho praveho. A take nechapu co vsechno musim vlastne vyplnit. Tech polozek tam je vic bohuzel. Bud cestu nebo jakysi patch. Ale nevim, co kdy, proc pouzit.
    Jinak kazdopadne dekuji za rady.
    Ten link co poslal IXOXI sem prave nasel take, ale jak rikam nevim tomu hlavu ani patu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    V tom linku je vždy napsáno jen to, co je nutné vyplnit, zbytek se nemusí.

    Co se týče "Location", tak tam se buď musí dát přímí odkaz na složku s exe souborem nebo odkaz na registry, odkud si to už samo vezme cestu k aplikaci.

    Co se týče "Settings", tak tam viz zmíněné stránky + moje první rada.

    F.E.A.R. je v tom seznamu popsán.

    Half-Life se musí vymyslet.

    Nicméně, pokud Alchemy vezmě nějaké pravidlo, tzn. objeví se v levém sloupečku, tak na něj stačí kliknout a pak na ">>" - ve výsledku bude napravo (mezi aktivními hrami).

    Pozn. "path" je v překladu cesta
    Naposledy upraveno uživatelem IXOXI: 18-11-2008 v 19:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Vyzkouším to, jen mám ještě dotaz k předvhozímu, a to sice ža X-Fi zvládne součastně přehrávat 128 zvuků. Kolik jich můžu nastavit pro Audigy2 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Tak sem zkusil ten FEAR. pokud zadám do pole Use game path cestu k exe souboru a uložím, vyhodí mi to při pokusu o zapsání do pravého sloupečku Unable to copy files to floder a ta cesta co sem vlozil k tomu exe.
    pokud pouziju ten path na registry co je na tom webu udela to obdobnou vec.
    Sem z toho jelen.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Tak sem to vyresil, musim zadat jen cestu a ne i ten samotnej exe soubor primo. :-) HL2 uz jede . Dal sem tam tech 64 co je psano vyse, jen me zajima jestli Audigy2 je v tomto stejna. Aby s tim nebyl treba v budoucnu nejaky problem. Diky moc vsem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    U Audigy 2 je to také 64.

    Přesně to je:
    Live! - 32
    Audigy 1,2,4 - 64
    X-Fi - 128

    Bohužel jsou některé "přejmenované karty", které mají čip starší generace a pro ně to samozřejmě neplatí!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    JJ, vim o tom. Nastesti mam vazne Audigy 2. A pokud to klapne tak ji brzo vymeni za prave tu X-Fi. Sem zvedav jestli se to pak nejak projevi.
    Odpovídat lze po přihlášení