Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Problémy s PC (HW/SW): Paměti A-Data a Deska Gigabyte

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: MYSCAT

    Znění dotazu:
    Dobrý den,
    nemohu spustit nově postavený počítač.
    Problém je následující - po zapnutí počítač nenaběhne, ale stále se jen samovolně vypíná a zase zapíná v intervalu cca 10 vteřin. Na minitoru se nezobrazí vůbec nic. Je možné, aby toto dělali pamětí A-Data spolu s deskou Gigabyte? Případně prosím o radu, jaké paměti s frekvencí 1066 MHz nebo i 800 MHz použít.
    Za rady předem děkuji.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Procesor: INTEL Core 2 Duo E8500
    Základní deska: Gigabyte GA-EP45-DS4 - Intel P45
    Grafika: Sapphire ATI Radeon HD 3870 X2 1GB GDDR3
    Pevný disk: HDD Maxtor DiamondMax 22, 500GB, Serial ATA/300, NCQ, 32MB cache, 7200RPM
    Zdroj: Corsair VX 550W
    Paměti: DIMM A-Data DDR 2 Extreme Edition, 4 GB, 1066MHz, CL5-5-5-15, kit 2x 2 GB

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Myslis tohle? http://www.adata-group.com/en/produc...o=AD2800EU-Duo
    Jake mas nastaveno napeti pameti v biosu?
    Podivej se na features. Mozna budes muset zvysit napeti na 1.9 nebo 2.1V.



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Připoj jen to nejnutnější, jeden modul paměti, bez disků, bez mechanik atd. a uvidíš, jestli se to rozběhne.
    Taky vyresetuj CMOSku (BIOS).

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Je nějaké přesné místo při náběhu systému, kdy se to PC znovu restartne? Aby se vyloučila softwarová chyba, zkus si stáhnout třeba live distribuci nějakého Linuxu a spustit ji. Pokud se nic nezmění, bude to HW chyba. Začal bych asi u těch pamětí - s kompatibilitou by neměl být problém, vyzkoušej tedy prostřídat moduly - zkusit PC spustit jen nejdříve s prvními dvěma GB paměti, pak s druhými. Je možné, že je vadný jen jeden z modulů, pokud nějaký.

    Možná můžeš zkusit taky vyměnit zdroj, pokud máš k dispozici jiný, ten může být taky vadný.

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    PS: Jo a ty pameti jsou 800MHz.

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    v biosu asi nema nastavene nic a taky nevi kdy se mu to resetuje - protoze jak psal vubec nic nevidi...

    imho by to ty pameti mohly byt, zkus to s jednim modulem a smaz CMOS

    nemas mozost nekde v okoli sehnat jakekoli jine DDR2 na vyzkouseni? aby jsi nekoupil jine, a ono to nebylo necim jinym...

  7. #7
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    v biosu asi nema nastavene nic a taky nevi kdy se mu to resetuje - protoze jak psal vubec nic nevidi...

    imho by to ty pameti mohly byt, zkus to s jednim modulem a smaz CMOS

    nemas mozost nekde v okoli sehnat jakekoli jine DDR2 na vyzkouseni? aby jsi nekoupil jine, a ono to nebylo necim jinym...

    RE: Děkuji za rady - bohužel s jedním modulem i po smazání CMOS je to pořád stejné.
    Pravdou je, že nevidím opravdu nic, asi 10 vteřin po zapnutí se to vypíná a opět zapíná.
    Na desce jsou kontrolní diody, které asi svítí při problému (jak jsem vyrozuměl z anglického manuálu ). Mě svítí CPU_LED. Ale procesor je NOVÝ !!!



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    RE: Děkuji za rady - bohužel s jedním modulem i po smazání CMOS je to pořád stejné.
    Pravdou je, že nevidím opravdu nic, asi 10 vteřin po zapnutí se to vypíná a opět zapíná.
    Na desce jsou kontrolní diody, které asi svítí při problému (jak jsem vyrozuměl z anglického manuálu ). Mě svítí CPU_LED. Ale procesor je NOVÝ !!!
    Napájení CPU je zapojené? Zkusil bych ho vyndat a zandat a to samé i se samotným CPU.

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Presne tuto zostavu som pre seba skladal minuly stvrtok:
    • E8500 + A-Data Vitesta EE 1066 + GA-EP45-DS4
    a nebol ziaden problem.
    Na doske resetni BIOS. Vyskusaj len jeden RAM modul. Vydava pocitac pred restartom nejake zvuky, pipanie?

    Vlastne este jedna podstatna vec, na ktoru som si teraz spomenul. Zapojil si vsetky potrebne konektory zo zdroja? Vsimni si, ze na doske mas viac konektorov, ako obycajne. Pozri, ci si zapojil aj EPS/ATX12V 8-4 pin konektor, je vlavo hore vedla CPU.
    Taktiez musis zapojit napajanie grafickej karty konktorom PCI-E 6 pin. Mas ho tiez na zdroji.
    Linky:
    http://www.corsair.com/products/vx/default.aspx (zalozka Specifications, je tam popis konektorov)
    http://ati.amd.com/products/Radeonhd...uirements.html (HW poziadavky pre grafiku)
    http://ati.amd.com/products/certifie...ies.html#pstop (certifikovane zdroje pre grafiku)

  10. #10
    Neregistrovaný

    Všem děkuji za snahu pomoci,
    konektory jsem zapojil všechny pečlivě a správně, totéž u grafiky. Procesor jsem měl venku několikrát,
    Paměti jsem zkoušel různě kombinovat. Po jedné a do různých slotů atd. CLR Cosmos, také grafiku jsem zkoušel jinou ... a stále nic. Mám podezdření opravdu na ty paměti. Jako 2x2MHz KIT by se asi měli prodávat zalité v tom obalu, ale já je dostal bez obalu a převázané gumičkou. Myslel jsem, že nejsou kompabilní s deskou, ale jak vidím, tak by měli šlapat.
    Jdu s nimi spátky do prodejny a uvidím.
    Výsledek nechám vědět ...

    P.S. Mimochodem, jak je to s těmi diodami na základní desce. Mají svítit při problému - nebo ne ?

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Mám podezdření opravdu na ty paměti. Jako 2x2MHz KIT by se asi měli prodávat zalité v tom obalu, ale já je dostal bez obalu a převázané gumičkou. Myslel jsem, že nejsou kompabilní s deskou, ale jak vidím, tak by měli šlapat.
    Jdu s nimi spátky do prodejny a uvidím.
    Výsledek nechám vědět ...

    P.S. Mimochodem, jak je to s těmi diodami na základní desce. Mají svítit při problému - nebo ne ?
    Dualkity od A-Data sa predavaju v peknom baleni, uz len kvoli ochrane pred statickou elektrinou. Takze asi uz boli v nejakom PC a robili problem, tak ich predali tebe. Bohuzial bezna praktika niektorych "predajcov".
    Signalizacne diody su popisane v manuali. Najdi si pripadne niekoho, kto ti to prelozi.

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    145

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek

    P.S. Mimochodem, jak je to s těmi diodami na základní desce. Mají svítit při problému - nebo ne ?
    Ne. diody nejsou na indikaci problémů ale při použití utility Dynamic Energy Saver svítí podle vytížení CPU.



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od HonzaSi Zobrazit příspěvek
    Ne. diody nejsou na indikaci problémů ale při použití utility Dynamic Energy Saver svítí podle vytížení CPU.
    ale su, je treba si poriadne pozriet manual (kapitola 1-8, str.22), na strane 106 mas navod, ako sa dostat do skrytych nastaveni BIOSu a vysvetlenie beep kodov

Podobná témata

  1. DDR2: A-Data 4 GB a Gigabyte DS4
    Od nuchtala v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-12-2008, 20:22
  2. DDR2: Paměti A DATA
    Od ralen v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 10:34
  3. DDR2: paměti PATRIOT / A-DATA
    Od okaberon v sekci Operační paměti
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 00:03